1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Facebook Engelleme ve Kaldırma Nasıl Yapılır?
Facebook Engelleme ve Kaldırma Nasıl Yapılır?

Facebook Engelleme ve Kaldırma Nasıl Yapılır?

Çoğu kişinin merak ettiği, "facebook engelleme listesi" ve "facebook engellemeleri" nasıl yapılır? Facebook engellemesi nasıl kaldırılır? Sorularının yanıtlarını sizler için araştırıp derledik.

A+A-

Facebook, günümüzde çok sayıda kullanıcının içinde yer aldığı sosyal medya platformlarından birisidir. 2004 yılından beridir çok sayıda kullanıcının yer aldığı sosyal medyanın birçok özelliği bulunmaktadır. Mark Zuckerberg tarafından kurulan bu sistemle birlikte insanlar güzel vakit geçirebiliyor. Site içerisinde her yaş grubundan insan bulunmaktadır. İnsanlar bu platform içerisinde kendisine ait bir hesap açarak kendisiyle alakalı bilgileri girebiliyor. Aynı zamanda farklı kişilerin adreslerine giriş yaparak bu konuda bilgi sahibi olabiliyor. Farklı kişileri arkadaş olarak ekleyerek onlarla sohbet etme şansı yakalayabiliyor. İnternet ortamında herkesin Facebook ile birlikte bir kimliği oluşturuldu. Facebook bilgilerinizi kimlerle paylaşacağınız tamamen size kalmış bir durumdur.

Kullanıcılar sosyal medya içerisinde kendi bilgilerini istediği zaman istediği yerde paylaşabilir. Bunun yanı sıra kişiler farklı kişileri engelleme şansına sahiptir. Site içerisinde kişi engelleme hakkı vardır. Kullanıcılar bunun için ayarlar üzerinden işlemleri yapabilir. Facebook yaptığınız ayarları destekleyerek bu konuda size bir düzenleme fırsatı sunmuştur. Facebook engelleme işlemlerini yapabildiğiniz gibi daha sonra kaldırma işlemlerini de yerine getirebilirsiniz. Facebook engelleme ve kaldırma işlemleri için ayarlar bölümüne girmeniz gerekmektedir. Karşınızdaki kişinin engelini kaldırdığınız zaman tekrar sizin sayfanızı görme şansını elde edecektir.

Engelleyince Arkadaş Olarak Durur Mu?

Facebook uygulamasında engellemeyi yaptığınız zaman arkadaşlıktan bir anlamda çıkarmış olursunuz. O nedenle arkadaşlıktan çıkar ile engelleme aynı anlama gelebilir. Engelleme daha kapsamlı olduğu için sizin işinize daha iyi yarayabilir. Engelleme işlemlerini kaldırdıktan sonra bu engellediğiniz kişiyi tekrardan arkadaş olarak eklemeniz gerekmektedir. Engelleme kalktığı anda karşınızdaki kişi sizin profilinizi görüntüleyerek sizinle iletişime geçebilir. Facebook üzerinde paylaştığınız her gönderi engellemeyi kaldırdığınız kişi tarafından görülebilir. Herkese açık olarak paylaşılan tüm gönderiler herkesle paylaşılır. Facebook üzerinde bir kişinin engelini kaldırdığınız zaman bu engeli tekrar 48 saat boyunca yapamazsınız. Facebook bu konuda bir kısıtlama koymuştur.

Engel Kaldırma İşlemi

Facebook uygulamasında engellemeyi kaldırmak için şu adımları uygulamanız gerekmektedir.

  • Facebook sağ üst köşedeki simgeye tıklayarak Ayarlar bölümüne giriniz.
  • Engelleme bölümünden engellediklerinizi liste halinde göreceksiniz.
  • Bu kısımdan engellemesini kaldırmak istediğiniz adın yanında yer alan Engellemeyi Kaldır yazısına tıklayın.

Facebook’ta Birinin Sizi Engellediğini Nasıl Anlarsınız?

Facebook her kullanıcısına engelleme opsiyonunu sunmuştur. Kullanıcılar rahatsız olduğu tüm kişilere karşı arasına sosyal medyada mesafe koyabilir. Kullanıcılar rahatsız oldukları kişilerle iletişimi kesmesi durumunda engelleme işlemlerini yapabilir.  Facebook platformunda bir kişinin sizi engellediğini net bir şekilde anlamak mümkündür. Net olarak anlamak için birkaç yöntem üzerinden gidebilirsiniz. Sizi engellediğini %100 olarak anlamanız mümkündür. Engelleme işlemleri yapıldığı zaman karşı tarafa arama yoluyla asla ulaşamazsınız. Dolayısıyla bu yöntemi deneyerek engellenip engellenemeyeceğini anlayabilirsiniz. Daha önce bellekte karşı taraf bulunuyorsa bu kısımda arama yaptığınız zaman direk olarak isin karşınıza çıkar. Ancak karşınızda isim değil hiçbir şey çıkmıyorsa engellenmiş olabilirsiniz.

Bu unsurlar size engellendiğinizi düşünebilir. Ancak bu unsurlar sizin %100 olarak engellendiğinizi göstermez. Facebook kullanıcıları bazı durumlarda uygulama içerisinde Hesap Dondurma işlemi yapabiliyor. Hesap dondurma işleminden sonra ilgili hesap kimseye gözükmez. Bunu net olarak anlamak için arkadaşınızın bir hesabı üzerinden gereken armaları yaparak gerçekten hesabın kapanıp kapanmadığına bakabilirsiniz. Eğer hesap farklı hesaplardan giriş yapıldığında görünüyor ve tek size kapalıysa büyük ihtimalle burada bir engelleme söz konusudur. Facebook üzerinde engelleme kontrolü tamamen başka bir hesaptan kontrol edilmeye dayanmaktadır. Bu yöntemle kesin olarak engellenip engellenmediği rahatlıkla anlaşılabilir.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.