1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Kilo Vermek için Sadece Diyet Listeleri Yeterli Olur Mu?
Kilo Vermek için Sadece Diyet Listeleri Yeterli Olur Mu?

Kilo Vermek için Sadece Diyet Listeleri Yeterli Olur Mu?

Zayıf ve fit bir vücut her kadının hatta erkeklerin de hayalleri arasında yer alır. İnsanlar zayıf bir vücuttan ziyade, olduğundan daha zayıf olmayı ister. Bunun için birçok diyet listesi uygular. Kilo ve diyet haber detayda...

A+A-

Hatta bazen çoğu insan bilmeden önüne gelen her diyet listesini uygular. Fakat kısa sürede zayıflansa bile daha sonra verilen kilolar geri alınır ama bu durum fark edilmez. Kişi zayıfladığı için, sadece diyet ile zayıfladığını düşünür. Evet, bu durum biraz doğru ama ufak bir detayı var.

Biz de sizlere bu durumu detaylı bir şekilde inceledik. Gelin şimdi ilk önce diyet listesinin zayıflama üzerinde bulunan etkisini beraber öğrenelim.

kilo-diyet-halkgazetesicom.webp

Diyet Listelerinin Zayıflama Üzerinde Bulunan Etkisi

Diyet listelerinin yapılma amacı gün içinde tüketilen besinlerin belli olması ya da daha sağlıklı besinler tüketmektir. Diyet listeleri tüketilen besinlerin daha sağlıklı besinler olmasını, kişinin sağlığına daha uygun besinler tüketmesini sağlar. Kişi gün içinde yediklerini bilir ve ona göre hareket eder. Aldığı kalori ve verdiği kalori miktarının dengeli olmasını sağlar.

Diyet Listesi Spor Olmadan Tek Başına Zayıflatır Mı?

Bir doktor eşliğinde uygulanan diyet listesi tek başına zayıflatır. Çünkü doktorunuz size vücudunuzda kas ve yağ oranına dengeli bir şekilde diyet listesi verir. Verdiğiniz kilo vücudunuzda dengeli olur. Ayrıca doktorunuz zayıfladığınız zaman vücudunuzda zayıflama sonucu yağ ve kas kütlenizin oranına göre tekrar liste düzenler. Bu şekilde sadece diyet listesi ile zayıflamak mümkündür. Fakat spor eşliğinde yapılan bir diyet listesi çok daha mantıklıdır. Bunun sebebi; diyet yaparken verilen kiloların vücutta sarkma olmasını engeller. Diyet listesi ile sadece yağ gitmez kas oranında da zayıflarsınız. Spor ile diyet listesini beraber yaparsanız vücutta sarkma, çatlak oluşumu olmaz ayrıca kas kütlesi de kazanırsınız.

Eğer kendi başınıza bir diyet listesi yapıp sadece diyet ile zayıflamak mümkün olsa da hiç sağlıklı değil. Gelin bunun sebebi detaylı açıklayalım.

spor-halkgazetesicom.jpg

Diyet Listelerinin Zayıflaması Hakkında Bilinen Yanlış

Araştırmaların hepsi spor ile yapılan diyet listelerinin daha sağlıklı olacağını söylese bile yanlış uygulanan ya da kafaya göre uygulana diyet listeleri yanlıştır. Birçok kişi bir doktorların onaylamayacağı bir diyet listesi yapar. Faka diyet listeleri böyle olmamalıdır. Zayıflarken dengeli zayıflamak gerekir. Yağ, kas ve vücutta bulunan su oranı göz önünde tutulmalıdır. Siz yağ ve kas oranınızı bilmeden diyet yaptığınız zaman vereceğiniz kilo yağdan değil kastan gidebilir. Ayrıca kendinizin yaptığı liste vücudunuz da bulunan su dengesini bozabilir bu durum ödeme sebep olur. Bunlara ek olarak kafaya göre herkesten duyulan diyet listeleri ani bir şekilde zayıflatır. Bu da kişi tarafından sadece diyet ile zayıfladım diye düşünülür. Durum hiç böyle değildir. Verilen kilo bacaklarda; çatlak, selülite neden olur. Kollarda da aynı durum görülür. Ayrıca deri sarkmaları meydana gelmeye başlar. Bu durum sonucu kişi bir de bu sorunlar ile mücadele etmeye başlar.

Böyle bir durum ile karşılaşmaktansa tek başına diyet listesi ile zayıflamaya çalışmaktan ise spor ve diyet listeleri ile zayıflamaya çalışın. Eğer doktora gitmeden bir diyet listesi yapacaksanız iyi bir şekilde araştırma yapın. Ve mutlaka diyet ile beraber spor yapın. Doktor ile birlikte bir diyet listesi yapacaksanız da mutlaka spor ile birlikte diyet yapın. Tek başına diyet ile zayıflasanız da en sağlıklı zayıflama biçimi için spor ve diyet listesini beraber uygulayın. Emin olun bu şekilde çok daha hızlı zayıflarsınız ve ayrıca vücudunuz zayıflamak ile birlikte daha fit bir şekle bürünür.

obezite.webp

zayiflama-halkgazetesicom.webp

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.