1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Öğrencilere Terör Uyarısı
Lokma Nereden Alınır?

Lokma Nereden Alınır?

Lokma döktürme çok eski geleneklerden biridir ve özellikle de Ege Bölgesi ve İzmir' de yaygın olarak yapılır.

A+A-

Lokma döktürme çok eski geleneklerden biridir ve özellikle de Ege Bölgesi ve İzmir' de yaygın olarak yapılır. Aslında Osmanlı mutfağında da çeşitli amaçlardan dolayı, sık sık lokma dökülmüştür. Lokma döktürmek çeşitli nedenlerden dolayı yapılabilir. Öncelikle en çok tercih edilen hayır lokmasıdır. Sevap işlemek isteyen kişiler, belirli zamanlarda lokma döktürür. Genel de bayramlar, kandil ve Cuma namazı çıkışı çok rastlanır. Lokma dökümü profesyonel birçok firma sayesinde günümüzde çok kolay bir şekilde ve kesinlikle el değmeden yapılır. Daha çok İzmir’e özgü olsa da İstanbul ve diğer şehirlerde de yapılmaya başlamıştır.

İzmir’e gittiğiniz zaman, birçok lokma dükkânı görebilirsiniz. İstanbul için mobil araçlar ile hizmet veren Helal Lokmacı firması hem Asya hem de Avrupa Yakasında istediğiniz kadar lokma döker. Kaç kişilik döktürmek istediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır. Tüm Türkiye’ye yayılan bir kültür olduğu için, her ilde mobil araçlar ile lokma dökümü mevcuttur. İsterseniz cenaze, isterseniz hayır için isterseniz de bir kutlama için lokma döktürebilirsiniz.

Lokma Neden Dökülür?

Lokma herkes için farklı amaçlar ile dökülür. Kesinlikle el değmeden, son sistem makinalar ile yapılır. Firmamızı aradığınız zaman, hemen hazırlıklar yapılır ve İstanbul içi istediğiniz yere gelinir. Burada kaç kişilik bir hizmet verilecekse ona göre hazırlık yapılır. İsteğe göre tuzlu ya yapılabilir. Kızartma için kullanılan yağ, en kaliteli yağdır. Ayrıca istediğiniz şekilde de talep edebilirsiniz. Küçük yuvarlak ve ortası delik olarak yapılır.

Birkaç basit malzeme ile yapılan lokmalar, herkes tarafından çok fazla beğeni toplar. Ayrıca masa sandalye, çatal, bıçak ve peçete hizmeti de verilir. Lokma basit görünse de tamamen tecrübe isteyen bir tatlıdır. Herkes yapamaz. Bunun için profesyonel kişilerden hizmet almak gerekir.

Lokma Nasıl Yapılır?

Lokma kuru maya, su ve un ile yapılır. Şerbetine ise şeker, limon ve su koyulur. Bunların dışında hiç bir şeye gerek yoktur. Hamur hazırlandıktan sonra, kızartma ve şerbetleme yapılır. Genel de tabaklara 4-5 tane koyulur. Hızlı ve seri bir şekilde yapılır.

Hayır lokması fiyatları genel de ekonomiktir. Herkesin bütçesine uygun fiyat teklifleri sunulur. Hem kültürel hem de dinî bir adet haline gelmiştir. Önemli olan müşterilere, en iyi hizmeti sunmaktır. Telefonla görüşme sağlayarak, öncelikle kaç kişilik bir yemek yapılacağını söylemek gerekir. Daha sonra ise ek talepler varsa belirtilmelidir. Bazı kişiler tavuklu pilav ya da çay gibi hizmetler de ister. Tüm bunların hepsinin fiyatları değişiklik gösterir.

En fazla 1500-2000 kişilik lokma dökme hizmeti vardır. Mobil dökme araçları, istediğiniz saatte istediğiniz her de olur. İnsan sağlığı çok önemlidir. Bu yüzden gerekli olan bütün hijyen koşulları sağlanır. Siz de lokma döktürmek için Helal Lokmacı sitesini ziyaret edebilir, en uygun fiyat tekliflerinden yararlanabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.