GİF Boyutlandırma İşlemi Nasıl Yapılır?

GİF Boyutlandırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Günümüzde GİF’ler birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. "Hareketli resimler" gün geçtikçe herkesin dikkatini çekmeye devam etmektedir. İnsanlar buldukları GİF'leri sosyal medya üzerinden paylaşmak istemektedirler.

A+A-

Sosyal medyaya yükleme esnasında boyutlandırma son derece önemlidir. Eğer boyut uygun değilse sosyal medyaya yükleme işlemi gerçekleşmez. İnsanlar bu dosyaların nasıl küçültmek boyutlandırmak istedikleri hakkında meraklanmaktadırlar. Bu arada söylemek gerekirse birçok sitede hala GİF kullanımı aktif hale gelmemiş durumda. GİF boyutlandırma işlemi nasıl yapılır konusuna gelecek olursak, herhangi bir web sitesi üzerinden kolayca yapılabilir.

Siteye girişin ardından dosya eklenir ve sürünerek taşınır. Photoshop programı aracılığıyla da boyutlandırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu da son derece basittir fakat genelde bununla uğraşmanızı tavsiye etmeyiz. Herhangi bir siteye giriş yaptıktan hemen sonra ‘dosya seç’ sekmesine tıklayarak GİF’i seçiyorsunuz. Sosyal medyada istenilen boyutlara ve ölçülere göre ayarlama yapıyorsunuz. Sonrasında biçimi dönüştürme gibi bir kısım olması gerekmekte. Bu kısımdan GİF yazısını seçerek resmimi yeniden boyutlandır sekmesine tıklamalısınız. Sonrasında GİF yeni boyutlarıyla dönüşmüş olacaktır. Sizlerde dilediğiniz şekilde kullanma imkânına sahip olacaksınız. Bu şekilde GİF boyutlandırma nasıl yapılır sorusu için en iyi cevabı almış olursunuz.

GİF İçin Dosya Boyutu Küçültme işlemi Nasıl Yapılır?

Çeşitli hareketli videolar izlemek çok eğlenceli olsa da web sitenizde bunu yayınlarken birkaç aksaklık yaşayabilirsiniz. Hareketli, eğlenceli GİF boyutları büyüktür ve dilediğiniz yerde kullanım sağlamanız biraz sıkıntı çıkarabilir. Bu sebeple sizlere GİF dosya boyutu küçültme nasıl yapılır bunu açıklayacağız. Hareketli bir GİF dosyasını küçültmenin en kolay yolu renk sayısını azaltmak olacaktır. Görüntü boyutlarında oynamalar yaparak GİF’in dosya boyutunu kolayca küçültebilirsiniz. Bu GİF’leri küçültürken bazı ipuçlarını sizlere vermemiz gerekecek. Bunlar:

· GİF görüntülerini kaydederken, orijinal GİF’lerin üzerinde oynamadan onları farklı bir dosya ile kaydedin.

· GİF dosyasındaki renkleri azaltırken çok dikkatli olun. Renkler azaldıkça görüntünün kalitesinin düşeceğini unutmadan düzenleme yapın.

· Çevrimiçi hizmet kullanırken GİF küçültmek, web sitesine yükleyeceğiniz GİF’ler için mükemmel bir yoldur. Siteniz var ve sitenizde çeşitli GİF’ler varsa, küçük olanlar her zaman çok daha çabuk yüklenir.

Adobe Photoshop İle GİF Küçültme İşlemi Nasıl Yapılır?

GİF boyutlandırma işlemi nasıl yapılır sorusu ile bağlantılı olarak bilinen bir diğer konuda GİF küçültme işlemleridir. Birçok kişi tarafından, çok zaman aldığına inanılan GİF küçültme aslında son derece basit bir işlem olarak bilinir. Benzer uygulamalar arasında erişebilirlik açısından yaygın ve fonksiyonel bir kullanıma sahiptir. Adobe photoshop ile GİF küçültme için uygulamayı başlatarak yeni bir pencere açın. Bir sonraki adım, çalışma alanı menüsüne tıklayarak hareket yanındaki kutuyu işaretlemek olacaktır. Ardından küçültmek istediğiniz dosyayı seçin ve dosya aç sekmesine tıklayın. GİF boyutunu azaltmak için görüntü boyutu seçeneği belirtilen görüntü seçeceğini kullanın. Yükseklik ve genişliği ayarlamak için bir pencere göreceksiniz. Boyutların piksel konumuna ayarlandığını kontrol edin. Hem sonra yükseklik ve genişlik alanlarında istediğiniz değerleri girin.

Ayarları kontrol ettikten hemen sonra tamama tıklayın. Çıkan sonucu olduğu gibi kaydetmek için dosyayı tıklatın. İçinde dışa aktar seçeneğiniz göreceksiniz. Web sitesi için dışa aktar seçeneğine tıklayın. Bu görmüş olduğunuz pencerenin ayarları değişmeden olduğu gibi kalır. Sonrasında kaydet kısmına tıklayın. Bu şekilde GİF’ İ dilediğiniz gibi kaydedebilirsiniz. Adobe Photoshop kolaylık ve sadelik bir yana, bazı dezavantajlara da sahiptir denilebilir. Bu dezavantajlardan biri ücretli içerik barındırır ve kısa süre sona ermesi olarak bilinir. GİF animasyonunun boyutunu azaltmak çok zor bir işlem değildir, fakat resimlerden farkı çok fazladır.

İnternette GİF çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu durum, yüksek popülerlik ve etkileyici bir sıkıştırma algoritmasına sahip olması ve saydamlık işlevini desteklemesi ile açıklanmaktadır.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.