1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Bilgisayar Anakart Modeli Öğrenme İşlemi Nasıl Yapılır?
Mobil Ödeme Nasıl Kapatılır? Nasıl Açılır?

Mobil Ödeme Nasıl Kapatılır? Nasıl Açılır?

Bu yazımızda sizler için hassas olduğunu düşündüğümüz "mobil ödeme kapatma" ve "mobil ödeme açma" gibi önemli konuları ele aldık. Sizlerde "mobil ödeme nedir" sorusunun cevabını merak ediyorsanız detaylar haberde...

A+A-

Günümüzde gelişen teknolojinin sayesinde kolaylık açısından daha basit olan mobil ödeme yöntemi hayatımıza geçmiştir. Mobil ödemenin genellikle iyi yanları olsa da maalesef kötü yanları da mevcuttur. Dolandırıcılar için yeni bir yöntem olan mobil ödeme yüzünden çok fazla insan dolandırılmıştır. Bu dolandırılma konusunda kendimizi korumanın en kolay yolu mobil ödemeyi kapatmaktır ya da mobil ödemeyi kullanırken çok dikkatli olmaktır.

Dolandırıcıların meşhur yöntemlerinden biri olan mobil ödeme yönteminde, dolandırıcı size sanki yakın bir arkadaşınızdan mesaj gönderir gibi bir mesaj gönderir. Genelde mesaj içeriği X firmasından 100 TL indirim kazandım seni de kayıt edeyim sende kazan. Gibi bir mesaj görürsünüz karşınızda. Sizde yakın arkadaşınız olduğunu sandığınız bu dolandırıcı ya inanarak onun istediği numaraya onun istediği mesajı atarsanız ay sonu faturanız da göreceğiniz rakamlar sizi hiç mutlu edecek rakamlar olmayacaktır. Bu yüzden önünüze çıkan her mesaja sazan gibi atlamamanız sizin için iyi olacaktır.

Mobil Ödeme Nedir

Kullanılan operatörler ile sizin alışveriş yapacağınız mağazanın, işletmenin mobil ödeme için anlaşma yapması gerekmektedir. Anlaşma yapan iş yerleri sizden tek bir sms onayı ile ödemeyi kolayca alır. Siz yaptığınız ödemeyi ay sonunda faturanız olarak ödeyeceksiniz. Bu basit işlem yüzünden çok fazla dolandırıcılık olmaktadır. Gelen sms te ödenecek tutara ve ödediğiniz iş yerine dikkat etmenizde fayda vardır

Mobil Ödeme Nasıl Kullanılır

Kullanmış olduğunuz operatör ile alışveriş yapacağınız zaman iş yerinin mobil ödeme anlaşması olması gerekmektedir. Aksi taktirde çalışmayacaktır. Anlaşma yaptı olarak düşünürsek alışveriş yapacağımız iş yerinin internet sitesine giriyoruz. Satın alacağımız ürünleri, hizmeti seçiyoruz. Daha sonrasın da ödeme seçenekleri diye bir kısım olacaktır bu kısımda mobil ödemeyi seçiyoruz. İleri butonuna basıyoruz ve sizden bilgileri isteyeceklerdir. Bu bölümde cep telefonu kısmına ödeme yapacağınız telefon numarasını yazdıktan sonra işlemi tamamlıyorsunuz. İş yerinden size sms gelecektir. Gelen sms i onayladıktan sonra ödemeyi gerçekleştirmiş olacaksınız.

Mobil Ödemeyi Açmak İçin:

Türk Telekom hattında mobil ödemeyi açmak için MOBILODEME KAYIT yazıp 5555’e göndermeniz yeterlidir.

Vodafone hattında mobil ödemeyi açmak için MOBILODEME AC yazıp 7878’e göndermelisiniz

Turkcell hattında mobil ödemeyi açmak için MOBILODEME AC yazıp 2222’ye göndermelisiniz

Bu yöntemleri kullanarak mobil ödemenizi açabilirsiniz

Mobil Ödemeyi Kapatmak İçin

Türk Telekom hattında mobil ödemeyi kapatmak için MOBILODEME IPTAL yazıp 5555’e göndermelisiniz

Vodafone hattında mobil ödemeyi kapatmak için MOBILODEME KAPAT yazıp 7878’e göndermelisiniz

Turkcell hattında mobil ödemeyi kapatmak için MOBILODEME IPTAL yazıp 2222’ye yazıp göndermelisiniz.

Özellikle evde küçük bir çocuğunuz varsa mobil ödemeyi kapatmanızı tavsiye ederim. Çünkü çoğu oyun platformunda mobil ödeme yöntemi vardır. Çocuğunuzda bu ödeme yöntemini kullanarak oyuna para öderse ay sonunda çok yüksek rakamlarla karşılaşmanız gayet ihtimaldir. Bu yöntemleri kullanarak telefonunuzda mobil ödeme yöntemini açık ya da kapalı durumuna getirebilirsiniz. Bu mobil ödeme yöntemi ile alışveriş yaparken kendinizi güvende hissedeceğiniz firmalardan alışveriş yapmanız sizin için iyi olacaktır.

Sevgili okurlarımız bugün sizlere mobil ödeme nedir, mobil ödeme nasıl kapatılır/açılır, dolandırıcıların yöntemlerini ve bu yöntemlerden nasıl koruna bilirsiniz bu konuları açıklayıcı bir şekilde sizlere sundum. Değerli okurlarımız lütfen takipte kalmayı unutmayalım.

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.