1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İştah Kapatan Çay Tarifi! Bitki Çayları İle Kilo Vermek Mümkün Mü?
İştah Kapatan Çay Tarifi! Bitki Çayları İle Kilo Vermek Mümkün Mü?

İştah Kapatan Çay Tarifi! Bitki Çayları İle Kilo Vermek Mümkün Mü?

Günlük tempo içinde sağlıklı bitki çaylarını tüketmek için zaman ayırmak hem kilo vermenize yardımcı olur hem de sağlığınız için büyük faydalar sağlar. İşte "zayıflatan bitki çayları" Haber detayında...

A+A-

Bitki Çayları İle Kilo Vermek Mümkün Mü?

Bitki çaylarının farklı etkiler sayesinde kilo verdirmesi sık görülen bir durumdur. Bu etkiler iştah kapatma ya da metabolizmayı hızlandırma gibi etkiler olabilmektedir. İştah kapatıcı çaylar içerek günlük kalori alım miktarını düşürebilir ve bu şekilde son derece rahat bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Bu noktada belirli otların tek başına kullanılmasıyla yapılan çaylara ek olarak birbirinden farklı aroma ve faydalara sahip olan otları birleştirerek kullanmak da mümkündür.

İştah Kapatan Bitki Çayları Hangileri?

Hem aromatik hem de iştah kapatıcı özelliği bulunan çaylar bulunuyor. bunlardan birini hazırlamak için gereken malzemeler:

  • Yarım Tatlı Kaşığı Zerdeçal
  • Ihlamur
  • 1 Ayvanın Kabuğu

olarak verilmektedir. Burada ıhlamur miktarı kişinin tercihine göre belirlenebilir. Aromatik olarak ıhlamuru çok sevenler fazla miktarda kullanabilirler.

Kahve için kullanılacak fincan ya da kupa ölçüsünde suyu bir cezveye koyun. Ardından çay için verilen malzemelerin hepsini ekleyin. Cezvenin altını açın ve kaynayana kadar bekleyin. Kaynadıktan sonra 5 – 10 dakika demlenmesine izin verin ve ardından süzerek için. Bu çayı günde 2 kez tüketmek uygundur. Yemeklerden önce normal bir fincanda tüketmek son derece etkili olacaktır.

Zayıflatan Çay Tarifi

Metabolizmayı hızlandırarak kişinin daha kısa sürede zayıflamasını sağlayan çaylar da bulunmaktadır. Bu çayların günlük tüketimi son derece faydalı olmaktadır. Bu tür bir çay hazırlamak için gereken malzemeler son derece pratik:

  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • 1 Tatlı Kaşığı Biberiye
  • 1 Tatlı Kaşığı Yeşilçay

malzemelerini kullanarak hazırlamak mümkün. Malzemelerin miktarları 1 litre bitki çayı için verilmiştir. Yüksek miktarlarda yapılması durumlarında miktarlar arttırılmalıdır.

Çayın hazırlanışında öncelikle yarım litrelik sıcak suyun içine tüm malzemeleri ekleyin. Demlenmesi için 5 – 10 dakika bekledikten sonra üzerine yarım litre de soğuk su ekleyin. Ardından tüm malzemeleri süzün ve içine az miktarda limon da sıkarak tüketin. Günde 2 kez yemeklerden önce ya da ara öğünlerde tüketin.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler