1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Evde Boya Yapacaklara En İyi 5 Tavsiye
Evde Boya Yapacaklara En İyi 5 Tavsiye

Evde Boya Yapacaklara En İyi 5 Tavsiye

Hemen hemen hepimiz evimizin duvar boyasından sıkılır ve değiştirmek ister. Bu istek doğrultusunda "evde boya" yapıldığı zaman ya sonuç oldukça hoştur ya da tamamen bir hüsrandır. Bunun sebebi bazı boya seçim hatalarından ötürü olur.

A+A-

Eğer evinizin rengini değiştirmek istiyorsanız sizlere tam 5 adet tavsiyede bulunduk. Bu tavsiyeler sonrası boya renginize karar verin ve çok daha hoş bir sonuç ile karşılaşın.

1-Küçük Odalar İçin Boya Önerisi

Eğer boyayacağınız oda veya evin geneli küçük ise mutlaka açık renkler tercih edin. Koyu renkler evinizin ya da odanızın çok daha dar gözükmesine sebep olur bu yüzden mutlaka açık renk tercih edin. Fakat sade bir renk istemiyorsanız farklı boyama işlemi yapın. Mesela duvar rengini beyaz kullanın ve ister iseniz mobilyalar ile uygun bir renkle duvarlarınıza desenler çizin.

2-Büyük Odalar İçin Boya Önerisi

Boyama konusunda en şanslı olan kişiler genelde evi ya da odası büyük olanlardır. Çünkü renk seçimi oldukça fazla olur. Eğer büyük bir odanızı boyayacak iseniz illa açık renkler tercih etmeyin. Hangi rengi görmek istiyorsanız o rengi tercih edin.

3-Mobilyalara Uygun Renk Boya Seçin

Bu öneri oldukça önemlidir. Çünkü genelde boyamaları hüsran ile sonuçlanmasının sebebi uyumsuzluktur. Tabii ki mobilyalar farklı renkte boya farklı renkte olabilir fakat önemli olan boya ile mobilyaların renklerinin birbirini tamamlamasıdır.

4-Evin Tamamına Uygun Renkler Kullanın

Her odayı aynı renge boyamak zorunda değilsiniz fakat genel olarak evin dolap ve kapılarına uygun renkler kullanmalısınız. Aksi taktirde evin her odasında uyumsuzluklar başlar ve yakın zamanda pişman olabilirsiniz.

5-Riskli Renkler İle Duvarın Tamamını Boyamayın

Kimimiz duvar sade olsun isterken kimimiz canlı renkler isteriz. İsteğinizi her ne olursa olsun mutlaka riskli renkleri bütün duvara kullanmayın. Mesela duvarda turuncu görmek istiyorsanız sakın bütün duvarı boyamayın. Gri ya da beyaz duvar boyasının üzerine turuncu boya ile minimal dokunuşlar yapın. Bu şekilde hem risk almamış olursunuz hem de istediğiniz rengi görürsünüz. Fakat inat ile riskli bir renk ile duvarın hepsinin boyanması sonucu yüksek olasılıkla hüsrana sebep olur. Başlarda hoş olsa dahi bir süre sonra hoş olmayabilir.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.