1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İşsizlere Gelir belgesiz Kredi Nedir? Hangi Bankalar Veriyor?
İşsizlere Gelir belgesiz Kredi Nedir? Hangi Bankalar Veriyor?

İşsizlere Gelir belgesiz Kredi Nedir? Hangi Bankalar Veriyor?

İşsizlere gelir belgesiz kredi, pandemi süreci ile birlikte çokça aranıyor. Bunun sebebi ise bu süreç içerisinde insanların işsiz kalması ve bunun paralelinde nakite ihtiyaç duymaları oldu.

A+A-

Bunun farkında olan bankalar da işsizlere özel krediler ile işsizlere destek olmaya başladı. Peki, hangi bankalar kefilsiz kredi veriyor? Almak kolay mı? Tüm detaylar yazımızda.

Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar 

Maaş bordrosuz kredi veren bankalar, ihtiyaç kredisi kapsamında kredileri veriyor. Bu kredi türünde belge ve evrak istenmiyor. Dijital bankacılık üzerinden yapacağınız başvurularla bu kredilerden faydalanmanız mümkün. Gelir belgesiz kredi veren bankalar 2021 yılında şu şekilde;

  • Odeabank
  • ING Bank
  • QNB Finansbank
  • Aktifbank
  • Akbank
  • TEB

Gelir Belgesiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi başvuruları hem şube hem de internet şubesinden yapılabiliyor ancak gelir belgesiz kredi başvurusu, mobil uygulama ve internet şubesinden yapılabiliyor. Size sunulan formdaki bilgileri doldurun ve başvurunuzu yapın. Bankanın belirlediği limit çerçevesinde size uygun kredi miktarı tarafınıza iletilecektir.

Maaş Bordrosuz İhtiyaç Kredisi Nasıl Alınır?

Bankaların dijitalleşmesi ile birlikte maaş bordrosuz ihtiyaç kredisi çekmek çok kolay hale geldi. Eskiden şubelere gidip çeşitli prosedürleri uygulayarak bu kredi alınabiliyordu. Son yıllarda ise bu olay internete taşınmış durumda.

Bankaların, internet siteleri veya mobil uygulamaları üzerinden maaş bordrosuz krediye başvurabilirsiniz. Eğer, uygun görülürseniz bankanın verdiği limit kadar kredi hesabınıza yansıtılır. Daha sonraki süreçte ise belirlenen vade süresince borcunuzu kapatmak zorundasınız.

Uyarı: Gelir belgesiz kredi almak için kredi notunuzun yüksek olması gerekir. Aynı zamanda riskli grup içerisinde olmamanız beklenir. Bu şartları sağladıktan sonra internet şubesinden başvurunuzu yapabilirsiniz.
 

Gelir Belgesiz Kredi Hakkında Detaylar

Gelir belgesiz kredi, maaş bordrosu olmadan da kredi çekmek anlamına gelir. Maaş bordrosuz kredi veren bankalar yukarıda listelendi. Bu başlık altında biraz daha ayrıntıya ineceğiz.

  • Akbank ev hanımlarına gelir belgesi olmadan 40.000 TL’ye kadar kredi veriyor.
  • Kamu çalışanları anında kredi kullanmak isterse Akbank, 40.000 TL krediyi hemen veriyor.
  • Nkolay kredi 30.000 TL limit ile birlikte gelir belgesiz kredi veriyor.
  • Dijital bankacılık olan Enpara ile 30.000 TL’ye kadar kredi çekebilirsiniz.
  • CEPTETEB internet kredisi ile 30.000 TL limit ile gelir belgesiz kredi çekebilirsiniz.

Not: Kredi limitleri kredi başvurusu yapan kişinin KKB notuna göre değişebiliyor. 

Gelir Belgesiz Kredi Çekebilir Miyim?

İlk olarak şunu bilmeniz gerekiyor; kamu ve özel bankalar gelir belgesiz ve evraksız kredi verdikleri için ilk olarak sizin finansal geçmişinize bakar. Eğer, finansal geçmişinizde herhangi bir problem yoksa kredi verilir. Özetle, kredi notunuz burada esas belirleyici etken oluyor.

Eğer, geçmiş dönemde kredi borcunuzu veya kredi kartı borcunuzu öderken aksatma yaptıysanız kredi çıkmayabilir.
 

Gelir Belgesiz Kredi Çekmek İçin 4 Yöntem

Eğer, sürekli olarak kullandığınız bir banka yoksa ve hesabınızın olmadığı bir bankadan gelir belgesiz kredi çekmek istiyorsanız ne yazık ki işler yukarıdaki kadar kolay olmuyor. Banka sizden aşağıdaki şeyleri isteyebiliyor. İstenenleri bankaya gösterdiğiniz de ise krediniz onaylanabiliyor.

  • İpotek yaptırarak kredi çekmek
  • Kefil göstererek kredi çekmek
  • Ek geliri belgeledikten sonra kredi çekmek
  • Taahhütte bulunduktan sonra kredi çekmek
  • Ek gelir konusuna özel olarak değinmek istiyorum. Ev hanımları ek işlerle uğraştıkları için sıkça soruluyor.

Vergilendirmeden gelen paraları bankalar göremeyebilir. Bu nedenle de ek gelirinizi ispatlamanız zor olabilir. Eğer, ek olarak bir kira geliri elde ediyorsanız bu ek gelir olarak sayılır ve kredi verilir.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler