1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Metrekare ve Metreküp İşareti Nasıl Yapılır?
Metrekare ve Metreküp İşareti Nasıl Yapılır?

Metrekare ve Metreküp İşareti Nasıl Yapılır?

Bilgisayar klavyeleri üzerinde çok sayıda tuş bulunmaktadır. Bu yazı yazılırken dahi çok sayıda tuşa basmak zorunda kalınıyor. Klavyeler üzerinde yer alan çoğu tuş harf ve rakamlardan oluşmaktadır.

A+A-

Klavyeler üzerinde yer alan tuşların yanı sıra bazı çok kullanılan işaretleri bulmak mümkündür. Klavyeler üzerinde yer alan tek bir tuş içerisinde birden fazla anlama gelecek fonksiyon olabilir. Örnek olarak simgeler ve işaretlerin yeri harf ve rakam tuşlarının üzerinde yer almaktadır.  Klavye üzerinde yer almayan işaretler ise farklı tuş kombinasyonları oluşturularak yapılmaktadır. Bu sayede tuş kombinasyonları ile çok sayıda işareti klavye üzerinden yaratabilmek mümkün hale gelir.

Klavye üzerinde yer almayan işaretler arasında metrekare işareti bulunmaktadır. Metrekare işaretini yapabilmek için farklı bir yolu denemek gerekir. m² işaretini yapabilmek için özel bir işaret klavyede yer almamaktadır. Bunun için öncelikle klavye üzerinde m harfini yazmanız gerekmektedir. Bu harfin yazılmasının ardından üstü 2 işaretini oluşturabilmek adına ALT+0178 tuş kombinasyonunu oluşturmanız gerekmektedir. Bu esnada ALT tuşuna basılı tutmanız gerekmektedir. Daha sonra istenen metrekare işareti başarılı bir şekilde ortaya çıkacaktır.  Alt tuşuna basılı tutarken klavyenin numara kısmı üzerinden sırasıyla 0-1-7-8 rakamlarına basmanız gerekmektedir. Bundan sonra üstü 2 işaretini hemen oluşturmak mümkün hale gelecektir. Ayrıca dilerseniz bu işareti sadece kopya yapıştır usulüyle kullanabilirsiniz. Bu metodu uygulayarak işlemlerini halledenler bulunuyor.

Metreküp İşareti Nasıl Yapılır?

Windows işletim sisteminin kullanıcılarına sağladığı tuş kombinasyonları sayesinde kullanıcılar istediği işaretleri çok basit bir şekilde yerine getirebilmektedir. Bu tuş kombinasyonlarını kullanarak istenen durum kolaylıkla elde edilebilir. Örnek olarak dolar işaretini elde etmek için ($) ALT+4 tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Bu tuş kombinasyonlarını yapmak kullanıcılar için bir hayli kolaydır. Birçok kişi daha önce kullanmadığı sembol ve işaretleri öğrenmek adına araştırmalarda bulunabiliyor. Klavye üzerinden yapılabilen bu işaretlerin yanı sıra bazı işaretleri yapabilmek için kombinasyonları kullanmak gerekir. Örnek olarak Metreküp işaretini kullanabilmek için tuş kombinasyonlarını kullanmak gerekir. Klavye üzerinden bazı işaretler direk yazılamıyor. Özellikle direk olarak yazılamayan ölçü birimleri arasında Metreküp işareti yer almaktadır.

Metreküp işaretini klavye üzerinden anında yazma imkanı maalesef bulunmamaktadır. Bu işareti kullanabilmek için m harfinin üstüne üs işaretini oluşturmak gerekir. Bunu yapabilmek içinse ilk olarak m harfini yazınız ve daha sonra tuş kombinasyonuyla 3 rakamını oluşturun. Bunun tuş kombinasyonu ALT+0179 şeklindedir. Bu tuş kombinasyonunu kullanarak Metreküp işaretini oluşturabilirsiniz. Klavye üzerinden ALT tuşuna basılı tutun. Ardından 0-1-7-9 tuşlarına sırayla basınız. Bu şekilde üssü 3 rakamını oluşturabilmeniz mümkün hale gelecektir.

Charmap Tablosu Kullanımı

Tuş kombinasyonlarının yanı sıra aynı zamanda çok kişinin kullandığı Charmap tablosunu kullanarak istenen semboller ve işaretler elde edilebilir. Bu tablo üzerinde çok sayıda işaret ve semboller yer almaktadır. Klavyede metreküp ve metrekare işaretlerini yapmak için tabloyu kullanabilirsiniz. Charmap tablosuna erişmek için şu adımları kullanabilirsiniz.

  • Başlat veya Windows logosu üzerinden çalıştır açınız.
  • Bu kısımda Charmap yazarak tabloyu açınız.
  • Tablo açıldıktan sonra Arial seçiniz.
  • Alt kısımda yer alan gelişmiş görünüm seçeneğini işaretlemelisiniz.
  • Unicode git kısmında 00b3 yazarak aramasını yapınız.
  • Bu aramayla birlikte metreküp işaretine erişebilirsiniz.

Bu adımları uygulayarak metreküp işaretine herhangi bir tuş kombinasyonu yapmadan ulaşabilirsiniz. Charmap tablosu ile yalnızca metreküp işareti değil aynı zamanda sayısız sembol ve işareti elde edebilirsiniz. Tablo üzerinde işinize veya hoşunuza gidebilecek çok sayıda işaret ve sembol bulunmaktadır.
 

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.