1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Antalya’da Kırmızı Işık İhlali Kaza Getirdi: 2 Yaralı
EKOL CENTER ÜRETİM BANDINA GİRDİ: HEM ÜRETİYORUZ, HEM SATIYORUZ

EKOL CENTER ÜRETİM BANDINA GİRDİ: HEM ÜRETİYORUZ, HEM SATIYORUZ

2008 yılında Almanya’nın Köln kentinde ankastre mutfak sektörü alanında satış mağazası olarak kurulan Ekol Center, aradan geçen on üç yıllık sürede kaydetmiş olduğu büyüme hızıyla artık sattığı ürünleri kendisi üretebilir noktaya yükselmiş bulunuyor.

A+A-

2008 yılında Almanya’nın Köln kentinde ankastre mutfak sektörü alanında satış mağazası olarak kurulan Ekol Center, aradan geçen on üç yıllık sürede kaydetmiş olduğu büyüme hızıyla artık sattığı ürünleri kendisi üretebilir noktaya yükselmiş bulunuyor. Şirketin kuruluş ve gelişim hikayesi, 2004 yılında eğitim amacıyla Elazığ’dan Almanya’ya göç etmiş ve bir süre başka firmalarda işçi olarak çalıştıktan sonra kendi şirketini kurmuş olan Fırat Üniversitesi İnşaat Bölümü mezunu Faruk Yıldırım’ın yaşam hikayesi ile bütünleşmiş bir durumda…

‘’Ferrari’si ile Boru Taşıyan Türk’’

2016 yılında tatile geldiği Elazığ’da babasının bahçesinde patlayan boruyu değiştirmek için Ferrari marka arabasıyla boru taşırken Elazığ’da görüntülenen ve ‘’Ferrari’si ile Boru Taşıyan Türk’’ olarak sosyal medyada büyük ilgi toplayan Faruk Yıldırım’ın sahibi olduğu Ekol Center; pandemiye rağmen Avrupa’da yükselen bir Türk firması olmayı, piyasada yerini korumayı sürdürüyor. Emeği ve özverisiyle şirketini büyütüp günümüze kadar taşıyan Faruk Yıldırım için doğup büyüdüğü Elazığ’ın ayrı bir önemi var. Ekol Center’ın faaliyet alanı Avrupa olsa da başta Elazığ olmak üzere Türkiye’de de ithalat ve ihracat alanında proje bazlı anahtar teslim işlere imza atarak ülkenin kalkınmasına katkı sunmayı hedefliyor. Bu konuda Ekol Şirketler Grubu’na katılım sağlanması yönünde Türkiye’de faaliyet yürüten iş insanlarına da açık bir çağrı mevcut bulunuyor.

Satıştan Üretime Uzanan Büyüme

Ekol Center, kurulduğu ilk yıllarda ankastre mutfak sektöründe ürün satışı ağırlıklı olmak üzere satış mağazası şeklinde piyasaya giriş yapmıştı. Köln ile başlayan piyasa giriş süreci Almanya ile sınırlı kalmayarak Belçika, Hollanda, İsviçre, Fransa gibi ülkelere kadar uzanan şubeler zincirine dönüştü. Kısa süre içerisinde Avrupa’nın neredeyse tamamına yayılmaya başlayan, 123 noktaya ürün veren şirket; Ekol Şirketler Grubu ismiyle önemli bir genişleme yaşayarak kendine yeni pazarlar ve büyüme hedefleri belirledi. Yıllar içerisinde Avrupa piyasasında belirli bir müşteri kitlesine ulaşan Ekol Center; ankastre mutfak sektörü ile başlayan faaliyet alanını banyo, fayans, kapı, pencere gibi kısaca ev içini kapsayan tüm alanlarda iç dekorasyon hizmetleriyle genişletti.

Ekol Center piyasa üzerinde şirket olarak kendi farkını; kaba inşaat bitiminin hemen ardından gerçekleştirilen proje bazlı, özel proje üretimini içeren, anahtar teslim ve müşterilerin tamamen tasarım, istek ve beklentilerini karşılayan çalışma sistemiyle ortaya koyuyor.

Büyüme ve Genişlemeye Devam

On yılı aşkın süredir Avrupa piyasasında kök salan Ekol Center; ankastre mutfak sektöründen gelen kurumsallaşmış şirket deneyimini artık son üç yıldır üretim tesislerini de bünyesine katarak üretici şirket bandına ulaştırdı. Daha önceleri satış ile sınırlı olan şirket, şuan satışa sunduğu ürünleri aynı zamanda kendisi üretebilir konumda bulunuyor. Müşterilerine kaliteli hizmet, tercih ve zevke göre tasarım, ölçü sunma ve Avrupa’nın her yerine yetişebilme prensibini esas alan şirket; daire bazlı çalışmanın yanı sıra büyük inşaatlar, oteller, restoranlar ve tüm iç dekorasyon hizmetleri alanında aktif bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

Yeni nesil teknolojik araçlarla çalışma sistemini güçlendiren Ekol Center, taş tezgah, granit ve türevlerinin olduğu ürünleri de pazarlama noktasında faaliyet yürütüyor. Önümüzdeki dönemlerde inşaat sektörünün farklı alanlarına yatırımlar yapmayı hedefleyen şirket; üretim kapasitesini arttırmak için düzenli olarak teknolojiyi takip ediyor ve mevcut teknolojik gelişmeleri bünyesine katarak piyasaya daha hızlı dönüşler yapabilen çalışma tarzını benimsiyor.

Sosyal Medya'da Ekol Center:

https://www.instagram.com/ekolcenter/

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.