1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. İTO Tescil Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
İTO Tescil Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

İTO Tescil Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 1882 yılında kurulan ve İstanbul’da faaliyetlerine devam eden ticari bir kurum ve kişilere ait ticari işlemleri ve işletmelerin sicil kayıtlarını tutan bir kurumdur.

A+A-

Ortalama olarak 300 bin den fazla üyesi vardır. Bu özelliği ile dünyada yer alan en büyük ticaret kuruluşlarından biridir. İstanbul Ticaret Odası, 90 meslek ve komitesine de ev sahipliği yapmaktadır. Her yıl daha da gelişen ve işlevselliği sürekli olarak artan bu oda, İstanbul’da ticari hizmet veren şahıs ve şirketlerin faaliyetleriyle ilgili çalışmalar yapar ve ticarete ilişkin sorunların ortadan kalkmasına destek olurken bir taraftan da anlaşmazlıkları ortadan kaldırmayı hedefliyor. İTO üyeleri bu kuruma karşı aidat ve borçlarını ödemekle yükümlüdür. Bu yüzden sorgulama işleminin yapılması ve bir borç olması halinde bu borcun vadesi bitmeden ödenmesi gerekir.

Ticaret odası borç sorgulama işlemini internet üzerinden yapmak gayet basit ve ücretsizdir. İstanbul Ticaret Odası tarafından sağlanan online işlemler Hizmeti ile borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilir ve karşınıza çıkan borç tutarını online olarak kolayca ödeyebilirsiniz.

İlk olarak İstanbul Ticaret Odası’nın resmî web sitesine gidiyoruz. https://online.ito.org.tr/EITO/borc_goster.faces?init=true

Karşınıza çıkan ekranda ilk olarak T.C Kimlik no doğrulaması yapmanız gerekiyor. Bunu yapabilmek için giriş yapmış olduğunuz sayfadaki ilk boşluğa T.C kimlik numaranızı, ikinci boşluğa ise gün – ay – yıl şeklinde doğum tarihinizi girerek doldurun. Daha sonrasında alt tarafta yer alan devam düğmesine tıklayarak işleme devam edebilirsiniz. Sistem sizi T.C kimlik numaranız ile doğum tarihinizi onayladıktan sonra sizi bir sonraki aşamaya atacaktır.

Daha sonra karşınıza çıkan ekranda isim, soyisim T.C kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerinizi kontrol edin. Eğer herhangi bir hata bulunmuyorsa bu sayfada yer alan bilgilerim doğru devam et yazısının yer aldığı butona tıklayınız.

İTO şirket borç sorgulama işleminin bu aşamasında sicil numaranızı girmeniz gerekir. İTO sicil no ile borç sorgulama bölümünde ilgili boşluklara doğru bir şekilde sicil numaranızı yazın ve hemen sağ tarafta yer alan borç sorgula butonuna tıkayın.

İlk sorgulamanın sonrasın da farklı bir sorgulama yapmak istiyorsanız yine sağ tarafta yer alan temizle butonuna tıklayarak diğer sicil numarası ile yeni bir sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Karşınıza çıkan borcu online bir şekilde ödemek isterseniz kredi kartı, sanal kart, banka kartı gibi alternatiflerden birini kullanarak ödeme işlemini gerçekleştirmeniz mümkündür. Sayfada yer alan borç ödeme butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan format kart numarası, kart sahibinin isim ve soyismi, kartın güvenlik kodu (CCV) ve son kullanma tarihi gibi bilgileri girerek ödeme butonuna tıklayarak ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra cep telefonu numaranıza banka tarafından gönderilen kısa mesajdaki ödeme onay kodunu da ilgili bölüme girerek ödeme işlemini tamamlayabilirsiniz. Ödemenizi tamamladıktan sonra yeniden borç sorgulaması yaparak sistemdeki borcun silinip silinmediğini kontrol edebilirsiniz.

İTO Tescil Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

İstanbul Ticaret Odası kapsamındaki tescil sorgulama işlemlerinizi de İTO’nun resmî web sitesinde yer alan online işlemler bölümü aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Tescil sorgulama işlemine başlamak için ilk olarak resmî web sitesinden İTO tescil işlemleri başlıklı web sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir.

İTO tescil işlemleri sayfasına giriş yaptığınız zaman tescil sorgulaması yapmak için karşınıza çıkan formdaki boşlukları doldurmanız gerekmektedir.

Bu kapsamdaki ilk çıkan boşluğa başvuru numaranızı, ikinci boşluğa ise başvuru yapmış olduğunuz yılı girin. Daha sonra hizmet birimi bölümüne gelerek birime yönelik seçimi yapın.

En son olarak güvenlik kodunun bulunduğu resim doğrulama bölümünü doldurarak en altta yer alan ara butonuna tıklayın.

Bu işlemin sonunda hakkında sorgulama yapmış olduğunuz bilgileri, tescil durumunu karşınıza çıkacaktır.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.