1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tarsus’ta Trafik Kazasında 1 Kişi Yaralandı
Erkek Cilt Bakımı Nedir? Erkek Cilt Bakımı Nasıl Uygulanır? İşte Tüm Detaylar…

Erkek Cilt Bakımı Nedir? Erkek Cilt Bakımı Nasıl Uygulanır? İşte Tüm Detaylar…

Sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyen erkeklerin çoğun hemen hemen rutin bir şekilde erkek cilt bakımı yaptırmaktadır.

A+A-

 

 

Sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyen erkeklerin çoğun hemen hemen rutin bir şekilde erkek cilt bakımı yaptırmaktadır. Sağlıklı bir cilde sahip olmak günümüzde yalnızca kadınların değil erkeklerin de en önemli tercihlerinden biridir. Sağlıklı bir cilde sahip olmak daha temiz ve düzgün görünmemizi sağlar. Bu da kişideki özgüven artışında oldukça etkilidir.

Son yıllarda erkeklerin dış görünüşüne daha çok önem verdiği bir gerçek. Özellikle temiz ve parlak bir cilde sahip olmak çoğu erkeğin hayali. Erkek cilt bakımı ile erkeklerin bu hayaline kavuşması mümkün.

Erkeklerde görülen yaygın cilt sorunları nelerdir?

Erkeklerde ortaya çıkan birçok cilt sorunu bulunmaktadır. Bu rahatsızlıklar aşağıda sıralanmıştır:

  • Akne ve siyah nokta problemi
  • Büyümüş ve açık bir biçimde olan cilt gözenekleri
  • Kalın yapıda olan sıkışmış bir cilt
  • Yara ve çürük gibi deformasyonlar
  • Aşırı yağlı cilde sahip olma
  • Aşırı kuru ve pul pul dökülen bir cilde sahip olma
  • Traş makinesinin yanlış kullanımı sonucu oluşan yara izleri
  • Batık tüy sorunu
  • Aşırı kıllanma
  • Göz çevresindeki morluk ve torbalanmalar
  • Kabarmış gözler
  • Kırışıklık, ince çizgi ve sarkmalar
  • Aşırı güneşe maruz kalmaktan hasar görmüş cilt
  • Hiperpigmentasyon
  • Düzenli olmayan bir cilt tonuna sahip olma

Düzenli uygulanan erkek cilt bakımı rutini ile tüm bu sıralanan rahatsızlıklarda kurtulabilirsiniz. Erkek cilt bakımı cildinizin nem dengesini ve sağlığını korumaya yardımcı olur. Erkek yaşlanma gibi problemleri ortadan kaldırır. Gözenekleri küçültür ve hiperpigmentasyonu azaltır. Erkek cilt bakımı ürünleri düzensiz cilt tonu sorunu yaşayan erkeklerin cilt tonunu toparlamaya yardımcı olur. Ciltteki yağlanmayı azaltır, akne ve siyah noktaları gözle görülür bir biçimde azaltır. Erkek cilt bakımı ürünleri erkeklerin cilt dokularını geliştirmesine yardımcı olur.

Erkek cilt bakımı rutini ile cildiniz taptaze kalır ve devamlı yenilenir. Özellikle tıraş gibi cilde zarar veren kesici aletlerin yarattığı deformasyonu toparlayan en etkili yöntem erkek cilt bakımı rutinidir. Erkekler genellikle genç iken tıraştan sonra ciltlerini fazla nemlendirmezler. Bu durum da ileriki yaşlarda daha yaşlı ve yıpranmış bir cilt olarak kişiye geri döner. Bu nedenle tıraş sonrası erkek cilt bakımı oldukça önem arz eden bir konudur. Cilt yeterince nemlendirilmezse kırışıklıklar da bir o kadar artar.

Erkeklerdeki cilt dokusu farklılıkları nelerdir?

Erkek cildi kadın cildine kıyasla yüzde yirmi beş gibi bir oranla daha kalın bir yapıdadır. Bunun nedeni ise erkeklerde bulunan androjen hormonudur. Androjen hormonu sebebiyle erkeklerin cildinde bulunan yağ oranı daha fazladır. Bu sebeple erkek cildi daha geç kurumaya başlar. Ek olarak cildin daha sıkı bir yapıda olmasını sağlayan elastin ve kolajen üretimi açısından erkekler kadınlara göre çok daha şanslıdır. Fakat yine de erkekler kadınlara oranla daha şanslı olsalar da rutin erkek cilt bakımı yaptırmalıdırlar. Böylece daha temiz ve berrak bir cilde kavuşurlar.

Erkek cildinin daha fazla yağa sahip olması ciltteki akne ve siyah nokta gibi problemlerin de artmasına sebep oluyor. Erkek cildinin daha kalın bir yapıda olması nedeniyle kuruduğu zaman nem dengesinin ayarlaması ise bir hayli zor olabiliyor. Buna bağlı olarak erkeklerin yüzünde beliren kırışıklıklar daha gözle görülür bir hal alabiliyor. Bu nedenle erkek cilt bakımı rutini oldukça önemli.

Erkek cilt bakımı ürünleri kadınların ürünlerinden farklı mı?

Erkek cilt bakımı uygulattıktan sonra önerilen cilt bakım ürünlerini devamlı kullanmak önem teşkil eder. Sadece uygulama ile bırakmak olmaz. Mutlaka uygulama sonrasında da erkek cilt bakımı rutinlerinize devam etmeniz gereklidir. Cilt bakım ürünleri erkek cilt bakımı ve kadın cilt bakımı olarak özel olarak ayrılmaz. Genel olarak kadın ve erkeklerin cilt yapısı aynıdır. Aradaki tek fark ise hormonlardır. Fakat erkek cilt bakımı ürünleri ile kadınlarınki hormon içermemektedir. Dolayısıyla erkek cilt bakımı ürünleri her iki cinsiyet için de gayet uygulanabilir.

Erkek cilt bakımı nasıl uygulanır?

Erkek cilt bakımı uygulamalarının belli aşamaları bulunur. Erkeklerin cildi daha yağlı olduğundan genellikle sabun ile yüzü yıkamanın faydalı olduğu düşünülür. Ancak bu yanlıştır. Yağı tamamen ciltten atmak doğru değildir. Önemli olan vücudumuzdaki yağı dengelemektir. Erkek cilt bakımı rutinine cilt tipinize uygun bir cilt temizleyici tonik ile başlamak doğru bir yöntem olacaktır.

Erkek cildinin daha kalın yapıda olması demek daha fazla ölü deri hücresi bulunması demektir. Dolayısıyla bu sorunu çözmek için erkek cilt bakımı rutininize mutlaka peelingleri eklemelisiniz. İhtiyacınıza uygun olarak genellikle iki veya 3 günde bir peeling yapmak yeterlidir. Peeling ile gözenekler de temizlenir ve cilt fazla kirden arındırılır.

Eğer cildinizde pul pul döküntüler ve kaşıntılar var ise bunun nedeni cildinizde bulunan nem eksikliğidir. Ek olarak uzayan sakallar nedeniyle artan kıl artışı da ciltteki nemi emiyor. Bu sebeple cilt yapısı daha yumuşak hale sokmak ve cildin pürüzlü görüntüsünü ortadan kaldırmak için cildi her gün düzenli nemlendirmek gerekiyor. Bu nedenle erkek cilt bakımı rutininize mutlaka cilt tipinize uygun nemlendirici kremler eklemelisiniz. Aynı zamanda güneş koruyucu losyonlar sürmek de oldukça önemlidir.

Erkek cilt bakımı fiyatları ne kadar?

Erkek cilt bakımı fiyatları için net bir sayı vermek mümkün değildir. Erkek cilt bakımı fiyatları sizin cilt tipinize en uygun bakım yöntemine göre ayarlanmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. +902122414624 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak erkek cilt bakım fiyatları ve erkek cilt bakım ürün fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.