1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Evinizde Mutlaka Zencefil Bulundurun
Evinizde Mutlaka Zencefil Bulundurun

Evinizde Mutlaka Zencefil Bulundurun

"Zencefil faydaları" saymakla anlatılmaz. Biraz acımsı tadı olmasına rağmen zencefilin sayısız faydası var. "Zencefil faydaları nelerdir" "zencefil" en çok merak edilen konulara değindik. Evinizde mutlaka zencefil bulundurun.

A+A-

Toprağın altında kalan kök yumruları toz haline getirilerek kullanılan beyaz renkli bir bitki olan zencefilin oldukça önemli bir şifa kaynağı olduğunu belirtmekte fayda var. Önceleri mutfaklarda sadece baharat olarak kullanılan zencefil, sağlığa olan faydaları anlaşıldıktan sonra daha fazla kullanılmaya başlandı. Bu nedenle de, soğuk algınlığından kolon kanserine kadar her türlü hastalığa iyi gelen zencefilin en çok kullanıldığı yerleri bilerek pratik bir şekilde kullanmak mümkün. Doğal bir antioksidan olan ve görünüş olarak yer elmasını andıran zencefil bitkisi kurutulup toz haline getirilerek yemeklere tat vermesi amacıyla ya da pek çok hastalığa karşı kullanılabilir.

Acı bir tadı olmasından dolayı tüketilmesi biraz zor olsa da, zencefili tüketmek oldukça yararlı. İlk olarak zencefili başta soğuk algınlığına karşı bala karıştırarak bir ya da iki tatlı kaşığı yerseniz, zencefilin terletme ve vücut ısısını dengeleme özelliği sayesinde grip veya nezle gibi soğuk algınlıklarından daha kısa sürede kurtulabilirsiniz. Ayrıca, kadınlarda meydana gelebilecek yumurtalık kanserine karşı da zencefil oldukça etkili. Yumurtalıkların küçülmesini sağlayan zencefil sayesinde yumurtalıklarda bulunan tümörlü hücrelerin yayılmasının önüne geçmek te mümkün olabilmekte. Zencefilin iyi geldiği hastalıklardan biri de, astım hastalığı.

Zencefilin içerisinde bulunan bazı bileşenler sayesinde astım hastalarının daha rahat nefes aldığı da zencefilin bilinen yararları arasında. Bunun yanı sıra, zencefilin en faydalı yanlarından birinin de, şeker hastalığına karşı koruyucu özelliği olduğunu söyleyebiliriz. Bu faydalı özelliklerinden biri de, kadınlarda adet sancılarına karşı iyi gelmesi. Adet başlamadan en az üç gün önce tüketilmeye başlandığında kas kasılmalarını azaltarak adet sancılarını önemli oranda azaltır. Ayrıca diğer kas ağrıları için de 4-5 çay kaşığı zencefil tüketerek önemli ölçüde ağrıların giderileceğini söylemek mümkündür.

Zencefilin en çok kullanıldığı yerlerden biri de, bel çevresini eritmek için kullanılması. Zencefilin yararları sadece bununla da sınırlı değil. Mide ağrıları, hazımsızlık ve hamilelerde bulantıya karşı son derece yararlı olması da zencefilin en yararlı özelliklerinden biri. Bunun yanı sıra, bu kadar yararlı özelliğinden sonra, zencefilin en yararlı özelliğinden de mutlaka bahsetmemiz gerekir ki, oda kolon kanserine karşı zencefil yemenin kanserin yayılmasını önlemesidir ki, zencefil tüketerek kolon kanseri tümörlerinin büyümesi önlenebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler