1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Gut Hastalığı Nedir Tedavisi Var Mı?
Gut Hastalığı Nedir Tedavisi Var Mı?

Gut Hastalığı Nedir Tedavisi Var Mı?

Gut hastalığı metabolig bir rahatsızlıktır. Bacak ve ayak eklemlerinde oluşan iltihaptır. Bu iltihap mikroplu iltihaplarda değildir. Gut Hastalığı Nedir Tedavisi Var Mı? Haber detayında...

A+A-

Ürik asidin bedenimizin de fazla üretilmesi ve ya atılımıyla ilgili oluşan bir problemdir. Hasta genellikle geceleri ağrıyla birlikte sanki bir şey içerden ısırıyormuş gibi hisle uyanır. Çok şiddetli bir ağrıdır. Hasta yürüyemez, çorabını giyemez, yorgan bile kendine değsin istemez. Aslında bedendeki atılımlar karaciğere de bağlıdır. Bu hastalıkta karaciğere de görev düştüğü için karaciğerinde desteklenebileceği besinler tüketilmelidir. Gut hastalığını biraz daha yakından tanımakta fayda var.

Gut Hastalığı Neden Olur?

Gut ürik asitler sebebiyle oluşan metabolig bir hastalıktır. Romatizmal rahatsızlıklar kategorisine giren insan yaşamını tehdit eden hastalıklardandır. Gut bağışıklık sistemiyle doğrudan alakalıdır. Sağlıksız beslenme, alkol alımı, kimyasal maddeler, genetiği değiştirilmiş gıdalar ve çeşitli virüsler bağışıklık sistemimizi etkileyerek sağlığımızı olumsuz yönde etkiler. Gut eklemlerde ağrı, şişlik, hassasiyet olarak ortaya çıkan iltihap şeklidir. Gut hastalığının en yaygın nedenleri; genetik yatkınlık, bazı kalıtsal hastalıklar, tümörler, kemoterapi gibi nedenlerdir. Bunlarla birlikte sağlıksız genetiği bozulmuş hazır gıdalar tüketmek, basit şeker ve etin fazla tüketilmesi gibi nedenlerden dolayı da oluşur. Bu nedenle gut rahatsızlığına halk dilinde zengin hastalığı da denilebiliyor.

Gut Hastalığı Tedavisi

Gut tedavisi için atan öncesi ve atak anı gibi iki çeşit tedavi şekli uygulanır. Atak anında yani ağrının şiddetlendiği acil durumlarda hastaya ağrı kesici ve iltihap giderici bir takım ilaçlar verirler. Atak geçtikten sonra hastaya ürik asit oluşumunu azaltan ilaçlar verilir. Bunlar dışında hastaya yapılabilecek çok fazla tedavi yöntemi vardır. Örneğin obezitesi varsa bunların giderilmesi gibi. Gut hastalarının mutlaka etten bir süre uzak kalmalarını sağlayacak diyet liste uygulamaları gerekiyor. Bununla birlikte hastada rahatlama yürüyebilecek kadar olduğunda her gün normal yürüyüşler yapılması önerilir.

Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaç içilmesi tavsiye edilmez. Gut hastalığı hafife alınacak bir rahatsızlık değildir. Hasta mutlaka kaliteli ve sağlıklı beslenmelidir. Halk dilinde zengin hastalığı olduğu düşünülen gut hastalığı aşırı protein içeren etciller sebebiyle de meydana geliyor. Bu nedenle etcil ürünlere bir süre ara vermelisiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.