1. HABERLER

  2. İstanbul Trafiğinde Bunları Uygula Ceza Yeme!
İstanbul Trafiğinde Bunları Uygula Ceza Yeme!

İstanbul Trafiğinde Bunları Uygula Ceza Yeme!

İstanbul; Türkiye’nin metropolü ve kuşkusuz en önemli şehri. Tarihine ve sayısız güzelliğine rağmen yaşaması zor bir şehir. Özellikle İstanbul’da yaşamayanların bile bildiği, en büyük problemlerden biri ise trafik.

A+A-

 

Hafta içi iş giriş ve çıkış saatlerinde özellikle E-5 üzerinde trafik tam bir kaos halini almakta ve vatandaşı çileden çıkarmaktadır. Hal böyleyken trafik birimleri, bu durumu düzeltmek amacıyla 7/24 çalışmaktadır. Çalışmak çok yönlü bir durum tabi ki, nitekim bir yöntem de ceza!. Aracıyla bir kez bile İstanbul çevre yollarına girmiş herkes bilir, görevli trafik memurları sürekli uygulama halinde ve ceza yememek içten bile değil. Son zamanlarda, çalışan trafik memurlarına günlük ceza kotası konulduğu söylentisi de kulaktan kulağa yayılıyor. Hal böyleyken bu yolları kullanıp trafik çilesine katlananlar ayrıca ceza yememek içinde kurallara harfiyen riayet etmek zorunda.

Peki trafikte ceza yememek için ne yapmak gerekiyor. İki türlü ceza yöntemi var. Birincisi durdurularak yapılan sorgular ve akabinde yazılabilecek ceza. Bu şekilde ceza yediğinizde her ne kadar kara haber tez duyulsa da, en azından hatanızın farkına varabilir ve aynı hatayı tekrar edip aynı cezayı yemezsiniz. Diğer yöntem ise durdurulmadan yazılan cezalar. Bu sefer kara haber geç gelmekle birlikte yaptığınız hatanın farkında değilseniz mütemadiyen ceza yemeye devam edebilirsiniz.

Her iki yöntemde uzun ya da kısa vadede size maddi dönüş sağlayacağı için en mantıklısı kurallara uymak tabi ki. Size verebileceğim ilk bilgi film cam kesinlikle yasal değil ve yakalanırsanız ceza yersiniz ve hatta aracınız geçici izinle trafikten men edilir. Asparagas bir haber sonucu çoğu sürücünün film camdan canının yandığı bir sır değil. İkinci husussa telefonla konuşmak. Aracınızda uzun zaman geçiriyor iseniz ki İstanbul trafiğinde uzun zaman geçirmemek pek mümkün değil, ve telefonla konuşmanız gerekiyorsa mutlaka bir kulaklık edinin. Emniyet kemeri takmayı alışkanlık haline getirin, bu öncelikle can güvenliğiniz için çok önemli ve tabi ki 80 liralık cezadan da kurtulma yollarından biri. Bindiğiniz aracın sigorta ve muayenesini kontrol edin. Araç sizin olmasa dahi bunlardan biri eksikse faturası size kesilir. Yollarda ki işaret ve levhaları iyi takip edin, hatalı şerit değiştirme, takip mesafesini ayarlamama, girmenin yasak olduğu yerlere girme ve benzeri pek çok durumda ceza yiyebilirsiniz. Aracınız saç kaplama kapalı kasalı bir kamyonetse dahi Boğaziçi köprüsünü kullanmayın. Emniyet şeridini özellikle kullanmanızı tavsiye etmem. Kameralı sistemler her yerde ve trafik memurlarının bu duruma hiç müsamahası yok gibi. Hız sınırları da önemli tabi ki. Sivil radar ekipleri gece gündüz çalışmakta ve hız arttıkça ceza miktarı da artmakta.

Saydığım durumlar, İstanbul’da ceza istatistiği bakımından en üst sırada olan maddelerden derlenen yasaklar. İş biraz da şansa bakıyor bu durumda. Siz de durdurulabilirsiniz arkanızda ki araba da. Durdurulmamak için birkaç tavsiyeden bahsetmek gerekirse muayene pullarınızı ön plakanıza mutlaka yapıştırın. Eski pulla gezerseniz muayeneniz yokmuş gibi görüneceğinden normalden fazla durdurulursunuz. Çok şeritli yollarda en sağ şeridi tercih etmeyin, uygulamalar genelde sağ şeritte olur ve sağ şeritten gelen bir aracı durdurmak her zaman sol şeritteki bir aracı durdurmaktan daha kolaydır. Son olarak araca abartılı modifiye yaptırmaktan kaçının bu dikkat çeker.

İstanbul trafiğinde başınıza bir musibet almadan ilerlemek gerçekten ustalık isteyen bir iş. Kazalar, cezalar, yoğunluk, arıza ve benzeri bir sürü sıkıntı. Bu muhteşem fakat bir o kadar boğucu şehrin trafiğinde umarım yukarda ki bilgiler sürücü arkadaşlara faydası dokunur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.