1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. Nasıl Para Kazanabilirim Diyenlere Altın Değerinde En İyi 14 Fikir!
Nasıl Para Kazanabilirim Diyenlere Altın Değerinde En İyi 14 Fikir!

Nasıl Para Kazanabilirim Diyenlere Altın Değerinde En İyi 14 Fikir!

"Altın" değerinde tam 14 "iş sektörü" hakkında kolayca para kazanacağınız "en iyi iş fikirleri" adlı makale yayınladık. Evde Ev Yemekleri Yapmak, Çiğ Köfte Dükkanı, Butik Pastacılık, Baklava, Poğaça, Börek Satmak. Sadece bir-kaçı. Devamı Haber detayında

A+A-

Bazen çok iş fikrine sahip oluruz ancak ona kabiliyetli olduğumuzu bilemeyiz. Bazen de çalışkan bir yapıya sahibizdir ancak iş fikrimiz yoktur. Bu fikirsizlik bizim bir adım öne gidebilecekken elimizi ayağımızı bağlar. Aslında iş o kadar fazla ki insanlar ne iş yapacağına ya karar veremiyor, ya da hangi işi yapmak akıllarına gelmiyor. Çoğu kişide bir işe atılmaya cesaret edemiyor. İşte bu nedenle sizin için 14 tane iş fikri araştırdık. Bu araştırma sizin daha iyi iş seçebilme imkânınızı arttıracaktır.

Evde Ev Yemekleri Yapmak

Son dönemlerin oldukça hızlı parladığı ve çok kazançlı olan ev yemekleri çok tutuluyor. Özellikle pandemi döneminde bir çok iş yerleri kepenk kapatmışken evden çalışmak isteyenler için oldukça kârlı bir is diyebiliriz. Ev de yemek yaparak para kazanmanın vergi ödemek ve dükkân parası gibi giderleri de yok. Sadece evde yemek malzemeleri gibi bir maliyeti çıkıyor. Özellikle özel günler, mevlitler gibi  bir çok nedenden dolayı sizi tercih  etmeleri kaçınılmazdır. Bunun için yapmanız gereken özel sosyal medya hesabi açmak olacaktır. Burada eş, dost herkesi ekleyin ve sizi yakınlarına tavsiye etmelerini isteyin.

Çiğ Köfte Dükkanı

Çiğ köfte her zaman gideri olan bir üründür. Az bir bütçeyle çok kazançlar elde edebilirsiniz. Çiğ köfte günümüzde hemen hemen her mahallede bulunan bir ürün. Bunun için büyük dükkanlar açmanıza gerek yok yine de eğer açabilecek durumdaysanız boşta kalmayacağınızı söyleyebiliriz. Sadece çiğ köfteleri dürüme sarmaktan ibaret olan bu iş oldukça kolay ve kârlıdır. Bununla birlikte eğer bütçeniz yoksa Kobi Line ve KOSGEB gibi devlet destekli kuruluşlardan ödemesiz bütçe alabilirsiniz. Çiğ köftecilikte yerinize bağlı olmakla birlikte en az aylık 7 bin kazanmak sizin elinizde.

Butik Pastacılık

Son dönemlerde becerikli hanımlar ve beyler hiç bir kursa gitmeden de bu işi yapabiliyorlar. Çünkü Youtube gibi paylaşım platformlarında pasta yapımı en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor. Örneğin 3 katli bir pasta en az 350tl den alıcı buluyor. Birde organizasyoncularla birlikte çalıştığınızda hiç boş kalmayacaksınız günlük en az 2 ve ya 4 pasta siparişi alabilirsiniz. Bu işi evinizi mutfağında kolaylıkla yapabilirsiniz.

Nişan, Kına ve Düğünlere Şekerler, Magnetler

Son zamanların en moda mesleklerinden diyebiliriz. Bunun içinde öyle kurslara gitmeniz gerekmiyor. Eğer yetenekli bir insansanız sadece bakarakta öğrenebilirsiniz. Bunun için internette nikah şekerleri ve Magnet yapılışlarını inceleyin. Bunları yapıp ister sosyal medyadan reklamınızı yaparak satabilir, isterseniz organizasyon şirketleriyle birlikte çalışarak sürekli iş imkanı alabilirsiniz.

Organik Süt, Yumurta, Tereyağı Satmak

Organik ürünlerin çok tercih edildiği ve az bulunur olması nedeniyle oldukça pahalıya satılan ürünler size kâr kapısı olabilir. Bu iş için çiftçi olmanıza gerek yok. Çiftçilik yapan ve kaliteli ürünlere sahip olan kimselerden bu ürünleri satın alarak büyükşehirlerde daha yüksek fiyata satabilirsiniz. Hem el altından, hem de sosyal medya aracılığıyla da bu işi yapmanız mümkün. Yapmanız gereken site gibi yerlere el broşürünüzü bırakmaktır.

Ceviz Satmak

Ceviz bakımı az, zahmetsiz bir iştir. Aslında ek iş olarak da düşünülebilir. Küçük bir bahçeniz varsa buraya ceviz ağaçları dikerek bir kaç sene içinde hasadına başlayabilirsiniz. Ceviz çok yararlı bir besin olduğundan her zaman müşterisi olacaktır. Bu nedenle dilediğiniz yerde satarak para kazanabilirsiniz.

Simitçi Fırını Açmak

Simit satmak kendi başına kârlı bir iştir. Bununla birlikte o simidi siz üretiyorsanız oldukça kazançlı çıkacaksınız. Simit geleneksel bir yiyecektir. İster elinizle kendiniz yapın, isterseniz simit yapan makina alarak yapın ve satın. Zamanla daha çok satış yapacağınız için eleman ihtiyacı bile duyabilirsiniz. Geçmiş ve geleceğin en kârlı iş sektörlerinden diyebiliriz.

Baklava, Poğaça, Börek Satmak

Özellikle hanımlara geçim kaynağı olan bu sektör evden de yapılabilen bir iştir. Özellikle bayramlarda artık kimse baklava, börek, poğaça yapmak istemiyor. Daha çok hazır almak tercih edilse de el yapımı olmasını istiyorlar. Burada da size is imkanı doğuyor. Bir tepsi baklava en az 200tl olduğunu düşünürsek bir bayramda 50 tepsi sipariş alanlarınız olacaktır. Sadece bir kaç günde 10 bin gibi bir kazancınız olacaktır.

Çubuk Patates Kızartması

Son bir kaç senedir her kesimin tercih ettiği çubuk patates kızartması sizin için hem kolay hem de kazançlı bir iş fırsatı. Dışarda küçük el arabanızla satışını yapacağınız bu iş, size bereketli bir kazanç sağlayacak. Patates kızartmasına kimse hayır diyemiyor birde açık havada çubuk şeklimde olunca herkes tarafından tercih ediliyor.

Sokakta Mısır Bardak

Özellikle çocukların çok tercih ettiği ve hususi olarak ailece bardakta mısır yemeye gidilen bir sektör. Zahmeti az sadece bardağa mısır koyup isteğe göre soslayacağınız bir iş. Bu iş küçük gibi görünse de iyi bir kazanca sahip.

Halk Ekmeği Bayisi

Halk ekmekleri eskiden alt sınıflara hitap etse de son dönemlerde hem daha hijyenik, hem de daha ucuz olması nedeniyle her sınıftan insanlar tercih ediyor. Bu nedenle hiç ölmeyecek iş sektörlerinden diyebiliriz. Bunun için en yakın halk ekmek üretim fabrikasına gidip bilgi almalısınız. Bu iş sektörü oldukça kolay ve kârlıdır.

İkinci El Eşya Satmak

İkinci el eşyalar son dönemlerde çok gündemde. Öyle ki bunun için özel satış platformu bile mevcut. Bu satış platformunda dilediğiniz gibi ikinci el eşyalarınızı, hatta kendiniz ürettiğiniz ürünleri satabilirsiniz. Başka kişilerden bulduğunuz eşyaları da yine buralarda satmanız iyi bir iş sektörünün açılmasını sağlayabilir.

Antika Eşya Satmak

Elinizde antika eşya olmayabilir. Ancak Üsküdar, Kadıköy gibi yerlerde antika pazarları mevcut. Buralarda  çok ucuza aldığınız ürünü kendi web siteniz ve ya sosyal medyanızda mezat oluşturarak satabilirsiniz. Örneğin pazardan antika bir çerçeve 50 tl ye alıp, 300 tl ye satabilen insanlar vardır.

Yufkacı Dükkân

Yufkacı dükkânı kapsamlı bir isim aslında. Burada yufka yanında kesme hamur, mantı gibi ürünleri de satabilirsiniz. Yiyecek sektörü hiç ölmez bu nedenle yiyecek olan ürünleri satmaktan çekinmeyin. Bereketli günleriniz olsun.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.