1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Keten Tohumu Nedir? Faydaları nelerdir? Kansere Karşı Korur mu?
Keten Tohumu Nedir? Faydaları nelerdir? Kansere Karşı Korur mu?

Keten Tohumu Nedir? Faydaları nelerdir? Kansere Karşı Korur mu?

"Keten tohumu" yeni harika yiyecek mi? Ön çalışmalar, kalp hastalığı, diyabet ve meme kanseri ile mücadeleye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

A+A-

Bazıları onu gezegendeki en güçlü bitki besinlerinden biri olarak adlandırıyor. Kalp hastalığı, kanser, felç ve diyabet riskinizi azaltmaya yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar var. Yüzyıllardır etrafta olan küçük bir tohum için bu oldukça uzun bir emirdir.

Keten tohumu, Babil'de MÖ 3000 gibi erken bir tarihte yetiştirildi. 8. yüzyılda Kral Charlemagne, keten tohumunun sağlık yararlarına o kadar güçlü bir şekilde inanıyordu ki, tebaasının onu tüketmesini gerektiren yasalar çıkardı. Şimdi, on üç yüzyıl sonra, bazı uzmanlar Charlemagne'nin şüphelendiği şeyi desteklemek için ön araştırmalarımız olduğunu söylüyor.

İnsanlar eski Mısır ve Çin'de keteni bir ürün olarak yetiştirdiler. Asya'da binlerce yıldır Ayurveda tıbbında rolü olmuştur.

Günümüzde keten tohumu, tohum, yağ, toz, tablet, kapsül ve un formunda mevcuttur. İnsanlar kabızlığı, diyabeti, yüksek kolesterolü, kalp hastalığını, kanseri ve diğer bazı koşulları önlemek için bir besin takviyesi olarak kullanırlar.

Besin keten tohumu lignans arasında antioksidanlar, fiber, protein, ve çoklu doymamış yağ alfa-linolenik asit (ALA), ya da bu tür asitlerin omega-3. Bu besinleri tüketmek, çeşitli koşulların riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Ancak, şu anda tüm bu iddiaları destekleyecek yeterli kanıt yok. Burada araştırmanın keten tohumu ve olası sağlık yararları hakkında ne söylediğini öğrenin.

Keten tohumu...

Keten tohumu, krakerlerden donmuş waffle'lardan yulaf ezmesine kadar günümüz yiyeceklerinin her çeşidinde bulunur. Keten Konseyi, yalnızca 2010 yılında ABD ve Kanada'da 300'e yakın keten bazlı ürünün piyasaya sürüldüğünü tahmin ediyor. Sadece keten tohumu için tüketici talebi değil, tarımsal kullanım da artmıştır. Keten tohumu, yüksek seviyelerde omega-3 yağ asitleri ile yumurta bırakan tüm tavukları beslemek için kullanılan şeydir.

Keten tohumu her türlü sağlıklı bileşeni içermesine rağmen, birincil sağlıklı itibarını bunlardan üçüne borçludur.

Her bir yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu yaklaşık 1.8 gram bitki omega-3 içerir.

Lignanların, bitki ikisine de sahip östrojen ve antioksidan nitelikleri.

Kansere Karşı Koruyucu...

Son zamanlarda yapılan araştırmalar keten tohumunun meme kanseri, prostat kanseri ve kolon kanserine karşı koruyucu bir etkiye sahip olabileceğini ileri sürdü.

Hayvan çalışmalarında, keten tohumunda bulunan ALA adlı bitki omega-3 yağ asidi, tümör oluşumunu ve büyümesini engelledi.
 

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.