1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Ev Dekorasyonunda Koltuk Seçimi Nasıl Yapılmalı?
Ev Dekorasyonunda Koltuk Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Ev Dekorasyonunda Koltuk Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Koltuklar; günlük hayatta oturmak, dinlenmek ve günün stresini atmak amacıyla kullandığımız ev eşyalarıdır. Koltukların, rahat ve şık olması kişi üzerinde pozitif bir durum oluşturduğundan doğru  koltuk seçimi çok önemlidir.

A+A-

Ayrıca koltuk seçiminde bel ve sırt ağrılarını önleyen koltuk seçmek daha doğru bir karar olacaktır. Özellikle oturma odaları ve salonların dekorasyonunda evlerin olmazsa olması olarak görülen koltuklar binlerce tarz ve zevke uygun olarak yapılabilmektedir. Tasarımlar yıllar geçtikçe farklılaşmakta ve daha kullanışlı bir hale gelmektedir. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte, kullanım kolaylığı sağlayan mobilyalar daha ön plana çıkmakta ve daha çok tercih edilmektedir. Günlük hayatımızı  kolaylaştıran birçok yenilik koltuklarda da sağlanmaktadır. Özellikle son zamanlarda koltuklarda priz alanlarının bulunması, internet bağlantılı olması, ve hatta televizyon ekranına sahip olması  koltuk tasarımlarının ne kadar farklı ve değişik olduğunu göstermektedir. Tabi herkesin zevki ve ihtiyacına yönelik koltuk tasarımı da farklıdır.

Eviniz İçin 6 Güzel Koltuk Fikri

Lawson Tarzı Koltuklar: Lawson  tarzı koltuklar minderler kanepeden ayrı olarak tasarlanmıştır. Modern koltuklara örnek olan Lawson koltukları  konforun ön planda tutulduğu koltuklardır. Eğer eve ve oturma odasına uyum sağlanabileceği düşünülürse  ev  için harika bir tasarım fikri olacaktır.

İngiliz tarzı

İngiliz tarzı olarak bilinen bu modellerde ise kanepenin kol kısımları minderinden daha arkada ve yuvarlak bir kıvrıma sahip özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Genellikle klasik tarzı seven ve evini böyle döşeyen kişilerin salonlarına yakışan bu kanepeler farklı renk ve tasarımlarıyla herkesin ilgisini çekebilmektedir.

Divan

Divan, geleneksel yönü ile geçmişten günümüze Türk kültürünü yansıtan ve alaturka evlere çok yakışan farklı tarz kanepelerdir. Sırtı  olmayan ve bu bölüm yerine minder ve yastık kullanılan divan oturma gurupları, Özellikle Anadolu’ da en çok tercih edilen kanepe tarzı olmakla öne çıkmaktadır. Anadolu da sırt kısmına minder konularak kullanılır ve eve geleneksel bir hava oluşturmaktadır.

Josephine koltuklar

Josephine koltuklar, kanepe ve koltuk tasarımlarının  en romantik halidir. Uzanma koltuğu olarak ta bilinen bu koltuklar tek kişilik olarak tasarlanmıştır. En belirgin ve akılda kalan özelliği ise kolları ve sırtlarının tek taraflı olmasıdır. Binlerce renkte ve her zevke uygun olarak tasarlanan koltuklar herkese hitap eden bir estetik görünüşe sahiptir.

Modüler oturma grupları

Modüler kanepe olarak bilinen kanepe modelleri binlerce çeşidi ve tasarımı bünyesinde bulundurmaktadır. Birden fazla parçaya sahip olan bu kanepeler en çok tercih edilen kanepe modelleri  arasına girmektedir.  Her evde bulunabilen ve en çok tercih edilen L kanepeler de bu kanepe gurubu arasına girmektedir. Binlerce renk ve değişik zevklerde tasarlanan bu kanepeler özellikle  küçük oturma odaları için kullanışlılık, alan tasarrufu ve şık  olması sebebiyle en tercih edilmektedir.

Marcello Koltuk Takımı

Bu koltuk takımı, hem yatak hem de koltuk olarak kullanılabilen, salona şıklık katan ve rahat bir yapıya sahip koltuk takımı arayanların gözdesi bir koltuk takımıdır. Aynı zamanda kolay silinebilen ve değişik renkleri bulunan bu koltuk takımı  her zevke uygun seçenekleri de mevcuttur.

Koltuk Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli

Koltuk seçimi, evin dekorasyonu ve konforluğu açısından çok önemlidir. Değişik tarzda binlerce seçenek bulunan koltukları alırken de dikkat edilecek bazı hususlar bulunmaktadır. Bunların başında;

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.