1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Çin Mantısının Tarifi! Nefis Çin Mantısı Nasıl Yapılır?
Kıymalı Bezelye Tarifi! Kıymalı Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?

Kıymalı Bezelye Tarifi! Kıymalı Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?

Tek başına bile pişirildiği zaman oldukça fazlası ile lezzetli olan bezelye kıyma ile bir araya gelince çok daha lezzetli oluyor. Bu nefis tarifler yazımızda sizler için "kıymalı bezelye tarifi" hazırladık. Tam kıvamında bu tarif haber detayında...

A+A-

Lezzetli olduğu kadar bir o kadar da besleyici bir yemek oluyor. Gerekli olan malzemeleri de basit ulaşılabilecek bir yemekken ayrıca hazırlaması ve pişme süresi de bir o kadar kısa. Ne yemek yapacağınızı bilemediğiniz ve hatta yemek yapmak için yeterli vaktinizin olmadığı zaman kıymalı bezelye yemeğini yapabilirsiniz. Hazırlığı sadece 15 dakika sürerken pişmesi de sadece 30 dakika sürüyor. Gelin, şimdi beraber hem besleyici hem lezzetli hem de yapması kolay olan bu yemeği için hangi malzemeler gerekiyor anlatalım.

Kıymalı Bezelye Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. Zeytinyağı, 2 yemek kaşığı ( sıvıyağ da olabilir.)
  2. Tereyağı, 1 tatlı kaşığı
  3. Kıyma, 200 gram
  4. Soğan, 1 adet, 1 adet havuç ve 1 adet patates
  5. Kimyon, 1 çay kaşığı ve kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı
  6. Domates salçası, 1 yemek kaşığı
  7. Karabiber ve tuz
  8.  Bezelye, 1 kilogram
  9. Su, 2 buçuk su bardağı

Kıymalı Bezelye Yemeğinin Yapılışı

İlk olarak soğanınızı doğrayın ve bir kenara koyun. Daha sonra havuçları ve patatesleri küp şeklinde doğrayın ve bir yere koyun. Havuç ve patatesleri ayrı zamanlarda tencereye koyacaksınız bu yüzden havucu da patatesi de ayrı kaplara koyun. Küplerin çok büyük olmamasına özen gösterin. Malzemeleri doğrama işlemini bitirdikten sonra yemeğinizi yağacağınız tencereyi ocağa koyun ve altını açın. Altını yaktıktan sonra zeytinyağını ya da sıvıyağını tencereye ekleyin. Yağ biraz ısındıktan sonra kıymayı tencereye yağın içine koyun ve karıştırın. Kıymalar bir süre sonra renk almaya başlayacak. Renk aldığı zaman önceden doğradığınız soğanları ekleyin ve ikisini kavurun. 1 dakika sonra küp şekilde doğradığınız havuçları da ekleyin. Kıyma, soğan ve havucu beraber kavurun. Kavurduktan sonra kırmızı toz biber ve kimyonu ekleyip karıştırın. Daha sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip karıştırın.

Domates salçası olmasına özen gösterin. Bunun sebebi biber salçasının kıymalı sebze yemeğine pek yakışmayacağı içindir. Domates salçası bu yemeğe daha çok yakışır. Salçayı ekleyip karıştırdıktan sonra karabiber ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırın. Tuz ve karabiberden sonra küp doğranmış patatesleri ve bezelyeyi ekleyin. Bütün malzemeleri böylece eklemiş oluyorsunuz. Bütün malzemelerin birbirinin içine geçmesi için karıştırın ve tencerenin ağzını kapatıp ocağı ateşini orta seviyeye alın. Yemeğiniz kaynamaya başlayınca altını en kısık seviyeye alıp bekleyin. Yemeğiniz arada kontrol edin. Bunun sebebi sebzeler yumuşadığı zaman ocaktan almanız gerektiği için. Sebzeler yumuşadığı vakit ocağı kapatın ve tencereyi ocaktan çekin. Kıymalı bezelye yemeğiniz hazır hale geldi artık zevkle yiyebilirsiniz.

kiymali-bezelye-guvec-halkgazetesicom-tarifleri-tarif-tarifi-gazeteler-yemek-yemekler.jpg
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler