1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Facebookta Planlanmış Gönderi Oluşturma Nasıl Yapılır
Facebookta Planlanmış Gönderi Oluşturma Nasıl Yapılır

Facebookta Planlanmış Gönderi Oluşturma Nasıl Yapılır

Facebook, neredeyse günlük hayatımızın hemen hemen her yerinde vazgeçilmez bir parçamız olmuş durumda. Her anımızı nerede ne yaptığımızı ve ne düşündüğümüzü arkadaşlarımızla paylaşmayı çok seviyoruz.

A+A-

Ayrıca Facebook ile komşularımızın, arkadaşlarımızın ve akrabalarımızın nerde hangi durumda olduklarını görmemiz çok kolay onların paylaştığı gönderiler ve sizin paylaştığınız gönderiler sayesinde yan yana olmasak da Facebook yan yana olmamızı sağlıyor. Tüm bunların dışında Facebookta binlerce sayfa arasında bize en uygun olan ve zevklerimize uyan sayfaları takip etmeyi ve beğenmeyi çok seviyoruz.

Bu sayfalarda bizimle aynı şeylerden hoşlanan kişilerle tanışıp ve arkadaş olma imkanı sunuluyor. Facebook'ta küçük veya büyük fark etmeksizin bir sayfanız varsa ve siz bilgisayarın başında değilken bile paylaşım yapabilirsiniz bunun için başka bir cihazdan giriş yapmak veya bir uygulama veya bir eklenti olmasına gerek yok. Facebook sayfalarında çok güzel bir özellik olan planlanmış gönderiler ile istediğiniz gün ve saatte otomatik olarak gönderi paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. Şimdi planlanmış gönderilerin nasıl olacağını inceleyelim.

Facebook Planmış Gönderi
Öncelikle Facebook sayfasına giriş yapalım giriş yaptıktan sonra yukarıdaki menüden yayınlanma araçları butonuna tıklayalım açılan sayfanın sol tarafında yer alan planmış gönderileri seçiyoruz. Ve karşımıza çıkan sayfada yukarda oluştur butonuna tıklıyoruz ve açılan ekranda paylaşacağınız gönderiyi hazırlayabilirsiniz fotoğraf, video, yazı, bağlantı gibi gönderileri ekledikten sonra planla butonuna tıklıyoruz. Sonra karşınıza çıkacak olan bu ekranda gönderinin paylaşılacağı tarihi ve saati seçmemiz gerekiyor daha sonra planla butonuna tıklıyoruz. Eğer daha sonra tarihi ve saati değiştirmek isteseniz aynı basamakları takip edip değiştirebilirsiniz.

Planlanmış Gönderi Düzenleme
Sonraki zamanlarda paylaşımı düzeltmek veya hatta iptal etmek istiyor gönderiyi silmek istiyorsanız ve planlanmış gönderi nerede merak ediyorsanız bunun için sayfanın üst kısmındaki yayınlanma araçlarına tıklıyorsunuz. Sonra sol menüde ikinci sırada planlanmış gönderilere tıklıyorsunuz ve gönderinin üzerine tıkladığınızda düzenle butonuna basarak düzenleyebilirsiniz. Planlanmış gönderileri oluşturmak bu kadar kolay az önce karşımızda bomboş bir ekran dururken şimdi ise planlanmış gönderimiz gün ve saati duruyor tüm bu özellikleri ile Facebook hayatımız kolaylaştırmaya devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.