1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bu Tavukların Yumurtası Yurt İçinde 80, Yurt Dışında 150 Lira
Kripto paralar neden düşer?

Kripto paralar neden düşer?

Kripto paraların değerlerinin artıp azalması, üzerinde olan ilgi/ilgisizlik ile ilgilidir. Bir kripto paranın değeri artarsa o kripto paranın üzerinde yoğun bir ilgi mevcuttur.

A+A-

Lakin bir kripto paranın değeri düşüyorsa o kripto paranın üzerinde ilgisizlik mevcuttur. Başka bir değiş ile insanlar o kripto parayı almak istemiyordur. Kripto paraların artıp azalmasındaki başka bir etken ise çok yüksek miktarda kripto paraya sahip olan şirketlerin yüksek miktarda olan kripto paralar ile alım satım yapmasıdır. Bu sebepten dolayı bir şirket olsa bile milyar dolarlık işlemler yaptıkları için kripto para borsasını çok fazla etkilerler.

Hangi durumlarda kripto para almalıyım?

Halkımızın yaptığı çok yanlış düşünce ve davranışlardan biri şudur:

Halkımız genel olarak eğer bir kripto para düşerse paniğe kapılıp daha fazla zarar etmemek için elinde olan kripto parasını satar. Bunun üzerine kripto para tekrar yükselir ve genel olarak daha çok zarar ederler. Aslında yapılması gereken strateji çok basittir. Fakat önceden uyarmalıyım bunu asla bir yatırım tavsiyesi olarak düşünüp direkt olarak uygulamayın. Yaptığınız tüm işlemlerde özgür iradenizi kullanın. Genel olarak işe yarayan bu yöntem şöyledir:

Eğer bir kripto paradan kar etmek isteniliyor ise kripto para değeri düştüğünde alınır, değeri arttığında satılır. Tek bilinmesi gereken kural budur.

kripto parayı ne amaçla kullanabilirim?

Kripto parayı kullanmak için çok fazla sebep bulmak mümkün. Bu yüzden tek amacı şudur budur gibi bir cümle kuramayız. Mesela uzun vadeli yatırım için kullanılabilir. Para, kripto para olarak elde tutulabilir (Çok önerilmez.). Yurt dışında yaşayan birine komisyon ödemeden yüksek miktarda para göndermek için kullanılabilir. Bu ve buna benzer pek çok amacı bulunmaktadır.

Nereden kripto para alabilirim?

Kripto para alabilmeniz için gerekli olan şeyler şu şekildedir:

•     Güvenli bir kripto para borsasına kayıt olunmalı.

•     Kayıt olunan kripto para borsasında kimlik bilgileri ile hesap aktifleştirilmeli.

•     Hesap aktifleştirme işlemi bittikten sonra artık borsa içeriğine göre alım satım bölümünden borsanın desteklediği kripto paraları satın almak mümkün.

Yönetici
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler