1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İha Ehliyeti Almak İçin Yapılması Gerekenler
İha Ehliyeti Almak İçin Yapılması Gerekenler

İha Ehliyeti Almak İçin Yapılması Gerekenler

Günümüz çağındaki gençlerimiz ve her insanımız teknolojinin gelişmesi ile birlikte drone'lara olan ilgisi artmıştır ve drone kullanmak için iha ehliyeti almak isteyen insan sayısı her geçen gün artmaya devam etmektedir.

A+A-

Günümüz çağındaki gençlerimiz ve her insanımız teknolojinin gelişmesi ile birlikte drone'lara olan ilgisi artmıştır ve drone kullanmak için iha ehliyeti almak isteyen insan sayısı her geçen gün artmaya devam etmektedir. Drone kullanmak istiyorsanız bazı yasalar gereği tamamlamanız gereken kurallar bulunmaktadır. Kullanmış olduğunuz drone, teknoloji marketlerden satın alınan basitleştirilmiş drone'lardan değil ise, 500 gr üstündeki bir drone'u kullanabilmeniz için, bir insansız hava aracı (İHA) ehliyeti sahibi olmanız gerekmektedir.

Drone Eğitimi Nasıl Gerçekleşir?

Eğer alıp bir iha ehliyetine sahip olmak istiyorsanız, 13 yaşından gün almış bir birey olmanız gerekmektedir. Drone'ların yani iha ehliyetinin farklı çeşitleri vardır. İha 0 hariç diğer İha'ları kullanabilmek istiyorsanız eğer aynı zamanda B sınıfı bir ehliyete de sahip olmanız gerekmektedir. Kullanıma bağlı olarak almak istediğiniz iha ehliyet türüne göre farklı sınavlara tabi tutulursunuz. İlk etapta drone eğitimi başlarken, teorik bir eğitime katılmanız gerekmektedir. Bu eğitimde gereken başarıyı gösterdikten sonra uygulamalı olarak kolay bir eğitime daha katılmanız gerekiyor. Bu iki aşamayı tamamladıktan sonra drone eğitiminiz başarı ile tamamlanmış olacaktır. Sapmaz Havacılık sitesi üzerinden inceleme yapılabilir.

Drone Sertifikası Nedir?

Drone eğitiminizi tamamladıktan sonra, bunu resmî kurumlarda ve şirketlerde kullanabilmek için bir drone sertifikası ihtiyacınız olabilir. Bu sertifikaya sahip olmak için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü üzerinden drone sertifikası için başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru sonrasında size uçuş izinleriniz, drone alım satım işlemleriniz için bir izin yerine geçebilecek drone sertifikası verilecektir. İşlemleri tamamladıktan ve drone sertifikanızı aldıktan sonra yasal olarak drone kullanmaya başlayabileceksiniz. Sapmaz Havacılık sitesinden hizmet alınabilir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.