1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Ferah Bir Mutfak İçin İpuçları! En İyi Dekorasyon Fikirleri
Ferah Bir Mutfak İçin İpuçları! En İyi Dekorasyon Fikirleri

Ferah Bir Mutfak İçin İpuçları! En İyi Dekorasyon Fikirleri

Her zaman güzel, şık ve kullanışlı bir mutfak her bayanın hayalidir. Çünkü bir kadının en çok vakit geçirdiği alan mutfaktır. Orada her gün muhteşem yemekler yaparak bir nevi sanatını sergiler. "Dekorasyon fikirleri" haber detayda

A+A-

İşte tamda bu yüzden mutfağınız oldukça ferah, şık ve kullanışlı olmalıdır. Benim mutfağım küçük ne yapabilirim ki? Diyenleriniz vardır. Bir mutfak küçük bile olsa her zaman doğru dekorasyonu hak eder. Doğru dekorasyonla daha geniş ve kullanışlı olması sizin elinizdedir. Burada bir kaç örnekle ferah bir mutfak nasıl olabilir? Sizlere bazı ipuçları vereceğiz.

Büyük Mutfak İçin Dekorasyon Önerisi

Burada en önemli konu mobilya ve duvar boyasıyla olan renk uyumudur. Eskiden moda olan duvar boyası yerine duvarlara kalebodur döşemek olmuştur. Bu daha çok temizliğin daha kolay olması için tercih edilmiştir. Ancak bu kalebodurlar mutfağa banyo görünümü vermiştir. Bu nedenle duvarlara kalebodur yerine silinebilir boya kullanmak daha akıllıca bir çözüm olabilir. Bu boyanın mobilyanıza da uyumlu olmalıdır. Şık ve ferah bir mutfak için mobilyanız beyaz parlak kapaklardan oluşan mobilya olmalıdır. Bu sayede mutfağınız daha büyük ve temiz bir görünüme sahip olacaktır. Mutfağınızda yemek yemek için yuvarlak masa daha kullanışlı olacaktır. Mutfağınıza boydan cam uygulayarak masanızı bu kısma yerleştirebilirsiniz. Yemek yerken etrafı izlemek daima daha keyifli olmuştur.

Küçük Mutfak İçin Dekorasyon Önerisi

Mutfağınız küçük bir yer olabilir. Ancak kullanışlı olması sizin elinizdedir. Bu nedenle mutfağınıza küçük dokunuşlar yaparak kullanışlı ve ferah bir görünüm kazandırabilirsiniz. Yine burada da renk çok önemlidir. Çünkü küçük mutfaklarda koyu renk kullanma gibi bir lüksünüz yoktur. Koyu renk küçük olan mutfağınızı daha küçük gösterecektir. Bu yüzden mobilya ve duvar renginiz beyaz tonları olmalıdır. Bazen L tezgah yer kesse de büyük tezgah sevenler L tezgah tercih edebilirler. Mutfakta yemek yemek için normal masa yerine duvara monteli katlanabilir masa tercih edilmelidir. Bu sayede ihtiyaç hâricinde katlayarak yer kaplamamasını sağlayabilirsiniz. Musluğunuzda duvara direk monteli olanı tercih etmeniz daha şık bir görünüme neden olacaktır.

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.