1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Ekinezya Kullanımın Faydaları Ve Zararları Nedir?
Ekinezya Kullanımın Faydaları Ve Zararları Nedir?

Ekinezya Kullanımın Faydaları Ve Zararları Nedir?

Ekinezya halk arasında sıklıkla çay formunda kullanılsa da tablet ya da hap formunda da satın alarak tüketmek mümkündür. Faydaları ile bilinen bu bitkinin tüketimi her geçen gün artmaktadır.

A+A-

Ekinezya Nedir?

Papatyagiller familyasına ait olan bu bitki sıklıkla kullanılmaktadır. En sık kullanılan formu ekinezya çayıdır. Dünyanın pek çok yerinde eski dönemlerden beri kullanılmaktadır.

Çayının hazırlanması için öncelikle bir yemek kaşığından az kurutulmuş ekinezya bitkisi kaynamış suya eklenir. Bu bitkinin kurutulmuş kısımları yaprak, çiçek, gövde ya da kök olabilir. Kaynar suyun içinde 10 dakika boyunca demlendikten sonra süzülerek çay alınabilir.

Ekinezyanın Zararları Var Mıdır?

Ekinezya pek çok faydası ile bilinse de kullanımında dikkatli olmak çok önemlidir. Bitkinin her gün ya da hafta içinde sık sık tüketilmesi önerilmemektedir. Bunun yerine 7 – 10 günlük aralar ile tüketilmesi daha doğrudur.

Hamilelik sürecinde yan etkileri konusunda yeterli araştırma yapılmadığı için hamileler bu bitkiye karşı mesafeli durmalıdır.

Ekinezya alerjisi sık bilinmez ancak genellikle papatya alerjisi gösterenlerde ekinezyaya karşı da alerjik reaksiyon görülmektedir. Bu tip reaksiyonlara dikkat edilmesi son derece önemlidir.

Yüksek miktarda tüketildiğinde mide ağrısı ve bulantı gibi yan etkilerinin olduğu bilinmektedir.

Ekinezya Yararları

Eski dönemlerden beri bu bitkinin sıklıkla kullanılmasının en önemli nedeni bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Kızılderililer döneminden bu yana bağışıklık sistemine olan olumlu etkileri bilindiği için sıklıkla kullanılmaktadır.

Vücutta virüs ve bakterilere karşı savaşır. Bunun yanında son derece etkili bir antibiyotik gibi etki gösterdiği de bilinmektedir.

Belirli virüsler üzerinde tedavi etkisi olduğu bilinmektedir. Bu virüslerin başında AIDS virüsü gelmektedir ve AIDS tedavisi gören hastalarda tercih edilen bir tedavi ürünüdür.

Yapısında bulunan K vitamini ve kalsiyum gibi mineraller sayesinde kemik ve diş sağlığı için son derece faydalıdır. Buna ek olarak yine benzer şekilde kas sağlığı için de son derece etkili bir üründür.

Sivilce gibi deri üzerinde görülen hastalıkların tedavisinde son derece etkilidir. Aynı zamanda sedef gibi deri hastalıklarının tedavisinde de kullanıldığı sıkça görülmektedir.

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.