1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Labrador Retriever Cinsi Köpek
Labrador Retriever Cinsi Köpek

Labrador Retriever Cinsi Köpek

Labrador, duygusaldır. Sabırlı bir köpektir. İtaat etmeye hevesli bir köpektir. Aynı zamanda oldukça zeki ve çoğu köpek gibi sadıktır. Hareketli bir köpektir, özellikle suya girip oynamaktan adeta zevk alır.

A+A-

Labrador Retriever Temel Özellikleri

Labradorların ortalama ömrü 10-12 yıl civarındadır. Kiloları erkeklerde 29-36 kg., dişilerinde ise 25-32 kg. arasındadır. Renkleri çoğunlukla siyah olmak üzere, sarı ve çikolata renginde de olabilmektedirler. Erkeklerde boyları 57-62 cm, dişilerinde ise 55-60 cm arasındadır.

İnsanlarla birlikte olmayı, ailenin bir parçasıymış gibi davranmayı çok sever. Çocuklara karşı daha sıcaktır. Labrador çocukluk yıllarında iyi eğitilmezse, yani sosyalleştirilmezse yabancı kişilere karşı mesafeli davranabilir.

Bu köpeklerin bekçi köpekliği yapmaya yeteneği vardır. Bazı Labradorlar koruma köpeği olarak ta kullanılmaktadır. Evinizde veya herhangi eşya olan bir yerde yalnız başına bırakırsanız etrafa zarar verici olabilirler. Labradorun boynu kalın ve çok güçlüdür. Bu yüzden küçük yaşta tasmasını çekmeden yürümesi öğretilmelidir.

Yarışma ve av kanından gelen Labradorlar genellikle daha uysal ve ağır başlıdır. Av kanından gelen cinsleri daha hareketli ve enerjiktir. Bu iki kanın karışımından olanlar genellikle en iyi eşlik köpekleridir. Bu köpek cinsi oldukça popülerdir.

Labrador, Golden Retriever’a göre daha bağımsızdır. Şimdi sıralayacağım yarışma alanlarında başarılıdır. Bunlar; iz sürme, av, bekçi köpekliği, vurulan avı geri getirme, arama ve kurtarma, narkotik, körler ve sakatlar için rehber ve son olarak ta itaat. Koku alma duyusu oldukça gelişmiş bir köpektir. Dayanıklı, soylu, sağlıklı ve enerjik bir köpektir.

Kökeni

Bir zamanlar ismi “St Jhon Köpeğiydi. Şu an günümüzde Labrador Retriever denmektedir ve çok popüler bir köpek türüdür. Geliştirilmesi, Kanada’nın Newfouland kentinde olmuştur. Labrador o zamanlarda buzlu sularda balık tutan balıkçıların ağlarını suya atlayarak çekmek için eğitilirdi. 1800’lü yıllara gelindiğinde Labradorlar İngiltere’ye getirildi ve vurulan avı geri getirmek için eğitildiler. İnsanlara sıcak olması itibari ile sevgi dolu ve kibar dolu karakteri vardır. Bu sebeplerden en iyi aile köpeklerinden biridir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.