1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Erken Boşalma Nedir? Nedenleri? Tedavileri?
Erken Boşalma Nedir? Nedenleri? Tedavileri?

Erken Boşalma Nedir? Nedenleri? Tedavileri?

Cinselliğin zevkleri bizi yaşayan varlıklar yapar. Fiziksel dokunmanın ve başka bir sıcak vücut tarafından dokunulmanın zevkleri, bir insan vücudundaki orgazmları titreştirir. 

A+A-

İnsan cinselliğinin hem fiziksel bir zevk hem de psikolojik bir amaca hizmet ettiğini belirtmekte fayda var. Sevgi, şefkat, rahatlık, arzunun yerine getirilmesi ve coşku üreten bir yakınlık eylemidir. Herkes uzun süreli zevkli seks arzular ancak daha sonra erken boşalma düşüncesi birçok kişiyi korkutur. Çok sayıda tıbbi araştırma, erken boşalmanın yaşamın bir noktasında büyük bir erkek nüfusu etkileyen erkeklerin en yaygın cinsel bozukluklarından biri olduğunu kanıtlıyor. 

Erken boşalma nedir? 

Her insanın farklı cinsellik beklentileri ve kapasiteleri vardır bu nedenle bu durumu tanımlamak için devlete özgü istatistiklere başvurmak doğru olmayacaktır. Erken boşalma, erkeklerin partneri tarafından istenenden daha erken boşalması veya kendisinin istediği bir durumdur. Genellikle penetrasyondan sonraki bir dakika içinde boşalmaya erken boşalma denir. Son seksiniz sırasında erken boşaldınız mı? Erken boşalma durumu teşhisi konulmasından endişe duyuyor musunuz? Nadiren erken boşalma, tıbbi durumla yanlış anlaşılmamalıdır. Zaman zaman birçok psikolojik durum ve fiziksel içgüdü erken boşalmaya neden olabilir. 

Kendinizi erken boşalma durumunda kendi kendinize teşhis etmek için, aşağıda belirtilen hızlı bir sınava göre kendinizi değerlendirmelisiniz:

  •  Cinsel birleşim başladıktan sonraki 1 dakika içinde sık sık boşalır mısınız?
  • Eşinizin arzularını yerine getirmek için seks sırasında boşalmanızı geciktirmeniz imkansız mı?
  • Erken boşalma korkusu ve anksiyete nedeniyle partnerinizden kasıtlı olarak cinsel ilişkiye girmekten kaçınıyor musunuz?

Cevap raporu herkes için "Evet" diyorsa, kırmızı ışık altındasınız demektir. Ama hiç endişelenmenize gerek yok. Erken boşalma tedavi edilebilir bir durumdur ve yapılan araştırmalar cinsel ilişki sırasında utancınızın üstesinden gelmeniz için bir çözüm sunar. Erken boşalma her yaştan erkeklerde olabilir ve durumlarının bir kadının aklına gelebileceği düşünceler konusunda sık sık endişelenir ve utanırlar. Ama utanılacak bir durum değil. Aslında, çoğu zaman akıldaki anksiyete ve gerginlikler, erken boşalmaya neden olabilir. Bu, hayata karşı dengeli bir gözetim sürdürülerek çok sorunsuz bir şekilde iyileştirilebilir. 

Erken Boşalmanın Neden Olan Faktörleri

Bildiğimiz gibi seks hem beden hem de zihin için bir zevktir; benzer şekilde hem psikolojik hem de biyolojik faktörler erken boşalmayı etkileyebilir.

1. Psikolojik faktörler 

Erkekler için erken boşalmanın önemli bir nedeni haline gelen, sıklıkla ihmal ettiğimiz birçok psikolojik faktör vardır. 

  • Stres 
  • Kaygı 
  • Depresyon 
  • Cinsel istismar 
  • Aşırı mastürbasyon 
  • Cinsiyetten çekinme 
  • Aşırı güven 
  • Suç 
  • Özgüven eksikliği 

2. Biyolojik Faktörler 

Vücuttaki bazı doğuştan gelen özellikler ve biyolojik yanlış yönetim de bir kişinin cinsel aktivitesini etkileyebilir. 

  • Dengesiz hormonal seviye 
  • İşlevsel olmayan nörotransmiterler 
  • Üretra enfeksiyonu
  • Prostatta iltihaplanma 
  • Düşük testosteron seviyesi 
  • Düşük serotonin seviyesi (Yüksek serotonin seviyesi ejakülasyonu geciktirebilir)

3. Tıbbi Faktörler 

Bazı tıbbi durumlar, insandaki üreme organlarını doğrudan veya dolaylı olarak etkiler. Bu kategori, bazı tıbbi geçmişi, edinilmiş hastalıkları veya aşırı zararlı ilaç tüketimini içerebilir.

  • Aşırı alkol tüketimi 
  • Uyuşturucu kullanımı 
  • Tiroid
  • Prostat hastalığı 
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

ERKEN BOŞALMA NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Vücudunuzda erken boşalma durumundan endişe duyduğunuzda derhal doktorunuza danışmalısınız. Bir değerlendirme süreci olarak, doktor size bazı temel sorular sorabilir. Doktorunuz, cevaplarınıza bağlı olarak aşağıdaki tedavileri gözlem altında on gün boyunca size tavsiye edebilir. 

Psikolojik Terapi

Bu, erken psikolojik boşalmadan muzdarip insanlara verilir. Böyle bir durumda doktor, zihninizi sakinleştirmenizi ve bir psikolog eşliğinde kişisel danışmanlık seanslarına gitmenizi önerebilir. Bu, gerekirse bazı oral ilaçları da birleştirebilir. 

Başlat- Durdur

Durumunuzu asla partnerinizden gizlemeyin bunun yerine ondan yardım ve destek isteyin. Seks sırasında başlat-durdur yöntemini uygulamak, boşalmayı geciktirmenize yardımcı olur. Partnerinizden boşalma dürtüsü hissettiğinizde penisini uyarmayı bırakmasını isteyin ve aynı işlemi bir turda 4-5 kez tekrarlayın. Bu, vücut hislerinizi kontrol etmenizi ve boşalma dürtüsünü hissedene kadar daha uzun süre nüfuz etmenizi sağlar.

Sevgiyle Sıkın

Partnerinizden destek, erken boşalma durumunun üstesinden gelmenize yardımcı olabilir. Cinsel ilişki sırasında, boşalma dürtüsünü hissettiğiniz anda partnerinize penisini biraz sıkmasını söyleyin, bu da o an için boşalmayı kontrol etmenize yardımcı olacaktır. Bunu 2-3 kez tekrarlayın, bu kesinlikle boşalmayı geciktirmenize yardımcı olacaktır.

Düzenli Egzersiz

Zayıf pelvik taban kasları erken boşalmanın yaygın nedenlerinden biridir. Her gün 30 dakikalık hızlı bir yürüyüş veya koşu, durumu iyileştirmenin ideal bir yoludur. Yüzme ayrıca kaslarınızı güçlendirir ve PE'yi önlemenize yardımcı olabilir.

Prezervatif Kullanımı

Prezervatif kullanmak penisin hassasiyetini azaltır ve böylece kalemin daha uzun süre nüfuz etmesini sağlar. Bunun arkasındaki amaç, penis için uyuşturma ajanı görevi gören ve erkeğin boşalmayı kontrol etmesine yardımcı olan lidokain veya benzokain içeren daha kalın lateks kullanılmasıdır. Bu amaçla “Ekstra zaman” ve “Climax kontrol prezervatifleri” tercih edilmektedir.

Ağızdan İlaç 

Tıp sektörünün gelişmesiyle birlikte, erken boşalmayı tedavi etmek için birçok oral ilaç mevcuttur. Doktor tarafından önerildiği takdirde reçeteli tıbbi kursa gidebilirsiniz. Bir doktor beyindeki serotonin seviyesini artıran antidepresan alımını önerebilir böylece boşalmanın gecikmesine izin verebilir.

Erken Boşalma Ameliyatı 

Sürekli çabalar, ilaçlar ve tedaviden sonra hiçbir şey sizin için işe yaramazsa, durumunuzu tedavi etmek için etkili erken boşalma ameliyatı getirir. Bu ameliyat penisteki hassasiyeti azaltarak erkeklerin boşalmayı geciktirmesine olanak sağlar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.