1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İŞ Bankası Krediden Cayma Nasıl Yapılır?
İŞ Bankası Krediden Cayma Nasıl Yapılır?

İŞ Bankası Krediden Cayma Nasıl Yapılır?

"İŞ Bankası" Krediden Cayma Nasıl Yapılır? Günümüzde çeşitli amaçlarla "kredi almak" için bankaya hepimizin yolu düşmektedir.

A+A-

Peki, kredi çektiniz fakat bir iki gün sonra pişman oldunuz krediyi iptal etmek istiyorsunuz. Bu noktadan sonra krediyi iptal etmek mümkündür ancak çeşitli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Öncelikle bilinmelidir ki sözleşme imzaladığınız andan itibaren kredi çekmekten vazgeçmeniz 14 gün cayma hakkınız vardır. Cayma hakkı süresi, sözleşmenin kurulduğu tarihte başlar.

Eğer çekilen kredi sırasında banka çeşitli kurumlara veya diğer üçüncü şahıslara ödeme yapmışsa bu miktarları geri ödememe hakkında sahiptir. Bunun dışındaki bütün masrafları geri ödeme zorundadır. Bu ücretlerin neler olduğunu size verilen kredi sözleşmesindeki ücretlerin neler olduğu sözleşmede yazmaktadır. Kredi kapatmaya karar verdiğiniz zaman iş bankasına gittiğiniz de gişe işlemlerinden hızlı bir şekilde kredi kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken dekontu ve alınan ücretleri kontrol etmenizdir. Ayrıca dekontu ve sözleşmeyi bir süre daha saklamanızda yararınıza olacaktır.

Cayma Süresi Geçtiği Takdirde Kredi Kapatılır Mı?

Diyelim ki İŞ Bankasından kredi çektiniz ve cayma hakkı olan 14 günü de geçirdiniz yine de krediyi kapatmanız tabi ki mümkündür. Fakat bilmelisiniz ki banka bu süreye kadar olan faizi, anaparayı ve çeşitli ücretleri aldıktan sonra kredi kapatmayı gerçekleştirecektir. Bu yüzden 14 gün süresini geçirmemeye dikkat etmelisiniz. Şimdiye kadar bahsedilen ücretler tüketici veya taşıt kredileri için geçerlidir.

İŞ bankası Konut kredisinde ise erken kapama olursa bunun yanı sıra birde erken ödeme cezası devreye girecek ve banka tarafından sizden istenecektir. Bu ceza için şunu söylemeliyiz kalan anapara üzerinden taksiti 36 aydan az kalmış olanlar için %1 ücret alınmakta, taksiti 36 aydan fazla olanlar için %2 oran ceza olarak yansıtılmaktadır. Erken ödeme cezasını geri almak için tüketici mahkemelerine açılan davalar vardır ancak henüz tüketici lehine bir sonuç alınmış değildir.

Tüketiciler bilmelidir ki sonuçta 14 gün içinde veya daha sonra krediden cayma veya erken kapama adı altında krediyi kapattıkları takdirde her halükarda karlı çıkacaklardır. Çünkü sonuçta ödemeyeceğiniz faizin miktarı düşünüldüğünde hatırı sayılır ölçüde karlı çıkıldığı görülecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.