1. HABERLER

  2. BİYOGRAFİ

  3. Hande Sümertaş Kimdir? Hande Sümertaş Biyografisi
Hande Sümertaş Kimdir? Hande Sümertaş Biyografisi

Hande Sümertaş Kimdir? Hande Sümertaş Biyografisi

Son zamanlarda, Hande Sümertaş Kim, Hande Sümertaş olayı, hande sümertaş ahmet çakar, hande sümertaş bein, yaşadığı olaylardan sonra sıkça aranır oldu bizde sizler için haber haline getirdik.

A+A-

Futbol ve spor camiasının bilinen isimlerinden bir tanesi olan Hande Sümertaş ilginç bir olay ile gündeme gelince kim olduğu merak edilenler arasına girmeyi başardı. Uzun zaman boyunca Fatih Terim'in yanında çalışan ve başarılı görevleri üstelenen yöneticinin istifa ederek BeIN Sports'un haklarının yöneticiliğini yapmaya başlaması ile dikkatleri üzerine çekti. Sürekli sporun içinde yer alan yapısı ve önemli isimlerle çalışması yöneticilik yönüyle tanınmasına neden oldu.

Doğumu ve Eğitimi

Başarılı yönetici 1977 yılında dünyaya geldi. Aslen İstanbul'lu olan Hande Sümertaş uzun yıllar boyunca Fatih terim ile birlikte çalıştı. Eğitim hayatına ABD'de devam ederek yüksek lisan için Bahçeşehir Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümünü seçti. FIFA'ya bağlı olan Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi olan CIES'de eğitim alarak alan bilgisini daha da artırdı.

Galatasaray İlişkisi

Eğitim aldığı zamanlarda Fatih Terim ile çalışan ve Galatasaray Futbol A Takım Medya Koordinatörlüğü görevini yerine getiren Hande Sümertaş geçen sezona kadar da aynı görevde bulunmaya devam etti. Galatasaray ile olan iyi ilişkileri ve uzun zamandır farklı görevlerde başarılar göstermesi takımın adı ile anılan isimlerden bir tanesi olmasını sağladı. Aniden geçen sezon sonunda görevinden istifa etmesi ile ne yapacağı merak edilirken BeIN Sports'da medya direktörlüğü görevini yerine getirmeye başladı. Bu sayede daha çok ekranda olması da kaçınılmaz bir hal aldı.

Galatasaray'a Vedası

Vedasıyla alakalı resmi bir açıklama yayınlayan yönetici Terim sayesinde birçok şey öğrendiğini ve Galatasaray ailesine borcunu ifade etti. Her zaman Galatasaray ilişkisini koruyacağını da ifade ederek görevinden ayrıldığını ekledi.

BeIN Sports Şikayetleri

Göreve geldikten sonra bazı taraftar gruplarından çeşitli şikayetler alınmaya başlayınca yorum yapan önemli isimlerin de konuyla alakalı fikir bildirmeleri söz konusu oldu. Ekrana getirilen maç görüntülerinde Sümertaş'ın müdahalesinin olduğu ve tarafsızlığa gölge düştüğü konuşulanlar arasında yer aldı. Yayın yapan kurum tarafından açıklama yapılmasına neden olacak seviyeye ulaşan yorumlar sonucunda BeIN Sports aracılığı ile resmi bir açıklama yapıldı.

BeIN Sports Savunması

Açıklamada Hande Sümertaş ile ilgili olarak medya hakları direktörlüğü yaptığı ve işi gereği yayına müdahale etme gibi bir hakkının olmadığı yer aldı. Yine de yorumlarla alakalı spor taraftarları kadar spor yorumcuları da fikirlerini ortaya koymaktan geri durmadı.

Ahmet Çakar Olayı

Geçen günlerde yaşanan bir olayda Beyaz TV ekranlarında spor yorumları yapan Ahmet Çakar'ın bazı tehditlerde bulunduğu bir yayında üstü kapalı bir şahıstan bahsettiği anlaşıldı.

Canlı Yayında Tehdit

Bu kişiyle alakalı olarak Paris'te yaşananları bildiğini, böyle yaparak kendisini üzdüğünü ve devam ederse Çakar'ın da onu üzeceği şeklinde bir açıklama yapıldı. Tehdit olarak değerlendirilen konuda isim verilmese de söz konusu ismin Sümertaş olduğu iddiaları basında sıkça yer aldı.

Sümertaş'ın Sessizliği

Yayının ardından ortaya atılan iddialar ile alakalı Çakar ve Sümertaş cephelerinden yorum gelmemesi kafaların daha çok karışmasına neden oldu. Resmi olarak isim geçmemesi ve tehdit konusunun üstü kapalı şekilde yapılması da yasal yolla bir başvuru yapılıp yapılmayacağını da etkileyecek bir etmen olunca tarafların açıklamaları beklenmeye başlandı.

Fatih Terim'e Gücü Yetmeyenler

Yine yakın tarihte spor camiasında ortaya çıkan bir haberde de adı anılan Sümertaş hakkında Nevzat Dindar tarafından bazı yorumlar yapıldı. BeIN Sports kanalındaki görevini sindiremeyenler ve Galatasaray'lı olduğunu bilen kişilerin mobbing yaptıkları da söylendi. Fatih Terim'e gücü yetmeyenlerin daha zayıf gördükleri kişi üzerinden çamur atmaya çalıştıkları konusuna da yer verildi.

Çakır'a Tepki

Yayın kanalı ve yayındaki kişiler başta olmak üzere sık sık bu tarz konularla gündeme gelen Çakar'a medyadan eleştiriler yağdı. Bu konuda kim olursa olsun canlı yayında tehdit edilmesinin yanlış olduğu söylendi. Gerçekten bir kadını kastetmiş olabileceği fikri ise birçok kesim tarafından son derece rahatsız edici bulunarak olumsuz değerlendirmelere neden oldu.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler