1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Jinekolojik Onkolojik Cerrahi Neye Bakar?
Jinekolojik Onkolojik Cerrahi Neye Bakar?

Jinekolojik Onkolojik Cerrahi Neye Bakar?

Jinekolojik onkolojik bölümünde jinekoloji muayenesi sonucunda kanser ya da kanser benzeri bir sorun ile karşılaşılması durumunda oluşan sonuca göre hasta yönlendirilerek bakımı sağlanır.

A+A-

Jinekolojik onkolojik bölümünde jinekoloji muayenesi sonucunda kanser ya da kanser benzeri bir sorun ile karşılaşılması durumunda oluşan sonuca göre hasta yönlendirilerek bakımı sağlanır. Bu alanda yani jinekolojik onkolojik bölümünde serviks kanseri, yumurtalık kanseri, rahim kanseri, rahim ağzı kanseri, vulvar kanser, vajinal kanser, gebeliğe bağlı trofoblastik tümörler gibi tüm jinekolojik muayene vakaları tedavi edilebilmektedir. İlk muayene kadın hastalıkları ve doğum uzmanları tarafından gerçekleştirilir sonra elde edilen sonuçlar ile hasta onkoloji servisine yönlendirilir. Burada teşhisi kesin olarak onkoloji alanında uzman olmuş hekim koyar. Tüm jinekolojik muayeneleriniz gibi jinekolojik onkolojik cerrahi muayeneniz de Özel Sağlık Hastanesi kapsamında gerçekleştirilecek olup hastalarımıza her destek verilmektedir.

Jinekoloji Cerrahisi Hangi Hastalıklara Bakar?

Kadın sağlığı ve hastalıklarını inceleyen bilim dalı olan Jinekoloji bölümünde uzman olmuş olan hekimlere Jinekolog denilmektedir. Jinekolog rahim ağzı fallop tüpleri yumurtalıklar uterus vajina ve vulva içeren kadın üreme sisteminde uzmanlaşmış bir cerrahtır ve jinekolojik onkolojik cerrahi ile ilgili her türlü hastalığa bakmaktadır.

Jinekolojik Onkolojik Muayenesi Nasıl Yapılır?

Spekulum ile vajina içerisinde akıntı ve diğer patolojilerin varlığı gözlemlenir ve rahim ağzı hekim tarafından izlenir. Rahim ağzında herhangi bir yara polip ve benzeri patoloji varsa bunun laboratuvar aracılığıyla izlenmesi sağlanır. Gerekli ise rahim ağzından smear testi alınarak testin sonucu beklenir. Vajinada akıntı varsa bazen buradan çubuk ile sürüntü şeklinde kültür alınarak smear testini gönderilir. Özel Sağlık Hastanesi her türlü jinekolojik onkolojik cerrahi muayene ve onkolojik tedavi üstlenecek potansiyele sahiptir.

Kaynak: https://www.ozelsaglikhastanesi.com/jinekolojik-onkoloji

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.