1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Modern Çalışma Odası Tasarımları
Modern Çalışma Odası Tasarımları

Modern Çalışma Odası Tasarımları

Özellikle karantina döneminde ne çok çalışma odasına ihtiyaç duyduk. Bir çoklarımız evlerinde sıkıldıkça evlerini değiştirdi ve bir odasını yoksa bir kösesini çalışma alanı olarak ayırdı. "En iyi dekorasyon fikirleri"

A+A-
Bütün aile halkının evde olması bizi biraz bunaltsa da eski geleneklerimize döndüğümüzü fark ettik. Bunun yanında evden yapılan dersler yine evde iş yapılması sessiz sakin bir ortama ihtiyaç duyurdu. Bazı babalar mutfağını kendisine çalışma alanı seçti, bazılarıysa şanslıydı ve bir oda tasarlayabildi kendisine. İşte bu tasarlama esnasında nasıl bir plan kurmamız gerektiğini burada sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Modern Çalışma Odası Dizaynı

Odayı tasarlamasan önce odanın yeri çok önemlidir. Odanız evin en sessiz ve ücra köşesinde olmalıdır. Sürekli insanların geçtiği ve ya yemek kokusunun burnunuza çaldığı bir oda sizin dikkatinizi dağıtabilir. İç dizayna gelecek olursak kullanışlı olmakla birlikte görünümde önemlidir. Mobilya seçimleriniz masif ahşap olmalıdır. Kütüphaneniz yine masif ahşap olmalı ve kapıyı açtığınızda karşınıza kütüphaneniz gelmelidir. Onun hemen yanına veya önüne çalışma masanızı koyabilirsiniz. Bu sayede daha kolay kitaplarınıza ulaşabilirsiniz. Çalışma odanızı perdeleri kasvetli renkler içermemelidir. Masa üstü dekora gelecek olursak masanızda ahşap bir kalemlik ve yeşil otantik bir masa lambası olmalıdır. Yerde hali fleks değilde normal halı boyunda eski kilim dokumalar yeni donemin modası olduğu için burada kullanılabilir.

Mobilya Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli

Çalışma odaları genelde ofis olarak tasarlanır. Ofis deyince aklımıza siyah deri koltuklar gelir. Yalnız bu moda çok eskilerde kaldı diyebiliriz. Onun yerine daha iç açıcı ferah renkler tercih edilmelidir. Örneğin masif ahşap mobilyanıza koyu pastel koltuklar tercih edebilirsiniz. Bu koltukların kenarları da ahşaptan olmalıdır. Ve yere yakın değil aksine ayaklı bir koltuk daha otantik ve şık duracaktır. Kütüphaneniz bir köşede masanız bir köşede olmamalıdır. Çalışırken kitapların kokusunu hissetmelisiniz. Siyah parlak mobilyalar salonlarda daha şık durur, çalışma odası için bu iyi bir tercih olmayabilir. Üstelik siyah daha çok toz gösteren bir renktir. Duvar boyanızın mutlaka mobilyanıza uygun olması gerekir. Ancak bu mobilyanızla bire bir aynı olmamalıdır.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.