1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Otomobille Dağa Çıkmak İsteyen Gençlerin Eğlencesi Yarım Kaldı
İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi

İngiltere vizesi, İngiltere'ye seyahat etmek isteyen vatandaşlar için zorunlu bir vizedir. İngiltere'ye iş, ticaret veya turizm için seyahat ediyor olun, bu vizeye ihtiyacınız olacak.

A+A-

İngiltere vizesi, İngiltere'ye seyahat etmek isteyen vatandaşlar için zorunlu bir vizedir. İngiltere'ye iş, ticaret veya turizm için seyahat ediyor olun, bu vizeye ihtiyacınız olacak. İngiltere vizeleri İngiltere Konsolosluğu tarafından verilmektedir. Konsolosluk belgelerinin aynı anda ibraz edilmesi gerekmektedir. Bu belgelerin eksik ya da yanlış ibraz edilmesi durumunda vize sonucunun olumlu çıkması oldukça zor olacaktır. Bu nedenle rezervasyon sırasında gerekli evrakları konsolosluğa teslim edebilir ve vizenizin nihai olarak işlenmesini bekleyebilirsiniz. İngiltere vizesi almak için birkaç şartı yerine getirmeniz gerekiyor. Bu şartlardan en önemlisi evrak teslimidir. Belgeler vize almak için en önemli araçtır. Başta İngiltere olmak üzere diğer ülkelere vizesiz seyahat edemezsiniz.

İngiltere için alınabilecek en hızlı vize türleri şu şekildedir;

  • İngiltere turistik vize
  • İngiltere çalışma vizesi
  • İngiltere Öğrenci Vizesi
  • İngiltere Ticari Vize

Vize başvurusu yapmadan önce pasaporta ihtiyacınız var. Pasaport yeniden düzenlemeleri 1, 3, 5 ve 10 yıl süreyle geçerlidir. Genelde öncelikli 10 yıllık pasaportlar tercih edilmektedir. Vize belgeleri için pasaportunuzun fotokopisi ve pasaportunuzun aslı gerekmektedir. Konsolosluğun belirlediği vize ücretleri her yıl değişmektedir. 6 aylık vize için bu yıl kararlaştırılan miktar 2023 içim şuan 200 civarı ABD dolarıdır. Vize başvurusu yaparken web sitesindeki başvuru formunu doldurmanız ve vize ücretini bankanıza yatırmanız gerekmektedir. Vize ücretini ve başvuru formunu yazdırıp göndermeniz gerekecektir. İhtiyacınız olacak belgelerden biri, İngiltere'ye seyahat ediyorsanız otel ve konaklama bilgilerinizin çıktısı ve Birleşik Krallık'a seyahat ettiğiniz tarihe ait uçuş rezervasyon bilgilerinizin çıktısıdır.

Son üç aya ait çek hesabı bilgilerinizin dökümü, sunacağınız belgelerden biridir. Çalışıyorsanız, şirketinizden son üç aya ait, imzalı ve kaşeli olması gereken maaş bordroları da alacaksınız. İngiltere'de yapılan harcamalara istinaden bir hesapta 7.000 TL bulundurmak Konsolosluk tarafından öngörülen evrak listesine dâhil edilmiştir. Bu belgeleri teslim ederek vizenizi bekleyebilirsiniz. İngiltere her alanda mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Bu nedenle yılın herhangi bir zamanında birçok turist İngiltere'yi ziyaret etmektedir. Yazın ve kışın farklı atmosferlere sahip olduğu İngiltere'ye bir gezi planlıyorsanız ihtiyacınız olan ilk şeylerden biridir. Yaptığınız şey vize başvurusu yapmak. Vize başvurunuz olumlu sonuçlanırsa, planladığınız tarihte İngiltere'ye seyahat edebilirsiniz. Birleşik Krallık'a giriş için yapılması gerekenler şunlardır: Önce pasaportumu almam gerekiyor. Pasaportunuzun seyahat tarihinden itibaren 6 ay geçerli olması ve süresinin dolmamış olması gerekmektedir.

İngiltere’ye gitmek için yardım alacağınız bir kuruluş olan vize merkezi size başvuru esnasında ve gereken evraklar konusunda yardımcı olacak ve bir yanlış yapmanızı engelleyecektir.

Gerekli evraklar konusunda “https://www.vizemerkezi.com/ingiltere-vizesi/” adresinden detaylı bilgi almanız mümkün.

İngiltere vizesi başvurusu tamamlandıktan sonra vizenin çıkması 2-3 hafta sürebilmektedir. Ancak bu durum değişkenlik gösterebilmekte ve konsolosluk yoğunluğundan dolayı çoğu durumda süreç daha uzun sürebilmektedir. Talep olumsuzsa, artık yeni bir talep oluşturamayacaksınız. Başvurunuzun üzerinden belirli bir süre geçtikten sonra tekrar başvuru yapabileceksiniz. Aynı zamanda ödemiş olduğunuz vize başvuru ücreti tekrar iade edilmeyecektir ve iade başvurusunda bulunamazsınız. Birleşik Krallık'a turistik amaçlı seyahat ediyorsanız, bu süre genellikle değişkenlik gösterse de, kalacağınız tarihe kadar vize alabilirsiniz.

Nedeni ne olursa olsun, İngiltere'ye seyahat etmek için vize gereklidir. Vizeniz yoksa ülkeye girişinize izin verilmeyecek ve cezai işlem uygulanacaktır. İngiltere vizesi sürecinde öncelikle hangi prosedürlerden geçmeniz gerektiğini ve hangi belgelere ihtiyacınız olacağını bilmeniz gerekir. Daha sonra İngiltere vize süreci tamamlanacak ve vize başvurunuzun sonucu belirlenecektir. Sonuç olumlu ise vize alıp İngiltere'ye seyahat edebilirsiniz. Bu nedenle İngiltere vizesi sürecinde istenen tüm evrakların dikkatli, eksiksiz ve doğru bir şekilde sunulması gerekmektedir. İngiliz Konsolosluğu, gerekli belgelerin eksik veya eksik olması durumunda vize başvurunuzu reddedecektir. Vize Merkezi sayfası, Birleşik Krallık vizesi işlemleri için gerekli olan belge ve evrak listesine kolay erişim sağlar. Vize merkezi tüm vize başvuru işlemlerinizi tamamlayarak en kısa sürede vizenizi teslim edecektir.

İngiltere vizesi sürecinden geçerken dikkatli olunmalıdır ve uzman ekibimizden yardım almanız sizin yararınızadır. Bu durumda Vize Merkezi tüm formaliteleri büyük bir titizlikle tamamlayacak ve sorunsuz bir şekilde işlemi gerçekleştirecektir. Yani vize sonucunun olumlu çıkması için vize sonucunu beklemeniz ve işlemi çok yakından takip etmeniz yeterlidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.