1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Evcil Hayvanlı Evlere En İyi 5 Dekor Önerisi
Evcil Hayvanlı Evlere En İyi 5 Dekor Önerisi

Evcil Hayvanlı Evlere En İyi 5 Dekor Önerisi

Son zamanlarda "evde evcil hayvan besleme" oranı arttı ve hayvan sahiplenen insanların aklından, evimi evcil hayvanıma göre nasıl düzenleyebilirim veya yeni dekorlar alıp evcil hayvanın rahatlığını ve kendi rahatlığıma uygun nasıl düzenleyebilirim.

A+A-

Sorularını sormaya başladılar. Size bu konuda yardımcı olmak için araştırdım ve işinize yarayacak birkaç öneri buldum.

Zemin Döşemesine Dikkat Edin

Özellikle temizlenmesi kolay ve koku yapmayacak şeyler tercih etmelisiniz, buna örnek olarak beton verilebilir, beton çoğu kişi tarafından tercih edilmese de evcil hayvanınız için güzel bir tercihtir.

Halıyla döşemek isterseniz işiniz aşırı zor olacaktır çünkü evcil hayvanınız dışarı çıkacaktır elbette ve patisini ne kadar de silseniz çamur toprak gibi kirler kalmış olabilir ve halı koku da yapar bir süre sonra evcil hayvanınızın tüyleri halıda kalabilir ondan dolayı halı döşeme tercih edilmemelidir.

Diğer bir seçenek olarak laminat parkeyi tercih edebilirsiniz temizlenmesi kolay olsa da evcil hayvanınızın tırnakları parkeyi çizebilir parkeyi tercih edecekseniz bu riski almalısınız. Doğal malzemeler asla kullanmayın çünkü gözenekleri leke olabilir.

Desen ve Renk Şemasını Evcil Hayvanınıza Göre Düzenleyin

Hem görüntü bakımından hem de temizlik bakımından etkili olabilir bu dekorasyon çünkü evcil hayvanınızla aynı renkte bir seçerseniz hem hoş bir görüntü olur hem de evcil hayvanınızın tüyleri de saklanmış olur. Beyaz koltukta siyah tüy çok belli olurken siyah koltukta siyah tüy daha az belli olur.

Evcil Hayvan Dostu Kumaşlar Seçmelisiniz

Evcil hayvanınızın tırnağının takılmayacağı ve tüy toplamayan bir kumaş seçmelisiniz eğer bu özelliklere sahip kumaş seçmezseniz temizlik işi sizin için bir eziyet olacaktır. Bu nedenle suni deri tercih edebilirsiniz.

Kadife ise çoğu kumaşın aksine kedilerin pençelerini takacak hiçbir yeri yoktur. Kanvas da dayanıklı ve kolay temizlenebilen kumaş türüdür eğer keten gibi bir kumaş türü tercih ederseniz bu kumaş türünü temiz tutmak oldukça zordur.

Kırılmaya Müsait Eşyaları Yüksek Yerde Tutun

Bu madde aklınızdan büyük ihtimalle geçmiştir fakat biz yine de yer vermek istedik. Kediler bir şeylerin arasından geçmeyi severler fakat bunlar kırılgan şeyler olursa özellikle kedi için çok tehlikelidir buna dikkat etmelisiniz.

Kaliteli Bir Elektrik Süpürge Seçmelisiniz

Dekor olarak sayılmasa da önemli bir etmendir. Evcil hayvanınızın tüylerini kolayca toplamak için kaliteli bir süpürgeye ihtiyacınız olacaktır.

evcil-hayvanli-evlere-en-iyi-5-dekor-onerisi.jpg

evcil-hayvanli-evlere-en-iyi-5-dekor-onerisi-001.jpg
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.