1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesine Dikkat
Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesine Dikkat

Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesine Dikkat

Dr. Ömer Fatih Şahin, kadınların da erkek tipi saç dökülmesi yaşayabildiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

A+A-

Dr. Ömer Fatih Şahin, kadınların da erkek tipi saç dökülmesi yaşayabildiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Her ne kadar erkeklerin yaşadığı bir sorun olarak bilinse de kadınlarda da birçok farklı nedenle saç dökülmesi yaşanabilmektedir. Başta demir eksikliği olmak üzere mineral ve vitamin eksikliği, tiroid hastalıkları, stres ve bunun gibi birçok neden, saç dökülmesine neden olabiliyor. Kişilerin banyo yaparken eline gelen saç miktarının artması, yıkanmış saçın çekildiğinde ele birçok saç telinin gelmesi, saç dökülmesine işaret etmektedir. Bu durumun ciddiye alınması ve uygun tedavinin yapılması halinde saç dökülmesi önlenebilmektedir.

Kadınlarda saç dökülmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Ömer Fatih Şahin, saç dökülmesinin fark edilmesinin ardından hızlı şekilde harekete geçilmesi ve dökülmenin nedeninin tespit edilmesi gerektiğini ifade etti. "Saç dökülmesinde tedavinin belirlenmesinde kök nedenin saptanması önem taşıyor. Saç dökülmesinin nedenlerinin saptanması için detaylı laboratuvar testlerine ihtiyaç olabiliyor." diyen Dr. Şahin, "Belirlenen kök nedeni tedavi etmek saç dökülmesini durdurarak daha sağlıklı ve canlı saçlar elde edilmesini sağlıyor." şeklinde konuştu.

ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİNE DİKKAT

Kadınların erkek tipi saç dökülmesi yaşayabileceğine dikkat çeken Dr. Ömer Fatih Şahin, "Saç dökülmesinin en önemli nedenlerinden biri erkek tipi saç dökülmesidir. Erkek tipi saç dökülmesinde saçlarda önce incelme, sonra zayıflama, sonra da dökülme gerçekleşiyor. Kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi sinsi seyredebiliyor ve tanı gecikebiliyor. Bu nedenle kadınların saç dökülmesi konusunda dikkatli olması ve dökülmenin fark edilmesi halinde bunu durduracak tedaviler için yardım alması önem taşıyor." dedi.

İstanbul mezoterapi çalışmalarını sürdüren Dr. Ömer Fatih Şahin, çalışmalarından yararlanmak isteyen herkesin www.omerfatihsahin.com web sitesini ziyaret edebileceğini, kendisine telefon ya da mail yoluyla ulaşılabileceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.