1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kefilsiz Kredi Veren Bankalar
Kefilsiz Kredi Veren Bankalar

Kefilsiz Kredi Veren Bankalar

Kefilsiz kredi veren bankalar, nasıl kredi alırım? kefilsiz kredi alabilir miyim? insanlar tarafından sıkça araştırılan hususlardan biri olarak bilinmektedir.

A+A-

Kredi çekmek günümüzde insanların ev almak, araba almak ya da farklı ihtiyaçlar için yöneldiği yollardan biridir. Kredi çekerken kefil alma gerekliliği ise kredi çekmek isteyen birçok kişinin olumsuz geri dönüş almasına neden oluyor. 

Kefil, kredi çeken kişinin borcunu ödeyememesi durumunda borcu üstlenmeyi kabul eden kişi için kullanılan genel tabirdir. Kefilsiz kredi veren bankalar ise kredi çekmek isteyen ve kefili bulunmayan kişiler tarafından aranmakta. Peki,kefilsiz kredi veren bankalar hangileridir? Kefilsiz kredi almak için taşımanız gereken koşullar nelerdir? Kefilsiz kredi çekmek hakkında merak edilenler yazımızda. 

Kefilsiz Kredi Çekmenin Şartları Nelerdir? 

Kefilsiz kredi çekmenin şartları, kredi çekmek isteyen kişilerin taşıması gereken genel niteliklerdir. Bankalar kişilere kredi vermeden önce kendilerini koruma altına almak için kişilerin bazı koşulları sağlamalarını talep eder. Bankalar tarafından kefil talep edilen kredi seçenekleri bulunurken aynı zamanda kefilsiz kredi çekmenize olanak sağlayan seçenekler de mevcuttur. 

Bankalardan kefilsiz kredi çekmek için taşımanız gereken nitelikler ise bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Kefilsiz kredi çekmek için taşımanız gereken nitelikler aşağıdaki gibidir;  

  • Kredi notunuzun yüksek olması, 
  • Gelir belgesi, 
  • Kişinin çalıştığına dair sigorta giriş bildirisi.
  • Bu belgelerin yanı sıra bankadan bankaya da istenen belgeler değişiklik gösterebilmektedir. Yukarıda yer alan belgeler zaruri olarak tüm bankalardan istenmektedir. 

Kefilsiz Kredi Veren Bankalar Hangileridir? 

Kefilsiz kredi veren bankalar 2020 yılında da sıkça araştırılıyor. Türkiye içerisinde kefilsiz kredi veren bankalar aşağıdaki gibidir; 

  • EnPara, 
  • Akbank Direkt Kredi, 
  • Yapı Kredi Bankası, 
  • İş Bankası, 
  • Türkiye Finans Bankası, 
  • N Kolay, 
  • TEB, 
  • Kuveyt Türk.

Kefilsiz kredi veren bankalar kredi vermeden önce kişinin gelirini, kredi notunu ve benzeri genel durumlarını göz önünde bulundurur. Bankanın kendini koruması gerekliliği bir politika olarak görüldüğünden kefilsiz kredi verilmesi için taşınması gereken nitelikler yukarıda yer alan belgelerden daha fazlası olabilmekte. Bu durum bankadan bankaya da değişiklik gösterebilmektedir. 

Kefilsiz Kredi Çekerken Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Kefilsiz kredi çekerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Kefilsiz kredi beraberinde kredi çeken kişilere sunulan imtiyazların da bir anlamda daha az olduğu bir kredi türüdür. Kefilsiz kredi çekerken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsetmek gerekirse öncelikli olarak kredi miktarı göz önünde bulundurulmalıdır. Kefilsiz kredi çeken birçok kişi başta ihtiyacından daha fazla kredi çekmekte. Bu durum başta nakit fazlalığı nedeni ile hoş bir durum gibi görünse de ödeme noktasında kişilere çok büyük zorluk çıkarabilmektedir. Bu nedenle kişiler kredi çekerken ihtiyaç fazlası kredi çekmemeye özen göstermelidir. 

Kefilsiz Kredi Çekmek Hakkında Merak Edilenler;

Kefilsiz kredi çekerken mevcut faiz oranları da göz önünde bulundurulmalıdır. Faiz oranları bankadan bankaya değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle kefilsiz kredi çekerken özellikle faiz oranları dikkate alınmalıdır. Daha düşük oranlarda olan krediler tercih edilmelidir. Kefilsiz kredi çekerken dikkat etmeniz gereken bir başka husus ta vade süresidir. 

Kefilsiz kredi çekerken vadenin aşırı uzun olması zamanla ödeme güçlükleri çekmenize neden olabilmektedir. Vade süresi ile ödeme gücünüz arasında anlamlı bir ilişki kurabilirseniz kefilsiz kredi çekerken daha az faiz ödeyebilirsiniz. Kefilsiz kredi çekerken aylık ne kadar ödeme yapmanız gerektiğine dikkat etmelisiniz. Ödeyebileceğinizden fazla aylık taksit hem yaşam kalitenizi düşürür hem de ödeme zorluğu yaşamanıza neden olur. 

Faiz oranları dönemsel olarak değişiklik gösterebilir. Bu nedenle bankaların faiz oranlarını da dikkate alarak kefilsiz kredi çekme talebinde bulunabilirsiniz. 

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler