1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. En İyi Yazı Fontu Bulma Siteleri
En İyi Yazı Fontu Bulma Siteleri

En İyi Yazı Fontu Bulma Siteleri

Yazı fontları gerek sunumlarda gerek yazılacak belgelerde her zaman kullanılır. Eğer sunumda dikkat çekmek istiyor veya herhangi bir yazıda yazı şekliniz ile fark edilmek istiyorsanız fontlara birçok kez ihtiyaç duyarız. İşte "yazı fontu bulma siteleri"

A+A-

Peki güzel görsellerde logolarda gördüğümüz bu yazı fontlarını nasıl bulacağız. Bunun için yazı fontu bulma siteleri mevcut. Bu siteler sayesinde görüp beğendiğiniz yazı fontlarının isimlerini kolayca bulabiliyorsunuz. Bu fontların neredeyse tamamını bulup size gösteren siteler vardır. Bu yazımızda en kaliteli yazı fontu bulma siteleri hakkında size bilgiler vereceğiz.

Myfonts.com Sitesinden Yazı Fontu Bulmak

Yazı fontu bulmak için ilk adresimiz Myfonts.com bu sitemizin ilk adresimiz olmasının nedeni kullanım kolaylığı. Yazı fontu bulma siteleri çoğunlukla aynı mantıkla çalışır fakat hepsi doğru sonucu bulamayabilir. Siteye girdikten sonra ilk yapmanız gereken fontunu bulmak istediğiniz yazının resmini siteye dosya seç butonu yardımıyla eklemeniz. Resmi ekledikten sonra resmi yüklemek için devam tuşuna tıklıyoruz. Fotoğraf yükledikten sonraki işlemimiz ise karakter tanımlama. Karakter tanımlamak hangi harflerin orada yazdığını girmeniz işlemidir. En önemli noktası ve son noktası da şudur size sorulan harfleri girmelisiniz. Yine devam butonuna tıklıyoruz ve bulmak istediğiniz yazı fontu veya benzer font alternatiflerini size belirtiyor. Sizde en uygun olanı seçiyorsunuz.

FontSquireel Sitesinden Yazı Fontu Bulmak

Bir diğer yazı fontu bulma sitemiz ise FontSquireel sitesidir. Yazı fontu bulma siteleri aralarında doğru sonucu alacağınız siteler arsındadır. Sitemize tıklıyor ve Font Identifier/matcherator seçeneğini seçiyoruz. Daha sonra açılan sitede bulunan upload ımage seçeneğine tıklıyoruz ve yazı fontunu bulmak istediğimiz görseli yüklüyoruz. Resmi url olarak yükleme imkanı sunan bu site yüklediğiniz resmi dakikalar içinde analiz ediyor ve fontu tespit ediyor.

Eğer tek siteye güvenmiyorsanız bu iki siteyi de deneyip isimlerin uyuşup uyuşmadığını kontrol edin böylece yüksek oranda doğruluk yakalayın.

Peki Yazı Fontlarına Neden İhtiyaç Duyarız

Yazı bizim hayatımızdaki en önemli şeydir. Yazının da bir dili vardır. Bu dil yazı fontları ile var olur. Örneğin yazı fontunun pazarlama ve reklam da oldukça önemli bir yeri vardır. Yazı fontları pazarlama araçlarında en önde gelenidir. Uzun araştırmalar sonucu yazı fontunun pazarlamada öneminin küçümsenmeyecek kadar çok olduğu gözlemlendi. Yazı fontu markanın o şekilde akla kazınmasını ve o fontu görünce akla markanın gelmesini sağlar. Bu fontları markalar kendi markalarına göre anlamlandırırlar. Bu fontlar güvenilir, yenilikçi, saygın ve geleneksel anlamlarında olabilir. Bu yüzden her marka kendine en uygun fontu bulmak için çabalar. Çünkü hangi fontu kullanırsa o fontta akıllarda kalırlar. Font ne kadar uygun seçilir ise markanın finansal gelişimi o kadar iyi olacaktır. Lakin bunu herkes tam anlamıyla kavrayamamış durumda. Merak ettiğiniz markaların hangi fontu kullandığını merak ediyor iseniz yazı fontu bulma siteleri size yardımcı olacaktır. Merak ettiğiniz markanın yazısının fotoğrafını atıp hangi fonta sahip olduğunu rahatlıkla bulabilirsiniz.

En Sık Kullanılan Yazı Fontları Ve Anlamları

Yazının da dili olduğunu söylemiştik her font bir duyguyu söyler. Bu fontları anlamlarını öğrendikten sonra yazı fontu bulma siteleri aracılığı ile merak ettiğiniz fontlara bakar ve buradan anlamını öğrenebilirsiniz.

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.