1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kadın İşareti Nedir ve Nasıl Yapılır? Bilgisayar ve Telefondan Kadın İşareti Yapmak
Kadın İşareti Nedir ve Nasıl Yapılır? Bilgisayar ve Telefondan Kadın İşareti Yapmak

Kadın İşareti Nedir ve Nasıl Yapılır? Bilgisayar ve Telefondan Kadın İşareti Yapmak

Kadın İşareti Nedir? Venüs işareti nasıl yapılır? Kadın işareti pc de yapma, kadın işareti telefonda yapma, "kadın işareti emoji", "kadın işareti kolye" Gibi konular hakkında detaylandırıcı en iyi bilgileri sunduk.

A+A-

Günümüzde internet ortamında yazışma hepimizin hayatına girmiş durumda. Bu konuşmalarda ise karşımıza sık sık emoji ya da sembol kavramları çıkıyor. Emoji ya da semboller; ruh hali, bir durumu anlatan bir simge gibi şeylerden oluşuyor ve konuşmalarımızı daha eğlenceli, samimi hale getiriyor. Ayrıca kadın işaretinin zaman zaman kısaltma gibi amaçlarla da kullanıldığını görmekteyiz. Bu semboller arasında karşımıza sık sık çıkmakta olanlardan bir tanesi de ‘kadın işareti’. Bu yüzden kadın işareti nedir ve nasıl yapılır sorusu sıklıkla sorulmakta olan bir soru olarak karşımıza çıkıyor.

Kadın İşareti Nedir?

Kadın işareti olarak tanımlanan bu sembol, Venüs ve aşağı yönlü artı işaretinin birleşiminden oluşmakta olan bir semboldür. Sembolün kullanılmasının asıl amacı cinsiyet belirtmek ve bunu daha göze hoş gelecek, daha estetik bir şekilde yapmak olarak değerlendirilebilir. Bu sembolü genellikle herhangi bir web sitesine kayıt olurken ya da restoran, kafe lavabolarında görebiliyoruz. Peki, bu sembolü bilgisayar üzerinde yapmak mümkün mü? İşareti yapabilmek için ne yapılması gerekmektedir?

Bilgisayardan Kadın İşareti Nasıl Yapılmaktadır?

Bilgisayardan kadın işareti yapmak elbette mümkündür. Fakat normal hayatımızda kullandığımız diğer semboller gibi sıklıkla ihtiyaç duyulmamakta olduğu için klavye üzerinde bu sembollere yer verilmemiştir. Klavye üzerinde bütün sembollere yer vermek mümkün olmadığı için bu durumun bir sorun haline dönüşmesini engellemek ve kullanıcıların diledikleri sembollere kolay bir şekilde erişmelerini sağlayabilmek adına karakter eşlem tablosu bulunmaktadır. Bu tablo sayesinde dilediğiniz tuşlara sembol atamaları yaparak, ihtiyaç duymakta olduğunuz sembolleri çok daha kolay bir şekilde kullanmanız mümkündür. Karakter eşlem tablosu bilgisayarınızda bulunan arama kutucuğuna yazılarak bulunabilmektedir. Ayrıca başlat > çalıştır > charmap yolunu izleyerek de karakter eşlem tablosuna erişim sağlamanız mümkündür. Gelelim, kadın işareti nedir ve nasıl yapılır sorusunu en net şekilde cevaplamaya.

Açılan sayfada yazı tipi Arial olarak seçilmiş olmalıdır. Eğer mevcut yazı tipi olarak Arial kayıtlı şekilde değilse Gelişmiş Görünüm Kutusu seçeneğine tik atılması gerekmektedir. Ardından Unicode’a git seçeneğine 2640 kodu yazılmalıdır. Bu kodun yazılmasının sebebi ise kadın işaretinin kodunun 2640 olmasıdır. Kodu yazmanızın ardından karşınıza kadın simgesi çıkacaktır. Ardından bu kodu kopyalayarak dilediğiniz yere yapıştırmanız mümkündür. Bilgisayardan kadın işareti oluşturma işlemi farklı yollarla da yapılıyor olsa da en sağlıklı yöntem, bu şekilde oluşturulan işaretler olacaktır. Ayrıca erkek işareti oluşturmak içinde aynı yolları izledikten sonra kod alanına 2642 yazmanız yeterli olacaktır. Ayrıca her iki işareti de kullanmak için başka bir yerde görmüş olduğunuz işareti kopyalama yöntemini de kullanabilirsiniz. Ek olarak, bu sembolü oluşturduktan sonra not defterinize eklemeniz de faydalı olacaktır. Bu sayede ihtiyaç duyduğunuz anlarda bu işlemleri tekrarlamanıza gerek kalmaz. Not defterinize girerek direk kopyalayıp, dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

Telefondan Kadın İşareti Oluşturma Nasıl Yapılmaktadır?

Kadın işareti nedir ve nasıl yapılır sorusu bilgisayarların yanı sıra mobil cihazlar içinde sorulmaktadır. Mobil cihazlarda bu işlemi yapmak bilgisayara göre çok daha kolay olmaktadır. Telefonlara ya da diğer mobil cihazlara baktığımızda bu işaretler genellikle telefonun mevcut emoji kitaplığında yer almaktadır. Fakat bazı telefonların emoji kitaplıklarında bu işaret yer almıyor. Peki, bu telefonlarda kadın işaretini nasıl kullanabiliriz?

Emoji kısmında kadın işaretinin yer almadığı telefonlarda, bu işareti kullanmak için ek uygulama indirebilirsiniz. App Store ya da Google Play Store uygulama marketleri üzerinden bu tip emojileri barındıran aplikasyonları indirebilirsiniz. Gereken izinleri verdikten sonra kadın işareti ve birçok sembol / emojiyi kullanabilir hale geleceksiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler