1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Kusursuz makyaj nasıl olur?
Kusursuz makyaj nasıl olur?

Kusursuz makyaj nasıl olur?

Kusursuz makyaj yapmanın en önemli noktası, cildinizi ve kullandığınız ürünü iyi bilmekten geçer. Mesela yağlı veya aşırı nemli bir cilde sahipseniz ve sabitleyici sprey kullanmazsanız, makyajınız kısa bir sürede akacaktır.

A+A-

Kuru cilde sahipseniz, alkollü tonikler cildinizi daha çok kurutacağından, alkolsüz tonik tercih etmelisiniz. Gelelim kusursuz makyaj için diğer tekniklere

Kalıcı ve göz alıcı bir makyajın ilk şartı, cildi temizleyerek canlandırmak ve kusursuz makyaj için hazır hake getirmektir. Cildinizi uygun bir makyaj temizleyicisi kullanarak temizleyin, ardından uygun tonik kullanarak cildinizi canlandırın. Yüzünüze ve göz altınıza uygun nemlendiriciler kullanarak cildinizi iyice nemlendirin.

Ardından ten renginize uygun fondöteni delikli bir makyaj süngeri kullanarak iyice dağıtın. Eğer cildinizde size rahatsızlık veren benleriniz ve koyu renk lekeleriniz varsa, bu bölgeler için kapatıcı kullanmalısınız. Daha sonra cildinizi güzelce pudralayınız, unutmayın iyice yedirilen pudra ile cildinizde makyajınız dağılmayacak ve doğal parlaklıkta bir ışıltı kazanacaktır. Pudrayı kapatıcı sürdüğünüz yerlere fazla uygulamayın, kırışıklık görünümü kazandırırsınız. Son olarak allığı kullanarak, cildinizi canlandırdıktan sonra göz makyajına başlayabilirsiniz.

Kullanacağınız malzemeler eyeliner, far ve maskara olacaktır. Göz makyajı yaparken birkaç rengi bir arada kullanarak, bakışlarınıza derinlik katmak elinizde. Uygun bir farı kaşınızın alt kısmına ve göz kapaklarınıza ayrı renklerde uygulayın, ve iyice dağıtın, fazlalıkları pudra fırçası ile almayı unutmayın. Ardından eyeliner ve uygun göz kalemini uygulayın, son olarak da maskarayı uygulayın, etkileyici bakışlardan sonra, dudaklara geçebilirsiniz.

Karşı konulmaz dudaklar için gerekli olanlar, dudak kalemi, ruj ve parlatıcıdır. Makyajınıza uygun bir ruj seçin ve uygulayın, ardından daha koyu bir kalemle dudak hatlarınızı belirginleştirin, son olarak da E vitamini içerikli bir parlatıcı ile makyajınızı bitirin.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.