1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. İmplant Tedavisi Nedir? Kimler Tercih Eder?
İmplant Tedavisi Nedir? Kimler Tercih Eder?

İmplant Tedavisi Nedir? Kimler Tercih Eder?

Konya implant tedavisi günümüzde adını sıklıkla duymuş olduğumuz bir diş tedavi yöntemidir.

A+A-

Konya implant tedavisi günümüzde adını sıklıkla duymuş olduğumuz bir diş tedavi yöntemidir. İmplant tedavisi diş eksikliği durumunda uygulanır. Diş eksikliği pek çok insanın mustarip olduğu ve yaşam kalitesini düşüren bir durumdur. Ağızda eksik diş olması hem estetik görünüm açısından hem de çiğneme fonksiyonunun yetersizliği açısından rahatsız edici bir durumdur. Bu nedenle eksik dişlerin tedavi edilerek yerine yenisinin konulması gerekir. Eksik diş tedavisinde köprü ya da dental implantlar kullanılır. Dental implantlar köprü tedavisine göre çok daha avantajlı olduğu için diş hekimleri tarafından ilk olarak tavsiye edilen diş tedavi yöntemidir. 

İmplant Diş Nasıl Yapılır?

Konya implant diş tedavisi cerrahi bir uygulamadır. Bu nedenle tam teşekküllü bir klinik ortamında ve uzman diş hekimleri tarafından yapılır. İmplant diş tedavi işleminde çene kemiğinin içerisine yapay diş kökünün yerleştirilecek olduğu oyuklar açılır. Sonrasında diş kökleri bu oyuklara yerleştirilir ve üzerine dental implant dişler yerleştirilerek tedavi tamamlanır. Dental implant İşlemi sırasında ağrı ve acı olup olmadığı hastaların merak konusu.

Dental implant işlemi sırasında hekim tarafından hastalara lokal anestezi uygulaması yapılır. Bazen gerektiği durumlarda ise genel anestezi uygulaması da yapılabiliyor. İşlem sırasında uygulanan bu lokal ya da genel anestezi sayesinde hastalar hiçbir şekilde ağrı veya acı duymaz. Böylece dental implant tedavi işlemi hem hasta açısından hem de hekim açısından rahat bir şekilde gerçekleştirilir. 

Dental İmplant Tedavisi Kimler İçin Uygundur? 

Dental İmplant tedavisi 18 yaş ve üzerine uygulanabilen bir diş tedavi yöntemidir. Ağız içerisinde diş eksikliği yaşayan kişiler bu uygulamayı yaptırabilirler. Genel sağlık durumunda herhangi bir sorun olmayan ve çene kemiğinin yapısı dental implanta uygun olan kişiler için bu tedavi yöntemi uygulanabilir. Dental implant tedavisi tek diş eksik olması durumunda yapılabileceği gibi birden fazla diş eksikliği durumunda da yapılabilir. Ayrıca ağzında hiç dişi bulunmayan kişiler de implant tedavisi yaptırabilirler.

Dental İmplant Tedavi Fiyatları

Konya implant fiyatları dental İmplant tedavisi yaptırmak isteyen kişiler tarafından önceden araştırılıyor ve merak ediliyor. Dental implant tedavisinin fiyatları diğer diş tedavi yöntemlerine göre biraz pahalıdır. Ancak süre olarak kıyaslandığında dental implantlar çok daha uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Bu nedenle de implant diş fiyatları diğer diş tedavi yöntemlerine göre daha ekonomiktir. Günümüzde idental mplant diş tedavisi özel hastanelerde ve özel diş kliniklerinde yapılıyor. Her hastanenin ve her özel Diş kliniğinin kendi belirlemiş olduğu bir fiyat prosedürü vardır. Ancak fiyatlar genellikle hemen hemen aynıdır. Dental implant diş tedavisi yaptıracak olan kişiler tedaviden önce hekimleri ya da hastane yetkilileri ile görüşerek dental implant diş tedavisi fiyatları hakkında Ali Ayrancı sitesinden ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.