1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Lise Öğrencisi Nefise Kaza Kurbanı Oldu
Halaylı değil  Alaylı Tiyatrocu

Halaylı değil Alaylı Tiyatrocu

Atölyem Kültür Sanat Kurucusu Mehmet Regaip GÖKTAŞ sosyal medyada paylaştığı yazıyla, dikkatleri üzerine çekti.

A+A-

Atölyem Kültür Sanat Kurucusu Mehmet Regaip GÖKTAŞ sosyal medyada paylaştığı yazıyla, dikkatleri üzerine çekti. Yazının içeriğinde çok fazla mesaj barındıran GÖKTAŞ. Yazdığı yazı şahsa yönelik mi yoksa genel bir mesaj mı düşüncesiyle kafaları karıştırırken sosyal medya da bir hayli merak uyandırdı.

İşte yazının içeriği;

İnsanı, insana insanca anlatma sanatı..
Ne güzel de söylenmiş bir söz.
İnsanoğlunun yaşamaya dair umutlarını heyecanlarıni özgüvenini doğru ve mantıklı işler düşünmeye iten hayal gücünün sınırlarını alt üst eden bir sanat.

Balık gibi çeşitli kategorilere bölünmüş her birinde ayrı bir lezzet ayrı bir haz var.
Doğru olanı anlatmayı benimsemiş çocuk yaşta ogretildiginde kişilerin neler yapabileceğini gösteren bir sanat. Hastalıkları bile iyi eden iç huzuru düzenleyen kalplerde ki kiri ve pası silen bir mucize. Mitolojide Dionysos tarafından başlatıldığı söylenen ve tiyatroyu sevenlerin gidip tabiri yerindeyse HACI oldukları topraklar günümüzde Türkiye de Manisa nin Salihli ilçesine bağlı Şart köyünde bulunuyor.

Tüm dünyanın evrensel dilidir bence. Bazen söz ile bazen vücut dili ile anlatırsın olayları gelmiş ve geçmişi.. Hayallerin üst kısmını zorlarsin bazen. Bazende yazılmış olanı bozar yeniden inşa edersin tıpkı depreme dayanıklı olsun diye yapılan ev gibi.
Demin de yazdığım gibi insanı insana insanca anlatmak..

Her işte çürük elma çıktığı gibi bu mesleğinde çürük elmaları var. Bunu yaptıran en büyük hastalık 'ego'. Demiştim ya az önce tiyatro iyileştirir. İşte İnsan bu meslekte önce kendini iyileştirecek ki sonra başkalarını iyileştirebilmek için çaba gösterecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.