1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Çalışan ve Memurlara Maaş Zammı Kapıda
Hisse Senedi Nasıl Alınır?

Hisse Senedi Nasıl Alınır?

Borsada en önemli yatırım araçlarından biri olan "hisse senedi" her gün hem kazandırıyor hem de kaybettiriyor. Kazananların arasında olmak için önemli noktaları bilmek gerekiyor.

A+A-

Hisse Senedi Nedir?

Dünyanın her yerinde firmalar hisselerinin bir kısmını halka arz ederler. Bu arz işlemi sıradan vatandaşların yani yatırımcıların firmaların hisselerinin bir kısmını satın alabilmesine olanak sağlar. Satın alınan bu hisseler hisse senedi olarak adlandırılmaktadır.

Hisse senedi satın alarak firmanın gelirlerinde ya da yönetiminde herhangi bir hak talep edilmemektedir. Bu hisse senetleri sadece firmanın değer kazandı durumlarda kişinin kar etmesini sağlayan yatırım araçlarıdır.

Hisse Senedi Almak İçin Seçenekler

Öncelikle hisse senedi satın alabilmek için kişinin 1 adet yatırım hesabına ihtiyacı vardır. Yatırım hesapları bankaların bünyesinde açılabileceği gibi farklı yatırım firmaları aracılığı ile de açılabilir. Yatırım hesabı açıldıktan sonra kişi bu hesaba belirli bir miktar bakiye aktarmak durumundadır.

Genel anlamda bankalar için yatırım hesabına aktarılması gereken alt limit bulunmamaktadır. Ancak belirli miktarda hisse senedi satın alabilmek için kişi kendi alt limitini belirleyebilir. Bu şekilde yatırım hesabına para aktarılması gerçekleştirilir.

Yatırım hesabına para aktarıldıktan sonra kişi satın almak istediği hisse senedini bankanın mobil ya da internet uygulaması üzerinden seçer. Ardından bu satın alma ile ilgili detayları onaylayarak işlemini gerçekleştirebilir.

Hisse Senedi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hisse senedi satın almak için en güvenilir platformlar elbette ki bankalardır. Bunun dışında farklı platformlardan hisse senedi satın almadan önce bu platformların yetkilendirilmiş olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Yetki sahibi yatırım firmaları ya da internet siteleri keçilerin hisse senedi satın almasına olarak tanımaktadır. Bu platformların kullanımı tamamen kişinin kendi tercihine bağlıdır. Aynı zamanda bankalarda hisse senedi satın alma işlemleri için farklı ücretler ya da vergiler uygulanabilmektedir. Bu şekilde ekstra maliyetleri öğrenmek için kişinin banka ile iletişime geçmesi en doğru hamledir. Belirli yatırım firmaları bankalardan daha düşük maliyetlerle hisse senedi satın alınmasını sağlasa da son derece mantıklı seçenekler olarak ortaya çıkan, düşük maliyete sahip bankalar da bulunmaktadır.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler