1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İŞ Bankası Banka Kartı Şifresi Öğrenme Nasıl Yapılır?
İŞ Bankası Banka Kartı Şifresi Öğrenme Nasıl Yapılır?

İŞ Bankası Banka Kartı Şifresi Öğrenme Nasıl Yapılır?

"İŞ Bankası" Banka Kartı Şifresi Öğrenme Nasıl Yapılır? İş Bankası'nda vadesiz mevduat hesabı açtırdığınız zaman talebinize göre "bankamatik kartı" alabilme imkanı bulunuyor.

A+A-

Hesaba ait kart iki yolla size teslim ediliyor. Ev ya da iş adresine anlaşmalı kuryeler ile ya da banka şubesinden teslim alınabiliyor. Teslim alınan kartı kullanmadan önce dört haneli şifre belirlenmesi gerekiyor.

Şifre Belirleme Aşamaları Nelerdir?

-Kuryeden veya şubeden teslim alınan kartın kullanıma açıldığından emin olmak gereklidir. Kart teslim alınsa dahi aktif olmayan kartlara şifre tanımlama işlemi yapılamıyor.

-0 850 724 0 724 numaralı İş Bankası müşteri hizmetlerinde sesli yanıt sistemi arandığında sizden istenen bilgileri net olarak girip ( TC kimlik numarası, müşteri şifresi veya kart numarası) sırasıyla 5,1,1 tuşlanarak şifre oluşturma işlemi tamamlanabiliyor.

-Eğer sesli yanıt sistemi ile işleminizi tamamlayamazsanız doğrudan müşteri temsilcisi ile görüşerek şifre belirleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

-Teslim alınan kartın şifresi İş Bankası şubelerinde bulunan POS cihazları yardımıyla da şifre belirleme işlemi yapmanız mümkün oluyor.

-Diğer bir alternatif ise hesap açtırdığınız esnada bankaya bildirmiş olduğunuz cep telefonu numarası ile şifre almaktır. Geçici şifreyi almak için cep telefonunun yeni mesaj kısmına “SIFRE”-bir boşluk- kart numarasının son 4 hanesi-bir boşluk- doğum yeri-bir boşluk-kartın arkasında bulunan güvenlik kodunun ilk iki rakamını yazarak 4402’ye SMS gönderilmesi gerekiyor.

Şifre Belirlendikten Sonra Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Bankamatik kartına ait ilk şifre belirlendikten sonra alınan şifrenin aktif hale getirilmesi gerekmektedir. Alternatif kanallardan alınan şifreler geçici şifreler olması nedeniyle en kısa sürede kalıcı şifrelere dönüştürülmesi gerekiyor. Geçici şifreyi kalıcı hale getirmek için en yakın Bankamatik cihazından dört haneli kalıcı şifre belirlenmesi gerekmektedir. Kartı Bankamatik cihazı yerine herhangi bir alışverişte kullanmanız durumunda geçici şifre kalıcı olarak değişiyor.

Banka Kartı Şifresi Unutulursa Ne Yapılmalıdır?

Banka kartına ait şifre arka arkaya üç kez hatalı olarak girildiğinde güvenlik uygulamaları nedeniyle kart kullanıma kapatılıyor. Kapatılan kartın sadece İş Bankası şubelerinden açtırılması mümkündür. Kart kullanıma açıldıktan sonra yeniden şifre belirleme aşamalarından birisini tercih ederek yeni şifre oluşturulması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.