1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. İTO Tescil Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
IPhone’da Gizli Klasör Nasıl Oluşturulur?

IPhone’da Gizli Klasör Nasıl Oluşturulur?

Apple’ın üreticiliğini üstlendiği IPhone cihazlarda pek çok özellik bulunuyor. Bunlardan en kullanışlı özelliklerinden birisi de gizli klasör bulundurma özelliği olarak geçen sistemdir.

A+A-

IPhone dahil olmak üzere bütün cihazlarda olması gereken gizli klasör oluşturma özelliği, sizin bilgilerinizin güvenli ve korumalı bir biçimde, içinizin rahat olacağı şekilde korumanıza olanak sağlıyor.

IPhone’da Hangi Amaçla Gizli Klasör Özelliği Kullanılır?
IPhone
cihazlarınızda yer alan bazı bilgileri klasörlere gizlemenizin birden çok nedeni olabilir. Cihazınıza sizin isteğiniz dışında veya isteğiniz doğrultusunda giriş yapılmasının sonucunda görülmesini ve bilinmesini istemediğiniz bilgilerin herhangi bir kişinin giriş yapması halinde bu özelliği kullanabiliyor olmanız sizin güvenliğinizi üst düzeye çıkarıyor. Bu durumda IPhone cihazınızın içinde oluşturabileceğiniz bir gizli klasör sayesinde istenmeyecek kişiler tarafından ulaşılamıyor olabilecek.

Gizli klasörde dilediğiniz bilgileri saklama konusunda bu özelliği kullanmayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca IPhone nun sağladığı bu gizlilik hizmet özelliği sayesinde IPhone cihazınızda gün içinde kullandığınız veya ana ekranınızda yer kaplamasını istemediğiniz uygulamaları gizli dosya içinde saklama seçeneğinizde bulunuyor. iPhone cihazınızda gizli klasörler veya dosyalar oluşturmak istiyorsanız ikincil bir uygulama indirmeniz gerekiyor. Bahsi geçen bu uygulama ise App Storede bulunuyor. Bu uygulama aracılığıyla uygulama veya klasörlerinize ait olacak gizli simgeler oluşturabilme imkânınız olabilecektir.

iPhone’da Gizli Klasör Oluşturma Seçenekleri
IPhone
cihazınızda gizli klasör oluşturmak veya gizli uygulama kısa yollarına sahip olmak için izleyeceğiniz adımlardan bahsetmek gerekirse şöyle olabilir. Ayarlar butonuna tıklayın daha sonra genel butonu seçeneği gelecektir. Bu sekmeye de tıkladıktan sonra karışınıza erişilebilirlik butonu çıkacaktır. Bu kısmı da geçerek saydamlığı azalt seçeneğini göreceksiniz. Butonu kullanılabilir hale getirerek işlemi tamamlayabiliyorsunuz.

IPhone’da Gizlenen Klasörleri Tekrar Görünür Yapmak
Cihazınızın içindeki uygulamaları başkaları tarafından erişilemeyecek şekilde uygulamalarınızı veya bilgilerinizi gizledikten sonra eğer geri getirmek istiyorsanız bununda çözümü bulunmaktadır. IPhone cihazınızda gizlediğiniz klasör ve uygulamalarınızı eski şekline getirebilmek için, klasör isimlerini veya arka plan resmini değiştirmeniz yeterli olacaktır. Ve App Store’dan işlemlerini tamamladığınız uygulayıp yüklediğiniz uygulamayı silmeniz halinde de, gizli uygulamalar ve gizli klasörler eski halini alabiliyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.