1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Genital Bölge Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmelidir? Genital Temizlik Nasıl Yapılır?
Genital Bölge Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmelidir? Genital Temizlik Nasıl Yapılır?

Genital Bölge Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmelidir? Genital Temizlik Nasıl Yapılır?

Genital bölge, kadınların tüm vücut bölümlerinden daha fazla önem taşıyan bir organdır. Genital bölge, diğer organların aksine; mikrop kapmaya daha çok müsait olan bir alandır. Peki "Genital bölge temizliği nasıl yapılmalı?"

A+A-

Peki, genital bölgenin mikrop kapmaması ya da tahriş, kaşıntı vb. sorunlarla karşılaşmaması adına bu bölgenin temizliğinde nelere dikkat edilmelidir? İşte, bu sorunun cevabı…

  1. Genital Bölgenin pH Değeri Göz Önüne Alınmalıdır.

Genital bölgenin hassas olma durumu, bölümlerine göre değişmektedir. İç genital bölge (vajina) pH değeri en düşük olan bölge olup asidik bir yapıya sahiptir. Dış genital bölge (dudak) vücut ile aynı oH değerine sahiptir. Vajina daima ıslak bir yapıda olup bu alanda faydalı birçok mikroorganizma bulunmaktadır. Bu yüzden bu bölgenin temizliğinde dikkatli davranılmalıdır.

  1. Tuvalet Sonrası Temizleme İşlemi Doğru Bir Şekilde Yapılmalı.

Tuvalet sonrası anüs ve genital bölge, mutlaka su ile temizleme işlemine tabi tutulmalı ve hemen ardından kurulama işlemine de tabi tutulmalıdır. Kurulama işlemi genital bölgeden anüse doğru gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde; anüsteki mikroplar genital bölgeye yerleşebilir.

  1. Ilık Ya Da Soğuk Su Kullanılmalı.

Genital bölgeye aşırı sıcak su kullanımı sonucunda rahim bölgesi zarar görebilir. Ayrıca genital bölge çok hassas olduğundan tahriş ve yanık durumları gerçekleşebilir. Bu nedenle, genital bölge temizliğinde mutlaka ılık ya da soğu su kullanılmalıdır.

  1. Banyo Esnasında Genital Bölge Temizleyici Ürünler Kullanılmalı.

Her banyoda genital bölge temizleyici ürünleri genital bölgeye uygulamak hem var olan mikropların öldürülmesine hem de ileriki zamanlarda çıkacak vajinal hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir.

  1. Kokusuz Pedler Kullanılmalı.

Adet dönemlerinde kullanılan pedlerin parfümsüz ve kokusuz olması gereklidir. Çünkü parfümün içeriğindeki bazı maddeler, genital bölgeye ciddi zararlar verebilir. Ayrıca adet dönemlerinde pedler sık sık değiştirilmelidir. Adetli günlerde genital bölge temizliğine diğer zamanlara göre daha fazla dikkat edilmelidir.

  1. Genital Bölge Kılları Düzenli Olarak Temizlenmeli.

Genital bölgede oluşan kıllanmalar, genital bölgenin her iki alanında çeşitli rahatsızlıklara (mantar, bakteri oluşumu vb.) sebebiyet verebilir. Bu yüzden bu bölgeye mutlaka ağda yapılmalı ve kıllarından arındırılmalıdır.
 

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler