1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Google Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?
Google Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?

Google Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?

Sizler İçin "Google hesap nasıl kurtarılır? Konusunu ele aldık. Bu yazımızda "google hesap kurtarma" ile ilgili püf noktaları ve kesin çözümden bahsedeceğiz. Haber detayı için tıkla....

A+A-

Günümüzde bir platforma üye olurken bir mail hesabınızın olması gerekmektedir. Google bu alanda hesap açtırarak tüm herkese hizmetlerini sunmaktadır. Günümüzde çok sayıda kullanıcı Google hesap kullanarak işlemleri yerine getirmektedir. Google hesabı olan bir kişi internet üzerinde üyeliklerini kolaylıkla gerçekleştirebilir. Size gelen bildirimler gibi birçok hizmeti alabilmek için Google hesabınızın olması gerekmektedir. Bazı durumlarda Google hesabınıza giriş yaparken şifrenizi unutabiliyor veya beklenmeyen durumlarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. En çok korkutan durumsa hesabın başkalarının eline geçmesidir. Bu gibi durumlarda kullanıcılar gereken işlemleri yaparak hesabını kurtarabilir.

Google hesap kurtarma işlemleri için gereken adımları yerine getirebilirsiniz. Gmail hesabınıza giriş yapamadığınız zaman bunun en temel sorunu şifrenin yanlış olduğudur. Şifrenin unutulması veya e-posta adresinin unutulması gibi konularda atılacak olan adımlar bellidir.

Şifremi Unuttum

Google hesap kurtarma işlemleri için şifremi unuttum üzerinden işlem yapabilirsiniz.  Şifrenizle alakalı bir problem olduğunu düşünüyorsanız bunu çözmek bir hayli kolay olacaktır.

  • Google hesap açma alanına girerek E-Posta adresinizi girin.
  • Bu alanda Şifremi Unuttum bağlantısına tıklayınız.
  • Bu alanda size çeşitli güvenlik soruları ve hesabınızla ilişkili olan tüm sorular sorulacaktır.
  • Bu sorulardan herhangi birini doğru yanıtladığınız takdirde sıfırlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Google hesabınız için daha önceden bir kurtarma hesabı belirleyerek bunun kısa süre içerisinde halledilmesini sağlayabilirsiniz. Hesap kurtarma ekranında eğer bununla alakalı bir bağlantı olmazsa farklı yöntemleri deneyebilirsiniz. E-Posta hesabınızı kurtarmak için bilgilerinizin halen aklınızda olması gerekmektedir. Telefon numaranız, güvenlik sorusu gibi birçok detayı bilmeniz ve doğru cevaplandırmanız gerekmektedir. Google sizden bu alanda kendinizi ispat etmeniz ve o hesabın sahibinin siz olduğunuzdan emin olmak istiyor. Bu nedenle Google’a istediğini vermeniz gerekmektedir.

E-Posta Adresi Bilmeden Kurtarma

Google hesabınıza giriş yapmak istediğiniz zaman bir an olsun E-posta adresiniz aklınıza gelmiyor olabilir. Özellikle yeni Google hesabı açmış olan kişilerin başına sıkça gelen bir durumdur. Bu konuyla alakalı detaylı bilgi almak için hesap kurtarma işlemlerini yapabilirsiniz. E-Posta adresinizi hatırlamıyorsanız kurtarma alanı üzerinden kendi adınız ve soyadınızı girmelisiniz. Bu alanda karşınızda eşleşen hesapların olduğu bir alan çıkacak ve E-Posta adresinizi öğrenebileceksiniz. E-Posta adresinizi öğrendikten sonra şifrenizle alakalı bir sorun yaşıyorsanız Şifremi Unuttum alanından işlemleri yapabilirsiniz. Bu durumu bir daha yaşamamak için hiç kaybetmeyeceğiniz bir yere bunu not alarak sorunu kökten çözebilirsiniz..

Hesabı Başkasının Elinden Kurtarma

Google hesabınız başkasının elinize geçtiyse ve bunu fark ettiyseniz hemen harekete geçmeniz gerekmektedir. Hesabınızda tuhaf hareketlenmeler varsa ve bunu fark ettikten sonra hesabınıza giriş yapamıyorsanız hemen işlemleri yapmanız gerekmektedir.

https://accounts.google.com/signin/v2/recoveryidentifier adresi üzerinden Google hesap kurtarma işlemlerini yapabilirsiniz. Google hesap kurtarma işlemlerini yapığınız zaman mutlaka güçlü bir şifre belirlemeniz gerekmektedir. Diğer kötü niyetli kişilerin hesabınıza erişememesi için tüm bilgilerinizi yeniden düzenlemeniz gerekmektedir. Örnek olarak hesabınızın güvenliğini sağlamak için şifrenizi sayılarla, özel bilgilerle karmaşık hale getirebilirsiniz. Bununla birlikte telefon numaranızı tanımlayarak daha sonra hemen kısa sürede giriş yapabilirsiniz. Hesap kurtarma alanında karşınıza gelen kurtarma E-Postasını önlem almak amacıyla değiştirmeniz tavsiye edilir. Hesabınızın başkasının eline geçmesi tamamen bu kısım yoluyla olmuş olabilir. Bu nedenle bilgileri baştan değerlendirmeniz gerekir.

Kullanıcılar hesabına giriş yapamadığı zaman bunun geri almak için hiçbir yolunun olmadığını düşünebiliyor. Bu durum karşısında kullanıcıların bilinçlenmesi ve gereken önlemleri alması adına işlemleri bilmesi gerekmektedir. Bu şekilde Google hesabı kolay bir şekilde tekrar elinize geçebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler