1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. İTO Borç Sorgula, İTO Borç Nedir? İTO Borç Ödemesi, İTO Aidatları
İTO Borç Sorgula, İTO Borç Nedir? İTO Borç Ödemesi, İTO Aidatları

İTO Borç Sorgula, İTO Borç Nedir? İTO Borç Ödemesi, İTO Aidatları

İTO’nun kısaltması İstanbul Ticaret odasıdır. İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren ticari kişiler ve kurumların tüm işlemlerinin yürütüldüğü bir yerdir. Bu alanda tüm işlemler kayıt altına alınır.

A+A-

Sicil kayıtlarının tutulduğu ve bu kayıtların sürekli olarak saklandığı bir kurum olarak hizmetlerini vermektedir. İstanbul’da faaliyetini gösteren ticari tüm çalışmalar bu odaya bağlı olarak çalışmak durumundadır. İTO borç sorgulamasını yapmak olukça basittir. Bunun için kendi internet sitesini kullanarak Online borç sorgulamasını istenilen her zaman yapabilirsiniz. Bu durum insanların işini daha kolay hale getirmektedir. İTO Borç sorgulama yapmak için şu adımlar izlemelisiniz;

  • İTO’nun resmi web sitesine giriş yapınız. İto.org.tr
  • Bu kısımda sitenin en üst sağ köşesinde Online İşlemler alanı yer almaktadır.
  • Evraklar ve Ücretler noktasında sorgulamalarınızı yapabileceğiniz alan karşınıza gelecektir.
  • Karşınıza gelen ekranda Aidat Sorgulama ve Ödeme ekranı üzerinden işlemleri yapabilirsiniz.
  • İTO Borç sorgulama işlemlerini yapmak için kendi bilgilerinizi girmelisiniz.

İTO Borç sorgulama işlemleri kolay bir şekilde yapılabilir. Bunun için ödeme ekranına geldiğiniz zaman T.C. kimlik numaranızı girmeli ve doğu tarihinizi doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Gereken bilgileri ilgili alana girdikten sonra İTO Borç sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.

İTO Borç Nedir?

Ticaret odalarına bağlı olarak faaliyet gösteren tüm ticari faaliyetler her sene aidatlarını öder. Bu nedenle İTO Borç denildiği zaman akıllara aidat gelebilir. Aidatını ödemeyen kurumların borçları her zaman kayıtlarına yansımaktadır. Ticaret odasına bağlı olan tüm faaliyetler bir yıl içerisinde iki kere aidat ödemek zorundadır. Bu aidatların ödemeleri iki eşit taksit şekilde yapılabiliyor. Bunun için her senenin Ekim ve Haziran aylarında İTO Borç işlemleri yapılabilir. İTO Borç sorgulama işlemlerini yaptıktan sonra kişiler hemen ödemesini yapabilir. Aidatını ödemeyen kişiler için ekstra olarak faiz uygulanır ve o şekilde tahsil edilmesi istenmektedir. İTO Borç ödemek için internet üzerinden gereken işlemleri yapabilirsiniz.

İTO Borç Ödemesi

İstanbul Ticaret Odası borç sorgulama işlemlerinden sonra karşınıza ödemesinin yapılması gereken alanlar çıkar. Bu alanda ödemesini sorgulama işlemleriyle aynı anda yapabilirsiniz. İnternet sitesinin yanı sıra İTO Merkez binası üzerinden de ödemelerinizi yapabilirsiniz. İTO Merkez binası bu işleme dair tahsilatı yapmaktadır.  Bunun yanı sıra kurumlar veya kişiler ödemelerini direk banka üzerinden de yapabilir. İTO Borç ödemesi kapsamında kişiler şu bankalar üzerinden işlemleri yapabilir.

  • YapıKredi Bankası
  • İş Bankası
  • Akbank
  • Ziraat Bankası
  • Halkbank
  • KuveytTürk
  • Garanti Bankası
  • TEB
  • Denizbank
  • Şekerbank
  • Albaraka Türk

Bankaları üzerinden işlemleri yapabilirsiniz. İTO Borç ödemesi için hangisi kolayınıza geliyorsa yapabilirsiniz. İnsanlar daha kolay olması nedeniyle genel olarak internet üzerinden ödemeleri yapmaktadır. Bankalar aracılığıyla ödemelerinizi yaparken sicil numaranızı bilmeniz ve bunu bizzat belirterek işlemlerinizi yapmanız gerekmektedir.

İTO Aidatları

İTO Aidatlarının ortalaması her sene değişiklik gösterir. Ticari faaliyetlerini gösteren kişiler ve kurumlar kendi sermayelerine göre derecelendirilmektedir. Firmanın büyüklüğüne göre aidat miktarı değişmektedir. Dolayısıyla kesin bir aidat bilgisini vermek doğru değildir. Firmaların satış hacmi arttığı zaman İstanbul Ticaret Odasına verilen aidat miktarları aynı oranda yükseliş gösterir. İTO Resmi web sitesinde her senenin yıllık aidat ortalaması yayınlanmaktadır. İTO Kayıt işlemleri sırasında aynı zamanda kurumlardan kayıt ücreti adı altında ödeme alınmaktadır. İlk sene kayıt ücretini ödeyen kurumlar o sene aidat ödemez. Ancak bir sonraki sene aidatlarını ödemek durumundadır. İTO Borç sorgulama ve ödeme işlemlerini adınıza gelen aidat ücretlerini yatırarak yapabilirsiniz. Borcunuzun ödemesini aynı gün içerisinde sorgulayarak saniyeler içerisinde ödeyebilirsiniz.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.