1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Modem Ayarlarına Nasıl Girilir?
Modem Ayarlarına Nasıl Girilir?

Modem Ayarlarına Nasıl Girilir?

Modem ayarlarına nasıl girilir? modem ayarları ttnet, modem ayarları nasıl olmalı, TP Link modem kanal ayarı, Gibi merak ettiğiniz konular varsa bu makale tam size göre. En iyi modem ayarları nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

A+A-

Modem neredeyse hepimizin evinde bulunan, internet ihtiyacımızı sağlayan bir cihazdır. Modem deyince aklıma gelen ilk şey bilgisayarın internete giriş yapmasını sağlayan cihaz gelir. İnternet alemi ile bilgisayarınız arasında bir giriş, kapı görevi görmektedir. Tabi ki bu benim kendi görüşüm. Genel olarak modemin tanımı Modülatür ve Demodülatör kısaltmasıyla oluşmuştur. Cihazın genel ağ ve internet bağlantısını sağlayan cihazdır.

Ayrıca modem ile internet ağlarında bilgisayarlara ip adresi (DHCP) sağlayabilirsiniz. Nat özelliği ile yönlendirmeler sağlayabilirsiniz. Mac adreslerini kontrol altında tutabilirsiniz. Peki modem ayarlarına nasıl girilir hep birlikte görelim.

İnternet ayarlarınızı kolayca yapabilmeniz için öncelikle modeminizin arayüzüne giriş sağlamanız gerekmektedir. Bunun için ise 192.168.1.1 ya da 192.168.1.2 adresine tarayıcımızın url kısmından giriş sağlıyoruz. Daha sonra karşınıza çıkan ekrana kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır. Eğer kullanıcı adı şifrenizi bilmiyorsanız makalenin en altında belirttiğim şifrelerden biri size uyacaktır. Eğer uymazsa önce modeme reset atarak deneyin, hala bir sonuç alamıyorsanız müşteri hizmetlerini arayarak kullanıcı adı ve şifrenizi alabilirsiniz. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptığınızı var sayarak anlatımıma devam ediyorum. Panele giriş yaptıktan sonra artık her şey sizin elinizin altında ister modemin şifresini değiştirirsiniz, isterseniz istediğiniz bir kişiyi internet ağından kolayca uzaklaştırabilirsiniz. Gelin bunların yanında daha da neler yapabileceğimize hep birlikte göz atalım.

Modem şifre değiştirme

Modemimize istemediğimiz bir cihaz bağlanıyorsa ve o cihazı wifiden uzaklaştırmanın 2 yolu vardır. İlk olarak modem şifremizi değiştirmek. Bunun için panelden kablosuz ağ ayarlarına giriyoruz. Bu kısma girdikten sonra işlemler daha sonra ise şifre değiştir diyerek istediğimiz bir şifreyi giriyoruz. Ardından kaydet diyerek çıkış yapabilirsiniz.

Telefondan Modem Şifresi Değiştirmek

Modem şifresi değiştirmenin yolu sadece bilgisayardan değildir. Telefon kullanarak da modem şifrenizi değiştirmeniz mümkündür. Bu işlem için bilgisayardaki adımları uygulamamız yeterlidir. Fakat kesinlikle ama kesinlikle telefonunuzun şifreyi değiştireceğiniz internet ağına bağlı olduğundan emin olun. Bu sayede kolayca modem şifrenizi değiştirebilirsiniz.

İnternet Ağından İstediğiniz Bir Kişiyi Kalıcı Olarak Banlama

İnternet ağından istediğiniz bir kişiyi uzaklaştırmanın diğer yolu da karşı cihazı internet ağından yasaklamaktır. Bunun için 192.168.1.1 ya da 192.168.1.2 adresine giriş yapılır. Ardından kablosuz ağ ayarları ve bağlı cihazlar kısmına gelinir. Bu kısımda internet ağınıza bağlı tüm cihazları görebilir ve istediğiniz cihazı banlayabilirsiniz.

İnternet Ağına Bağlı Cihazları Sınırlandırma

İnternet ağınıza istediğinizden fazla insan giriyor ve sizde bunu istemiyorsanız bu yöntem tam size göre. Modemimizin kullanıcı arayüzüne giriş yapıyoruz ve kablosuz ağ ayarları kısmından bağlı cihaz sayısını istediğiniz bir miktarda seçiyorsunuz. Bu sayede şifreye bilseler bile hiç kimse sizin wifi ağınıza giriş yapamayacaktır.

Modem Arayüzü Ne İşe Yarar

Peki bunca özellik dışında modem arayüzü ne işe yarar. İlk paragrafta da belirttiğim gibi internet ayarlarınızı başlıca düzenlemenize yarıyor. Bu eşsiz panelde kablosuz ağ bant genişliğini düzenleyebilir, kablosuz ağ şifrenizi değiştirebilir, internetinizi hangi cihazlar kullanıyor görebilirsiniz. İnternet kullanımını istediğiniz cihazlara kısıtlayabilirsiniz. Bu arada güvenliğiniz için ise modem arayüz şifrenizi değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Çünkü sizin internet ağınıza bağlı tüm cihazlar bu kontrol paneline erişebilir.

Modem Arayüz Şifreleri

Airties (TTNET)

IP: 192.168.2.1

Kullanıcı adı: admin

Şifre: ttnet

Turkcell Süperonline

IP: 192.168.1.1

Kullanıcı adı: admin

Şifre: Superonline

IP: 192.168.1.1

Kullanıcı adı: admin

Şifre: turktelekom

Geek

IP: 10.0.0.2

Kullanıcı adı: admin

Şifre: geekadsl

Home Station DC 213

IP: 10.0.0.1

Kullanıcı adı: admin

Şifre: admin

Evet sevgili okurlarımız bugün sizlere modem ayarlarına nasıl girilir, modem arayüzü nedir, modem ayarları nasıl değiştirilir, modem şifre nasıl değiştirilir gibi birçok bilgiyi aktardık umarım işinize yaramıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler