1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emeklilikte Yaşa Takılanlarda Gelişme!
Emeklilikte Yaşa Takılanlarda Gelişme!

Emeklilikte Yaşa Takılanlarda Gelişme!

EYT konusunda bir düzenleme yapılmasını bekleyen çalışanların umutlarını kıran bir açıklama geldi. Bu açıklama doğrultusunda birçok çalışan odağını iktidar partisinden gelecek habere çevirdi.

A+A-

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Hakkında Gelişme!

EYT konusunda bir düzenleme yapılmasını bekleyen çalışanların umutlarını kıran bir açıklama geldi. Bu açıklama doğrultusunda birçok çalışan odağını iktidar partisinden gelecek habere çevirdi.

Emeklilikte yaşa takılanlar ülkemizin en önemli problemlerinden biridir. Uzunca bir zamandır birçok çalışan emekli olurken yaşa takıldığı için bu imkandan faydalanamıyordu. Hal böyle olunca emeklilik bekleyen ve aktif olarak çalışmakta olan vatandaşlar iktidar partisinden gelecek emeklilikte yaşa takılanlar haberini bekliyordu. Her ne kadar önemli bir mesele olsa da çoğu zaman göz ardı edilen emeklilikte yaşa takılanlar meselesi zaman zaman gündeme geliyor. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar zaman zaman bir araya gelerek ülkenin çeşitli noktalarında protestolar ve konuşmalar yapıyor. Ancak vatandaşlar her ne kadar bu konu hakkında düzenli olarak seslerini duyurmaya çalışsalar da iktidar kanadından herhangi bir umut verici bir haber gelmiyordu. Ancak vatandaşlar düzenli olarak seslerini duyurmaya devam ediyor ve iktidar partisinden emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme haberini bekliyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nde aktif olarak 5 milyondan fazla kişi şu an için emekliliğe yaşa takılanlar kapsamında yer alıyor. Emekli olma yaşı şartının değiştirildiği EYT’liler aktif emeklilik sisteminin değiştirilmesini istemekte. Emeklilikte yaşa takılanların sesleri başta siyasiler arasında olmak üzere pek çok alanda duyuluyor olsa da halen kesin bir sonuç elde edilmemiş durumda. Emeklilikte yaşa takılanlar seslerini duyurmak adına sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde kullanıyor. Özellikle Twitter platformunda kampanyalar düzenleyen emeklilikte yaşa takılanlar diğer vatandaşların ve siyasilerin kendilerini duymasını istiyor. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar emekli olma yaşı şartlarını hedef alan düzenlemeler sonrasında bu şartların değişmesini istiyor. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar sunulan şartlar sonrasında alınacak kararları bekliyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlara Düzenleme Gelecek Mi?

Emeklilikte yaşa takılan çalışanlar dört gözle hükumetten gelecek düzenlemelerin haberini bekliyordu. Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk emeklilikte yaşa takılanlar konusunda herhangi bir açıklamada bulunmamıştı. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için yaş şartının 60 olmadığını aksine 53 yaşında uygulandığını söylemişti. Çalışma Bakanı Selçuk bununla birlikte dünyanın hiçbir yerinde 48 yaşında emekliliğin olmadığını ifade etti. Bakan Zehra Selçuk’tan hemen sonra göreve gelen bakan Vedat Bilgin ise hiçbir şekilde emeklilikte yaşa takılanlar konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar hakkında yapılan son açıklama bakan Selçuk ile gelmişti. Ancak bu sözlerden sonra herhangi bir EYT açıklaması gelmedi. Dönem dönem emeklilikte yaş sorunu gündemlere oturuyor olsa da emeklilik yaşı düzenlemelerinden daha çok emekli maaşları ve emekli maaşlarına yapılacak zamlar gündemi oluşturmaktadır. Emeklilik maaşları ile birlikte vatandaşlar geçinememe sorunu yaşadığı için iktidar ve muhalefet partileri emekli maaşı zamları hakkında sıkça gündem oluşturuyor.

İktidar Partisinden EYT Açıklaması

Ak Parti basın sözcüsü olan ve aynı zamanda Avrupa Birliği bakanı olan Ömer Çelik son açıklamalarında “emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar hakkında oldukça duyarlıyız ancak bu düzenlemelerin ülkeye maliyeti vardır” şeklinde bir ifadeye yer vermişti. Bunun üzerine başta CHP olmak üzere birçok parti emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar hakkında gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyor. İYİ Parti ile birlikte Cumhuriyet Hal Patisi hemen hemen her açıklamasında emeklilikte yaşa takılanlar için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyor. Her ne kadar eski yıllarda sıkça gündemi belirleyen bir siyasi konu olsa da emeklilikte yaşa takılanların problemleri şu günlerde çok fazla gündeme oturmuyor. Bunun temel sebebi olarak ülkedeki güncel meselelerin emeklilikte yaşa takılanların önüne geçmesi olarak gösteriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.