1. HABERLER

  2. BİYOGRAFİ

  3. İrem Derici Kimdir? İrem Derici Kaç Yaşında?
İrem Derici Kimdir? İrem Derici Kaç Yaşında?

İrem Derici Kimdir? İrem Derici Kaç Yaşında?

En çok aranan bayan şarkıcıların başında yer alan ve İrem Derici kim? İrem Derici şarkıları, İrem Derici babası, İrem Derici kaç yaşında gibi merak edilen konuları sizler için haber yaptık. Detaylar haberimizde...

A+A-

İrem Derici 21 Mart 1987 tarihinde babası Hulusi Derici ve annesi Jale Ediz'in kızı olarak dünyaya gözlerini açtı. Henüz daha Dört yaşına bastığında org çalmaya başlayan şarkıcı, içindeki müzik aşkını küçük yaşta belli etti.

Tanınma Süreci O Ses Türkiye

Henüz eğitim hayatı devam ediyorken O Ses Türkiye'ye katıldı. Bu programda yarı finale kadar yükseldi. O Ses Türkiye'ye katılmadan önce üç sene kadar bir reklam ajansında metin yazarlığı yaptı. Yine bu dönemde Monopop grubuyla Türkiye'nin birçok bölgesinde sahne aldı.

İrem Derici'nin Kariyerine Başlangıcı

Başarılı şarkıcı sesi ile O Ses Türkiye'de dikkatleri üzerine çekti. Ardından birçok single’ı piyasaya sürdü:

  • Bensiz Yapamazsın
  • Düşler Ülkesine Gelgit
  • Sevgi Olsun Taştan Olsun (maxsi klip 1)
  • Zorunda Ne Sevgilim( maxsi klip 2. Parça)
  • Neredesin Sen? (Yorumlama)

    2012' senesinde "Bensiz Yapamazsın" isimli single'ı ile profesyonel anlamda müzik kariyeri başladı. Daha sonra ise Mayıs 2013 senesinde ikinci single'ı olan "Düşler Ülkesinin Gelgit Akıllısı" isimli single'ı piyasaya sürdü. Aynı sene içerisinde Eylül ayında İki isimli bir maxi single yayımladı. Bu maksi teklinin birinci klipi "Sevgi Olsun Taştan Olsun" şarkısına çekilirken ikinci klip olarak ise "Zorun Ne Sevgilim" çekildi. "Zorun Ne Sevgilim", ülkemizde resmi listelerde üç hafta iki numarada yer aldı. Daha sonralarda ise usta sanatçı Neşet Ertaş'ın türküsü olan "Neredesin Sen?" türküsünü yeniden yorumladığı bir single yayınladı.

irem-derici.jpg

YouTube Üzerinden Başarısı ve Kariyer Devamı

Başarılı ve güzel şarkıcı kariyerine yaptığı güzel başlangıcın ardından hızla yükselmeye başladı. YouTube gibi birçok platform üzerinden oldukça yüksek izlenmeler elde etti.

  • Kalbimin Tek Sahibine (YouTube Başarısı)
  • Bir miyiz?
  • Nabza Göre Şerbet
  • Değmezsin Ağlamaya
  • Aşk Eşittir Biz

2014 senesinde piyasaya sürdüğü "Kalbimin Tek Sahibine" single'ı Türkiye'de hit olarak YouTube'da izlenme başarısı elde etti. Aynı sene ikinci maxi single'ı olan Üç'ü çıkardı. Çıkış şarkısı olarak "Bir miyiz?" şarkısına klip çekildi. Daha sonra ek olarak müzik severler tarafından çokça sevilen "Nabza Göre Şerbet" şarkısı içinde bir video klip çekimi yapıldı. Mart 2015 döneminde "Değmezsin Ağlamaya" ve Eylül 2015 senesinde "Aşk Eşittir Biz" single'ların piyasaya sürdü. "Aşk Eşittir Biz", Türkiye'de iki numarada yer aldı. Üstelik aynı sene Emrah Karaduman'ın Tozduman albümündeki "Nerden Bilecekmiş" isimli şarkıyı seslendirdi.

İlk Stüdyo Albümü

Derici, Şubat 2016 senesinde ilk stüdyo albümü olan Dantel'i GNL Entertainment prodüksiyonu ile piyasaya sürdü. Albümle aynı ismi taşıyan çıkış şarkısı, Türkiye'de aralıksız dört hafta boyunca bu albüm bir numarada kaldı. Albümün ikinci klipi olan ve çok sevilen "Evlenmene Bak" şarkısına bir klip çekildi, üstelik klipte Sinan Akçıl da rol aldı. Ardından üçüncü klipi olan "Dur Yavaş" ve dördüncü klipi olan "Bana Hiçbir Şey Olmaz" şarkılarına klip çekildi.

Evlilik Durumu

13 Eylül 2014'te radyoculuk yapan Rıza Esendemir ile bir yuva kuran İrem Derici, 22 Mart 2016'senesinde tek celselik bir boşanma davası ile evlilik hayatına son verdi.

Program Jüriliği

11 Temmuz-21 Eylül 2016 senesinde Rising Star Türkiye isimli yarışmanın ikinci sezonunda jüri olarak görev aldı.

Düetleri

Zincirimi Kırdı Aşk, isimli albümünün "Kıymetlim" şarkısını 2017 senesinde, ayrıca Yonca Evcimik'in "Kendine Gel" single'ında düet şarkıcı konumunda yer aldı. Üstelik kendisine ait olan "Tektaş" isimli bir single yayınladı. Aynı yıl Bekâr Bekir adlı filmin müziği "Sevimli" seslendirdi.

İrem Derici 2018 senesinin Ağustos ayında "Sabıka Kaydı" isimli albümü piyasaya sürüldü. Albümün çıkış şarkısı olan "Ben Tek Siz Hepiniz" için klip çekimine başladı. 2019 yılının Şubat ayında "Meftun" isimli teklinin ardından, 31 Mayıs 2019 senesinde "Mest Of" isimli albüm yayımlandı.

Rol Aldığı Film Dizi Ve Programlar

Rol aldığı sinema filmleri çok olmasa da örnek vermek gerekirse:

  • Bekar Bekir (2017)

Programlar:

  • Ses Türkiye (yarışmacı)
  • İşte Benim Stilim (misafir şarkıcı)

Diziler:

  • Kalk Gidelim
  • Jet Sosyete
  • Menajerimi Ara

İrem Derici şarkıcı olmasına rağmen birçok dizi sinema ve programda rol alıyor.

Eğitim Hayatı

Başarılı oyuncu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı piyano bölümünü liseyle beraber olarak bitirdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi sosyoloji bölümünden mezun oldu. Üstelik buna ek olarak pazarlama iletişimi yüksek lisans programına devam ederken O Ses Türkiye'de büyük başarılar elde etti.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler