1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mustafakemalpaşa'nın Güncel ve Doğru Haber Kaynağı: PAŞA HABER
Kooperatifler İçin Kooperatifçilik Eğitimi

Kooperatifler İçin Kooperatifçilik Eğitimi

Bir ülkenin kendini geliştirebilmesi için ekonomik açıdan kalkınabilmesi gerekmektedir.

A+A-

Bir ülkenin kendini geliştirebilmesi için ekonomik açıdan kalkınabilmesi gerekmektedir. Bu durumda çeşitli maksatlarla oluşturulan kooperatiflere devlet desteğinin sağlanması önemlidir. Kooperatifçilik Türkiye çapında uzun süredir varlığını sürdüren özerk oluşumlardandır. Tarım, ekonomi, inşaat, yapı ve taşıma gibi alanlarda çeşitli kooperatifler bulunmaktadır. Ülke genelinde kooperatiflerin oynadıkları aktif rol yerel ekonomiyi de olumlu etkilemektedir. Bu bağlamda devlet ayrıca kooperatifler için kooperatifçilik eğitimi fırsatları da sunmaktadır.

Kooperatifçilik eğitimi belli nitelikleri kapsayan kooperatifler için verilmesi planlanmaktadır. Henüz eğitimin başlangıç tarihi ve ücreti belirtilmemiştir. Ancak kooperatifçilik eğitimi katılım şartlarına tabi olan kooperatifler ön başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bunun için sisteme erişim sağlayarak formu doldurmanız yeterli olacaktır. Tüm içerikler netleştiğinde katılımcı adaylarına geri dönüş sağlanacaktır.

Uzaktan Kooperatifçilik Eğitimi Program İçeriği

Online bir şekilde kooperatiflerin katılım gösterebileceği kooperatifçilik eğitimi ders programı yayınlanmıştır. Ders programı içeriğine bakıldığında eğitimlerin toplamda 40 ders saati süreceği görülmektedir. Bu ders saatleri 30 ders saati temel konular ve 10 ders saati destekleyici konulara bölünmüştür. Bu kapsamda tüm eğitim sürecinin başarıyla tamamlanması hedeflenmektedir. Aynı zamanda her ders için belirlenen ders saati süresi de 50 dakika şeklinde belirtilmektedir.

Eğitimlere katılım gösterecek olan kooperatiflerin minimum 4/5 oranda derslere katılım sağlaması gerekmektedir. Ayrıca kooperatifçilik uzaktan eğitimi kapsamında katılımcılar Türkiye’nin her bölgesinden sisteme giriş sağlayabilmektedir. Eğitimler için ön başvuru süreci şimdiden başlamıştır. Sistem üzerinden ön başvuru formunu doldurabilmeniz mümkündür.

Temel Konular ve Destekleyici Konular

Eğitim esnasında katılımcılar için belirlenen konuların başında temel konular ve destekleyici konular ele alınmaktadır. Kooperatiflerin kendilerini geliştirebilmeleri ve mevcut faaliyetlerini arttırabilmelerine yönelik eğitimler verilecektir. Özellikle de temel konular kapsamında kooperatifçilik tanımından ortakların görev ve sorumluluklarına kadar bilgi aktarımı yapılacaktır. Böylece bir kooperatif oluşumunda herkesin bilinçli bir şekilde hareket etmesi planlanmaktadır.

Temel konular dışında destekleyici konularda da oldukça önemli noktalara değinilecektir. Kooperatiflerde pazarlama, kooperatiflerde girişimcilik ve e – ticaret gibi alanlarda bilgilendirmeler sağlanacaktır. Bu bakımdan değerlendirildiğinde Ticaret Bakanlığı tarafınca kooperatiflere en iyi eğitim desteği sunulmaktadır. Ayrıca alınan eğitimler sonucunca kooperatiflerin kendilerini geliştirebileceği farklı olanakların varlığı da ön görülecektir.

Kooperatifçilik Eğitimi Temel Konular Kapsamı

Uzaktan internet üzerinden katılım gösterebileceğiniz kooperatifçilik eğitimi kooperatifler için en verimli hale getirilmiştir. Yayınlanan resmi ders programı kapsamında temel konular oldukça ayrıntılı bir şekilde işlenecektir. Temel konular kategorisinde kooperatif alanında bilinmesi gereken tüm içeriklere yer verilmiştir. Toplamda 11 farklı temel konular kategorisi bulunmaktadır. Bunların içerisinde kooperatifçilik kavramı ve önemi, kooperatiflerin kuruluş ve ana sözleşme değişiklik işlemleri gibi konular bulunmaktadır.

Temel konular bünyesinde bulunan genel kategoriler de kendi içlerinde detaylanmaktadır. Bu doğrultuda eğitim süresince kooperatif ilkeleri, ana sözleşme değişiklik işlemleri, ortakların ödevleri ve sorumlulukları gibi niteliklere hakim olabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.