1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Cw Enerji, Tarım Çiftliğine Güneş Enerji Santrali Kurdu
Et ve Süt Kurumu İstanbul’da İlk Mağazasını Açtı

Et ve Süt Kurumu İstanbul’da İlk Mağazasını Açtı

Et ve Süt Kurumu İstanbul’da ilk satış mağazasını hizmete soktu. Beylikdüzü ilçesinde hizmete açılan işletmede et fiyatları piyasaya göre %40 daha ekonomik.

A+A-

Kırmızı etten köfteye, sucuktan tavuğa kadar birçok farklı ürünün satışa sunulduğu işletmede fiyat görenleri şaşırtıyor. Özellikle pandemi sebebiyle fiyatların arttığı bu dönemde et ürünlerini daha ekonomik bir şekilde alma imkânı bulan kişiler ise oldukça memnun.

24 Milyon Liralık Yatırım

İstanbul Et İşletme Müdürü Nevzat Serdar konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul Et İşletme Müdürlüğü’nün geçtiğimiz aylarda yeni yerine taşındığını belirten Serdar, “Toplamdaki depolama kapasitesi 300 ton olan İstanbul Et İşletmesi’nde parçalama, paketleme ve et işleme makinalarının yanı sıra soğuk hava depoları da bulunuyor. 6 bin 300 metrekare alan üzerine kurulan tesisin maliyeti 24 milyon TL. İstanbul ve tüm Trakya bölgesinde yer alan kamu kurumları, kuruluşlar ve diğer satış noktalarına Et ve Süt Kurumu ürünlerini ulaştırıyor” dedi.

İçerisinde Hangi Ürünler Var?

İstanbul’da yeni satış noktasına kavuşan Et ve Süt Kurumu bünyesinde çok farklı ürünlerin satışını gerçekleştiriyor. Satışlarda en çok talep kırmızı et, tavuk ve şarküteri ürünlerine oluyor. Bu konuya da değinen başkan Nevzat Serdar, “Her et işletmemizin olduğu ilde mağazamız bulunuyordu. Bu geleneğimizi İstanbul’da da devam ettirmek istedik. Bu yönde çok yoğun bir talep vardı. Ürün yelpazemiz oldukça geniş. Mağazamızda 70-80 çeşit ürünümüz var.” şeklinde konuştu.

Kıymanın Kilosu Ne Kadar?

Et ürünü denildiğinde ilk akla gelen ürün hiç kuşkusuz kıyma oluyor. Ülke mutfağımıza ait birçok yemekte kullanılan kıyma evlerin en çok tercih edilen et ürünü. Son dönemde fiyatlarının ciddi şekilde yükselmiş olması birçok vatandaşımızın et ürünlerini satın almasını zorlaştırıyor. Tüm ürünlerin daha uygun fiyatlardan satışa sunulduğunu belirten Et ve Süt Kurumu kıymanın fiyatının da oldukça düşük seviyelerde olduğunu söyledi.

Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre 2020 Kasım ayında mağazada yapılan kıyma satışlarında kıymanın kilosu 35 TL olarak belirlendi. Piyasadaki kıyma fiyatlarına bakıldığında fiyatların son derece uygun düzeyde olduğu söylenebilir.

Kuşbaşı Etin Kilosu Ne Kadar?

Kuşbaşı olarak kesilmiş olan et kıymadan sonra insanlar tarafından en çok tercih edilen ürün. Taskebabı ve saç kavurma gibi birçok önemli lezzette başrolü oynayan ürün de Et ve Süt Kurumu tarafından uygun fiyata satılan ürünlerden bir tanesi.

Evlerinde rahatça kuşbaşı et yemek isteyen kişiler Et ve Süt Kurumu mağazalarına giderlerse bu etin kilosu için 38 TL ödemek zorunda olacaklar. Kıymada olduğu gibi kuşbaşı ette de fiyatlar piyasaya göre oldukça uygun düzeyde. Direkt olarak kıymanızı kuşbaşı etten de yaptırma şansınız bulunuyor. Bu durumda ödemeniz gereken kilogram fiyatında bir değişiklik olmayacak.

Bifteğin Kilosu Ne Kadar?

Eti yemeklerin içerisinde kullanmayı düşünmeyen ve direkt olarak ızgara yaparak tüketmeyi isteyen kişiler için biftek son derece doğru bir tercih. Evde harika bir et ziyafeti çekmek için biftek almak isteyen kişiler kilogram fiyatı olarak 45 TL ödeme yaparlarsa rahatlıkla kaliteli bir biftek alabilecekler.

Et ve Süt Kurumu satışa sunduğu tüm ürünlerde tazelik garantisi sunarken biftekte de aynı durum geçerli oluyor. İnsanlar genellikle çok fazla talep görmemesi sebebiyle tazeliğinde şüphe edebilseler de kurum tarafından her zaman taze ürünler müşterilere sunuluyor. Alacağınız biftekler kurum tarafından özel olarak hazırlanmış olduğundan ekstra işlemlere gerek olmuyor. Direkt olarak pişirip servis edebiliriniz.

Bonfilenin Kilosu Ne Kadar?

Kırmızı etin ekonomik formlarının fiyatlarını öğrenmeniz rağmen hayvanın en değerli kısımlarındaki fiyatları merak ediyorsanız bonfile 79.50 TL fiyatla karşınıza çıkıyor. Birçok kişiye göre etin en güzel hali olarak gösterilen bonfileyi bu fiyatlardan rahatlıkla satın alabilirsiniz. Özellikle konu bonfile olduğunda piyasa ile çok ciddi seviyede farklar ortaya çıkıyor. Birçok satıcı kalitesi üst düzeyde olduğundan bonfilelerde uçuk rakamlar talep edebiliyorlar.

Izgara yapmayı düşünen ve yüksek miktarda bonfile alacak olan vatandaşlar Et ve Süt Kurumu üzerinden alışverişlerini yaparak çok ciddi farklar elde edebilirler. Kurumda her zaman et seçeneklerinin olduğu belirtilirken taleplerin karşılanamaması gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtiliyor.

Hangi Şarküteri Ürünleri Bulunuyor?

Et ve Süt Kurumu bünyesinde satışa sunulan şarküteri ürünleri de insanların merak konusu. Vatandaş hangi ürünleri bu kurumdan alabileceğini merak ediyor. Sucuk, salam, sosis ve pastırma şarküteri ürünleri dendiğinde ilk akla gelen ürünler. Bu ürünlerin tamamı Et ve Süt Kurumu bünyesinde satışa sunuluyor.

Özellikle bu tarz ürünlerde sakatatların ve zararlı maddelerin kullanımı çok fazla olabildiğinden insanlar güvenilir adreslerden alışverişlerini yapmak istiyorlar. Et ve Süt Kurumu bu konuda ortaya çıkan ihtiyacı en iyi şekilde karşılayabilir.

Kurum tarafından sunulan şarküteri ürünleri diğer tüm et grupları gibi garantili olarak satışa sunuluyor. İçerisinde vücut için zararlı hiçbir madde bulundurmayan ürünler sürekli olarak testlerden geçiyor.

Talep Oldukça Yoğun!

İstanbul’da ilk satış mağazasını açan Et ve Süt Kurumu hakkında konuşan Başkan Serdar daha ilk günden mağazanın çok yüksek seviyede talep gördüğünü dile getirdi. Sunulan fiyatlara göre bu talebin normal olduğunu söyleyen başkan herkesin İstanbul içerisinde farklı mağazalar açılması için taleplerinin bulunduğunu aktardı.

Başkan Serdar ülke çapında Et ve Süt Kurumu’nun 17 farklı mağazası olduğunu açıklarken İstanbul’daki ilk şubelerini açtıklarını dile getirdi. İnsanların bu konuda şaşırdığını belirten Serdar, bunun sebebinin ise Et ve Süt Kurumu’nun çalışma prensibi olduğunu aktardı.

Nevzat Serdar, “Bizim için olmazsa olmaz etmenler hijyen, gıda güvenliği ve ürünün takip edilmesidir. Bu konularda bir devlet kurumu olarak görevlerimiz var. Bunlardan taviz vermemiz kesinlikle söz konusu değil” açıklamasını yaptı.

Başkan Serdar bu etmenlerin sağlanabildiği takdirde birçok farklı şehrimizde yeni şubelerin açılabileceğini söyledi. Ancak bu etmenleri sağlayamayacaklarını düşündükleri hiçbir yerde kurumun satış mağazasına sahip olmayacağını da sözlerine ekledi.

Vatandaş İstanbul Mağazasının Açılmasından Memnun

Et ve Süt Kurumu tarafından açılan mağazaya ilk gelen müşterilerden bir tanesi olan Enver Canbaz, “Et fiyatları dışarıya göre oldukça uygun. Kavurma ve kıyma almayı düşünüyorum. Dışarıda herhangi bir kasapta kavurmanın kilosu 100 TL. Burada fiyatı 51 TL olarak gözüküyor, bana göre çok uygun” dedi.

Diğer bir müşteri Nuriye Çelebi ise “İlçemizde böyle bir mağazaya ihtiyaç vardı. Ben çok beğendim. Fiyatlar çok daha iyi. Tavuk sucuk, kıyma ve kavurma satın aldım” dedi. Osman Çelebi de fiyatların gerçekten çok uygun olduğunu ve mağaza açıldığı için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Büşra Sarıyer ise “Bu tarz bir mağazanın açılmasını bekliyorduk. Ürünlerin fiyatları oldukça uygun. Her çeşit ürünü de var. Kırmızı et ve pastırma satın aldım. Dışarıya göre fiyatların %40 seviyesinde daha uygun olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Mağazaya gelen müşterilerinin tamamı memnuniyetlerini dile getirirken iş çıkış saatlerinde yaşanan yoğunluk dikkat çekti. İşlerinden dönerken bu mağazaya uğrayan kişiler et ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra evlerine geçiş yapıyorlar.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.